Автор: stef7
Дата: 26-07-05 14:08
Имах този скенер до скоро и го пуснах успешно без проблем под Windows XP. Върви си, така че нямай грижа ще тръгне и при теб. :) Давах подробни инструкции на един англоезичен фото форум (явно това е често срещан проблем), но не мога да ги намеря в момента. Не всичко ми е останало в главата но:
1. Трябва ти версия на софтуера Canocraft 3.6.6. Задължително! Удивително но на сайта на Canon USA има по-стара версия. Въпросната версия 3.6.6 я има обаче на Канадския сайт на Canon а може и на някои от европейските.
2. Задължително ти трябва ASPI driver ot Adaptec, но в някои версии на Windows XP той си е вътре.
3. Бях с оригиналния SCSI контролер, който си идва с комплекта. Windows го познава и инсталира драйвери за него. Други драйвери не ти трябват. Като идеш на Control Panel / System и след това device drivers, трябва да видиш контролера инсталиран успешно без никакви там жълти въптосителни.
4. След като всичко споменато по-горе е инсталирано в последователност, SCSI контролер, ASPI драйвер и накрая софтуера на Canon трябва да направиш следното. Да включиш скенера към захранване и да го пуснеш, SCSI кабела трябва да е включен към компютъра. Гасиш компютъра, ама не ресет а го гасиш целия и го пускаш отново. Ей тази стъпка ми отне 20мин. След като Windows XP се зареди, грешката, че скенера не работи или не се разпознава изчезва и всичко си бачка на 6. До този рестарт независимо от всички драйвери последни версии, все си ми даваше грешка като пусна Canocraft софтуера било самостоятелно било като плъгин към Photo shop. Това май е особеност на SCSI не съм сигурен.
Ako още не си успял да подкараш скенера, обаждай се.
|
|