Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Апарати под наем?
Автор: tinman   
Дата:   24-07-05 08:18

Има ли такова нещо в Бургас?

Отговори на това съобщение
 Re: Апарати под наем?
Автор: Стоев   
Дата:   24-07-05 08:27

Май Папи даваше обективи, ама не е в Бургас..

Автор: джъмбо   
Дата:   24-07-05 09:35

до колкото знам никой не дава което от своя страна е малко странно защото все пак има апарати по-скъпи от видео камери а видео камери се дват под наем......
и още по-странното е че може да застраховаш скъпа видео камера а скъпа фото камера не можеш[smilie22]

Автор: krp   
Дата:   24-07-05 10:56

Да наистина ...много странно...Аз търсих преди месец обективи под наем и едва си намерих и то от познат по-скоро...

Автор: Han_Solo   
Дата:   24-07-05 18:00

джъмбо написа:

> до колкото знам никой не дава което от своя страна е малко
> странно защото все пак има апарати по-скъпи от видео камери а
> видео камери се дват под наем......
> и още по-странното е че може да застраховаш скъпа видео камера
> а скъпа фото камера не можеш[smilie22]

Джъмбо ще ме прощаваш обаче в България има доста скъпички камери, примерно някой дава ли под наем обектив струващ 19000 евро като е тоя на служебната DVCPro50 камера? Освен това такава видеотехника винаги се дава с придружител който се грижи да не я бастисат и отговаря персонално за нея и съответно му плащат за това

Дата:   24-07-05 18:54

ами дават соло дават лично аз съм вземал 5мм обектив от .... уф че му забравих името ама ще се сетя (внасяше панасоник и бе мъж на една водеща от телевизията - Анелия)
за тогавашната ни 50мб камера за да снимаме клип

а иначе и ние даваме хайдефинишъна с придружител който в случая е камерен техник дето знае всичко по камерата вместо ти да се учиш тепърва

пък на мен колко пъти са ми двалали ПД 150 (едно време беше скъпичка камера) под наем без придружител.....

дори и сега камера като канон ЕОС1Дс марк 2 е по-скъпа от доста видео камери ама я се опитай да я застраховаш....

Дата:   24-07-05 19:49

То няма култура в застраховането в България, а за цените и за даването знам [smilie3] ама така се дава само на човек на който имаш вяра и го познаваш и знаеш че недай боже стане нещо човека ще те овъзмезди... иначе аз съм си патил от един "приятел" на който навремето заех един аутофокусен 70-210 и ми го върна падал върху предна леща добре я беше набил навътре... дигна рамене каза извинаяай много, ще ти дам парите... е не ги даде изцяло[smilie9]

Re: Апарати под наем?(застраховката - не много фотопитане)
Дата:   24-07-05 20:03

Туй за застраховките на техниката - получих някакво писмо от застрахователен холдинг, дето покрай данните, колко стотинки имам у фондовете ме светкат и какви стотинки ще спечеля, ако тъй и тъй направя.
Вътре има и листовка, дето рекламират Застраховка на дома с/у пожар, природни бедствия и кражба, с/у премия 21-44лв годишно - покритие 23хил-35хил лв...
Има ли някакво покритие в този тип застраховки, че мен ценното не ми е мебелите и бялата техника, а точно преносимите фотонещица, компове и аксесоарчета..
Някой има ли идея?

Автор: tinman   
Дата:   24-07-05 21:48

Ама аз не искам супер апарат, дето не мога да му извадя възможностите. И някой Z3, F717 или FZ5 би ми свършил работа. (Не че на тези мога.) Ще ми се да пробвам също някой SRL-like на Nikon.

Дата:   24-07-05 22:05

ами едва ли някой ще дава такова нещо......
под наем обикновено се дава професионална техника[smilie8]
явно никоя фирма не го смята за сериозен бизнес

Автор: relaxe   
Дата:   24-07-05 22:12

Стоев : При наличие на кражба първо идва МВР, ако те се съгласят че си обран а не си исценирал например и ти направят протокол след това отиваш с него при застрахователя където по предварително направения опис на застрахованото (по фактури, касови бележки и прочие)той ти изплаща щетите. За премия обаче от около 30-40 лева не вярвам да има кой да ти засстрахова техника за около 30-40 хил. лева. Може би Булинс ама провери.

Дата:   24-07-05 22:23

феномена е следния
баси как ще успамя темата [smilie2]

имаш кола да речем голфче за 10 000 лв (явно не много старо)
на светофара се появяват двама бабаити изхвърлят те от колата и отпрашват с нея в "неизвестна" посока.....
1 година е обявена за издирване след това застрахователя се бръква и ти я плаща....

имаш канон 1дс марк 2 комплет със светкавица и два еЛ обектива обща стойност поне 20 000 (може и за друг апарат да направя такава сметка) на улицата двама бабаити те пребиват и те вземат техниката
застрахователа ти казва сори братче не мога да я застраховам освен ако не ти седи в къщи....

е къде е логиката тук [smilie23]

значи кучета и котки може а прасета не?!?!?!?!

Дата:   24-07-05 22:41

по фактури, касови бележки и прочие)[smilie2]
relaxe, онзи мейл за S1, ако беше от теб - адреса на получателя не може да бъде намерен...два пъти го пращах[smilie11]

Дата:   24-07-05 23:29

Джъмбо, току що говорих с един познат който е застраховател и той ми каза че е възможно да се направи имуществена застраховка просто трябва да се поговори по изтънко със агената за детайлите и той да не е някой полуразбиращ бастунь който да вдява от застраховане , колкото свиня от кладенчова вода... кофтито е че има 1000 изисквания и спецификации които ще ти се искат а за да ти покрият риска ще трябва и документ от полицията че са те нападнали и ограбили или са ти поторшили апарата... и примерно трябва изрично да се споменава че техниката е професионална и да имаш заповед за производство /командировъчно/ което да доказва че си бил там по работа. на примависта е това а за подробностите трябва да говори с колегите си които са в имуществено застраховане.... да се надявам не се е объркал и да ме е подвел

Дата:   24-07-05 23:34

ееееее за всяко излизане от вкъщи да си вадя командировачно
що за глупост :-(((((

апарата е личен не е служебен

абе няма оправия с една дума [smilie9]

Автор: relaxe   
Дата:   26-07-05 12:08

Стоев : явно има грижа по нет-а. Пиши на: usmivko@yahoo.com [smilie8] Дано мине..

първа  назад  1     всички  напред  последна