Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Повреден фокус
Автор: arnauus   
Дата:   26-07-05 14:50

Здравейте, става въпрос за апарат Canon Ixus 430. По причина, която и аз не знам апарата не фокусира добре - на екранчето се вижда размазано, както и на снимките. Ще Ви бъда благодарен за някакви идеи за отремонтиране и за сервиз евентуално. 10х

Отговори на това съобщение
 Re: Повреден фокус
Автор: nemchev   
Дата:   26-07-05 15:11

нямаш ли гаранционна карта?на нея трябва да пише сервиза..иначе сам не бъркай вътре...съвет[smilie24]

Дата:   26-07-05 15:17

Имам карта но от САЩ за съжаление - а ми се струва, че апарата е изтърван от детето - защото си бачкаше перфектно. Може да е и някакси замърсен.

Автор: VacMac   
Дата:   26-07-05 15:19

nemchev е прав,аз също търсих помощ по малък проблем и ме насочиха към един добър сайт,що се отнася до най общо понятие относно устройство,ремонт и сглобка на апарата - но до тук...Ето го:
http://menthol.hit.bg/E18.html[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   26-07-05 15:31

Аз търсих из форума и не намерих точно такъв проблем - иначе не бих Ви занимавал. Но някой беше писъл, че ако го отворя аз - после направо през терасата. А не е толкова евтин все пак - поне за мен - 400 щ.д.

Автор: ZENTEX   
Дата:   26-07-05 16:10

VacMac IXUS 430 и А серията нямат нищо общо.Само днес върнах две камери от които нищо не става а са били за изключително дребни проблеми,обаче заради некомпетентно разглобяване къде от собственици,къде от разни многорекламирани софииски сервизченца и господ не може да им помогне.Изрично на много места съм обяснявал че се старая ремонтите в БГ да са доста по евтини отколкото навън.Ако някой има подобни проблеми може да ми звънне или по АйСиКю веднага мога да му кажа за какво става въпрос и колко ще му струва.Говоря конкретно за CANON[beer]

Дата:   26-07-05 22:45

Моля някой да каже имал ли е подобен проблем - размазан фокус - и как се е справил с него. От автофокус ли е бил и дапрепоръчате сервиз и ориентировъчни цени?

Автор: Avon   
Дата:   26-07-05 23:07

Razmazania fokus chesto idva ot razbit obektiv...koeto e nai-lesnata povreda ako aparata e izpuskan. Vijdal sam takava digitalka (Kodak), razglobiavali sme ia - niama opraviane. Nadivam se da ne e toia sluchaia.

Ne te savetvam da probvash sam, ako niamash 2-ra rezervna, kakvoto i da ima v internet. Edno pogreshno dvijenie, schupena skobichka, smazan blister na provodnicite - i kamerata e zaminala.

Edin ot plusovete na nai-vetinite sapunerki s fix-focus e tochno toia - che prejiviavat leki iztarvania bez problem. Inache Nikon i Soni spored men praviat kamerite si taka, che vinagi da padat na bateriite si[smilie24]

Дата:   27-07-05 12:10

Да, разбирам че не трябва сам да пипам - но какво се разбира под лесна повреда - означава ли и най-евтина - т.е както беше писал някой - "дране на кожа" - т.е. при апарат от 400 щ.д. за какъв процент от него си струва да се плати за такъв ремонт - напр. около 80 лв. Дали тази цифра е нормална? Или по добре да се търси нов.

Автор: asahi   
Дата:   27-07-05 12:16

Абе Арнауус, ти четеш ли какво ти пише Зентекс или само си пишеш? Човекът работи в оторизиран сервиз за Канонска фототехника. В профила му има телефон и айсикю. Вземи се свържи с него и получи информация от извора. Става досадно аудиторията да следи развитието на страховете ти.
И нека следващия ти постинг да е за реален резултат, а не с напразни въпроси.

първа  назад  1     всички  напред  последна