Автор: stoevmobile
Дата: 17-05-04 00:01
Не бих отварял тема, ама туй с гласуването за нашите медици в Либия, ме наведе на мисълта, как да получа заветното апаратче - награда, за което се изписаха и извадиха очи...Кой и колко пъти се е самогласувал, братчеди, измислени никове, други ИП-та, абе.....
Ами намираш си програмка(рекламира се и предлага в Интернет), дето гласува за теб многократно при изключени кукита,(лично аз дадох честният си глас към 15-20 000 пъти "за" в темата "745 милиона българи от цял свят (включително българските турци, българските араби, българските индийци, българските американци и канадци, както и част от българските китайци) гласуват против несправедливото решение на либийският съд" -направих го от чист патриотизъм и бирен ентусиазъм.
Сега да му мисли наградното апаратче-без да излагам некачествените си за награждаване фотографии(според собствената ми оценка), или май трябва да сложа поне някаква, за наградата, после - ръц, програмката (ще си платя на авторите и колкото трябва, ама едва ли ще е 50% цената на апарата) и после .....блокирай кукитата и гласувай само със бронз и сребро (да не излакомяваме)
гледайте и се радвайте, как поредните награди изтичат все в едно направление...
Пък и ще почерпя за наградите..
Ебаси,колко е лесно
Админе, ако клубарите ( не обичам тази дума, "клубари", напомня ми за едно време, все пак 65-ти набор съм, гоня четиредесетака)започнат да гласуват бясно за мои фотографии - бъди сигурен, че не е вярно (нямам качени)и ги забрани, ако започнат да ме плюят, за писане във форума -не са прави или използват "програмка"-пак ги забрани.......
щото сме си нация, дето всичко знае и може,
а за едно справедливо гласуване трябва лично да дойдем и пускаме в урна гласове, след паспортна проверка, що не и неизтриваема боя по ноктите, пръстите, обективите, стативите, някъде другаде.....
Ебаси,
елктронен подпис ли трябва да се въведе....
Ами за другото, авторските права, как мога да купя една снимка с правата към нея, ако нямам връзка с автора - той не публикува е-мейл адрес, няма борса дето да я купя и после да си е моя, примерно. Какво да купиш, като няма публикувана цена и адрес на продавач? .Идеята идва от самосебе си - сваляй и ползувай. Купувал съм МР3 от Dir.BG,стотинки са, ама има адрес и начини на плащане през EPay. И всичко си е лицензирано и не накърнява авторски права, а носи пари на автора. Тук много автори имат "стока" за продажба - ама Админа спи - пуснете един линк за закупуване, пък то и комисионна ще донесе.
А що да не си купя правата върху фотография, пък после да си я "преработя" по мой вкус - кеф ти режи по дължина/ширина, изкарай на плакат и сложи на стената в банята (или билборда на "Цариградско шосе" в София) - има суперски постижения в галериите, няма да правя реклама на авторите тук.Ама всичко е за продан!
Предлагам на Админите да открият и една борса за фотографии. (Може би не съм първият с подобно предложение)
Пък после, като цъкнеш с мишката на менюто "борса", "за продан" или както там го кръсти Админа, да има и цени и коментарно място дето да се оплюва автора и предложеното от него, щото без туй няма да стане..
Абе трябва да има някаква сигурна връзка с авторите и админите..
И предложението ми не завършва само до тука, ами стига и до наградите...за най-добра фотография..Че колко е добра тя, ако никой не дава 50стотинки за нея...
Сравнете Пикасо с Баре Мунгао, за колко се купува първият и за колко вторият? Това не е ли оценката за качеството? Е на кого ще дадеме камерката панасоник/? Или "златна четка" примерно? А гласувайте де? Ако няма още връзки към Баре Мунгао в Google, не съм ги сложил още, изчакайте малко да сложа, сега го измислих......
Относно накърнените Авторски Права на Този и Онзи....
От тези клубари, дето използуват Windows (за маковете и линуксовците не говоря-не ги познавам добре) на комповете си, колцина са, дето използуват лицензирани и закупени версии на MS Windows, MS Office, други разни програми като Фотошоп,архивиращи(Winzip,winrar), Антивирусни програми, Файъруоли, кирилизиращи програмки от типа на Flextype/Flexword, Adobe Acrobat, платени езикови компютърни речници,и т.н.
Абе лицензионните права на Майкрософт "да "ги *** в г***"нали,
"Нашето "наше" - чуждото "общо"
Така ли е?
Българинът не е луд да дава пари ей така, от Бай Ганьово време още...
"За кво да купувам Фотошопа, ако мога да си го вземя от Славейков тъ-ъ-ничко?"
Та по същата логика - абе що да плащам/купувам от НинаНик, аз не мога ли да....
Извинения на тези, платили хиляди левове за оригинални програми с платено авторско право за ползувне.......
Админе, колко ли са?
Що не пуснете една анкетка поне?
И каква е разликата между използуването на някоя фотография за собствени нечисти цели или използване на фотошопа от площад Славейков, примерно? И двата пъти все нарушаване на авторско право.
|
|