Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Гласувания разни и Авторски права (до Админа)
Автор: stoevmobile   
Дата:   17-05-04 00:01

Не бих отварял тема, ама туй с гласуването за нашите медици в Либия, ме наведе на мисълта, как да получа заветното апаратче - награда, за което се изписаха и извадиха очи...Кой и колко пъти се е самогласувал, братчеди, измислени никове, други ИП-та, абе.....
Ами намираш си програмка(рекламира се и предлага в Интернет), дето гласува за теб многократно при изключени кукита,(лично аз дадох честният си глас към 15-20 000 пъти "за" в темата "745 милиона българи от цял свят (включително българските турци, българските араби, българските индийци, българските американци и канадци, както и част от българските китайци) гласуват против несправедливото решение на либийският съд" -направих го от чист патриотизъм и бирен ентусиазъм.
Сега да му мисли наградното апаратче-без да излагам некачествените си за награждаване фотографии(според собствената ми оценка), или май трябва да сложа поне някаква, за наградата, после - ръц, програмката (ще си платя на авторите и колкото трябва, ама едва ли ще е 50% цената на апарата) и после .....блокирай кукитата и гласувай само със бронз и сребро (да не излакомяваме)[smilie7]
гледайте и се радвайте, как поредните награди изтичат все в едно направление...
[beer]
Пък и ще почерпя за наградите..
Ебаси,колко е лесно[smile]
Админе, ако клубарите ( не обичам тази дума, "клубари", напомня ми за едно време, все пак 65-ти набор съм, гоня четиредесетака)започнат да гласуват бясно за мои фотографии - бъди сигурен, че не е вярно (нямам качени)и ги забрани, ако започнат да ме плюят, за писане във форума -не са прави или използват "програмка"-пак ги забрани.......[smilie22]
щото сме си нация, дето всичко знае и може,
а за едно справедливо гласуване трябва лично да дойдем и пускаме в урна гласове, след паспортна проверка, що не и неизтриваема боя по ноктите, пръстите, обективите, стативите, някъде другаде.....
Ебаси,
елктронен подпис ли трябва да се въведе....
Ами за другото, авторските права, как мога да купя една снимка с правата към нея, ако нямам връзка с автора - той не публикува е-мейл адрес, няма борса дето да я купя и после да си е моя, примерно. Какво да купиш, като няма публикувана цена и адрес на продавач?[smilie11] .Идеята идва от самосебе си - сваляй и ползувай. Купувал съм МР3 от Dir.BG,стотинки са, ама има адрес и начини на плащане през EPay. И всичко си е лицензирано и не накърнява авторски права, а носи пари на автора. Тук много автори имат "стока" за продажба - ама Админа спи - пуснете един линк за закупуване, пък то и комисионна ще донесе.
А що да не си купя правата върху фотография, пък после да си я "преработя" по мой вкус - кеф ти режи по дължина/ширина, изкарай на плакат и сложи на стената в банята (или билборда на "Цариградско шосе" в София) - има суперски постижения в галериите, няма да правя реклама на авторите тук.Ама всичко е за продан![smilie7]
Предлагам на Админите да открият и една борса за фотографии. (Може би не съм първият с подобно предложение)
Пък после, като цъкнеш с мишката на менюто "борса", "за продан" или както там го кръсти Админа, да има и цени и коментарно място дето да се оплюва автора и предложеното от него, щото без туй няма да стане..[smilie25]
Абе трябва да има някаква сигурна връзка с авторите и админите..
И предложението ми не завършва само до тука, ами стига и до наградите...за най-добра фотография..Че колко е добра тя, ако никой не дава 50стотинки за нея...
Сравнете Пикасо с Баре Мунгао, за колко се купува първият и за колко вторият? Това не е ли оценката за качеството? Е на кого ще дадеме камерката панасоник/? Или "златна четка" примерно? А гласувайте де? Ако няма още връзки към Баре Мунгао в Google, не съм ги сложил още, изчакайте малко да сложа, сега го измислих......
Относно накърнените Авторски Права на Този и Онзи....
От тези клубари, дето използуват Windows (за маковете и линуксовците не говоря-не ги познавам добре) на комповете си, колцина са, дето използуват лицензирани и закупени версии на MS Windows, MS Office, други разни програми като Фотошоп,архивиращи(Winzip,winrar), Антивирусни програми, Файъруоли, кирилизиращи програмки от типа на Flextype/Flexword, Adobe Acrobat, платени езикови компютърни речници,и т.н.
Абе лицензионните права на Майкрософт "да "ги *** в г***"нали,
"Нашето "наше" - чуждото "общо"
Така ли е?
Българинът не е луд да дава пари ей така, от Бай Ганьово време още...
"За кво да купувам Фотошопа, ако мога да си го вземя от Славейков тъ-ъ-ничко?"
Та по същата логика - абе що да плащам/купувам от НинаНик, аз не мога ли да....
Извинения на тези, платили хиляди левове за оригинални програми с платено авторско право за ползувне.......
Админе, колко ли са?
Що не пуснете една анкетка поне?
И каква е разликата между използуването на някоя фотография за собствени нечисти цели или използване на фотошопа от площад Славейков, примерно? И двата пъти все нарушаване на авторско право.

Отговори на това съобщение
 Re: Гласувания разни и Авторски права (до Админа)
Автор: night   
Дата:   17-05-04 00:05

тц тц тц

Дата:   17-05-04 00:14

топлата вода с прокситата я открихме преди повече от 4-5 години, включително тунелирането през няколко такива последователно. Пък и на админа това му е ясно като гледам.

От друга страна не е толкова лесно - да регистрираш потребител, да го накараш да качи няколко снимки, да гласува и коментира тук таме, че и да ти гласува със злато снимката без да биеш на очи (то да не е само проксито).

А и тия, които са правили въпросната програмка... не си мисли, че е толкова трудна и велика като програмна мисъл за сайт, който няма рестрикции за адреси, зони, кукита и т.н. Забрави тия неща :)

Тази тема май е от най-обсъжданите... мине време и току така някой се притесни за честността на конкурса и наградката. Хора, тука за апарато ли се борим?

А за борсата - повечето автори имат мейли, айсекюта, а и ако отвориш тема във форума че търсиш контакт - ще получиш. Оттам нататъка си уреждай със автора каквото искаш. Негова е фотографията ако реши (не мисля, че доста хора биха се отказали от такъв шанс) ще ти я продаде. Това с борсата не струва.

Дата:   17-05-04 00:14

night
никога не бих се фукал с чужда снимка, а туй с гласуването за нашите в либия ме наведе на мисълта-"как се прави" да заслужиш наградка.........

Дата:   17-05-04 00:22

прекалено трудоемко е да се направи кадърно :) вероятността до тогава да изгориш от конкурса и сайта е доста по-голяма.

Дата:   17-05-04 00:29

за апарата борбата е явна
там няма честност май,
а относно е-мейлите - доста хора си ги крият и ги разбирам.
прав си за конкретно питане за цена на фотофрафии, ама и ICQ -то , имам от години, ама не го ползувам, веднаж бях "избомбен" преди години с банкови и интернет акаунти, от тогава "парен каша духа",
знаеш ли, стига ти веднаж да разбереш, че някой ти е "шетал в компа", и оттам покрай Илия намразваш и Свети Илия...

Дата:   17-05-04 00:41

а относно борбата за апарата, то си явна - важно е "кому" ще се присъди апаратчето, гъделичка отвътре, нали, че след всичките битки и оплювания, има "един" , дето е по "първи от първите"..., с "малко, но завинаги", и т.н.
има уцелил шестицата от тотото

Дата:   17-05-04 00:48

:-)

Дата:   17-05-04 01:06

изчакай само Гената да се намеси, относно шансовете на кандидатите за апаратчето[smile]
Има ли обикновен член шанс, или трябва да търси "братоведи"
А пък аз и не се натискам[beer]
Относно утрешната/днешната "Баба Яга" не получих покана и ако не вали ужасно ще дойда да си търся клубарите в 18:30, щото искам да се запознаем на живо. Никой не се обади, ама все ще ги позная-все някой ще си размахва апарата над масата, пък и не само това е критерий........
Не вярвм да ме прогоните
Аз съм биропиец
от големите

Хъм...
Автор: GenaDP   
Дата:   17-05-04 01:39

Виж сиа, най-голям шанс има някой софиянец - щото повечето активно гласуващи и ровещи тук са от Сф., сбират се по разни кръчми, познават се лично, и един на друг си слагат медалите... Е, печелившата комбинация поне според мен трябва да бъде придружена и с малко "мъртви души", особено ако наградката е по-сочна.

Другият вариант е изцяло режисирано гласуване. Не е речено, че трябва сам да си регистрираш профили милион, и сам да си гласуваш за произведенията... Един пример - имам към 200 души студенти, поне 50-60% от тях имат достъп до компютър. Къв ми е проблема да ги изюркам да сложат по едно златце за батко? Прибави роднините и познатите, както и някоя нормално сложена оценка (все пак снимката трябва да е що-годе прилична, сами видяхме кво се случи с баба Лили)...

А, и да не забравя - един практичен съвет за тези, дето се напъват за повече оценки: Трябва да се участва често и с много коментари в галерията. Когато се изказваш под нечия снимка, има голям шанс авторът на дискутираното произведение да ти разгледа творбите, и да сложи оценчица под някоя от тях. И една народна мъдрост, съвсем в духа на гореказаното - ако искаш да издоиш една крава, първо трябва да я нахраниш

Тъй че не дразнете кравите, хранете ги...

Публикацията е редактирана (17-05-04 01:54)

Автор: asahi   
Дата:   17-05-04 09:38

Гената показа кой кран е за топлата вода. Приятна баня!

Автор: OneEnthusiast   
Дата:   17-05-04 14:17

GenaDP, https://photo-forum.net/joro/emoticons/clap1.gif !

Автор: photo.forum.фен   
Дата:   17-05-04 14:56

Г-н Генов, направо ме изненадвате с променения си стил !!! ;)
Този път сте 100% прав и заставам зад думите ви.

Дата:   17-05-04 15:25

другаря Генов, респект за този пост :-)

първа  назад  1     всички  напред  последна