Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Photoshop помощ!
Автор: Nobraincellz   
Дата:   15-05-04 20:46

Защо когато правя save as jpeg/bmp/tiff/raw и всички други файлове освен този при който работя (psd) снимката ми става малко по-тъмна?И не само тъмна,а и контрастът се променя,става и малко мътна.

Отговори на това съобщение
 Re: Photoshop помощ!
Автор: Krassy   
Дата:   15-05-04 22:56

[smilie7]

Автор: joroD   
Дата:   15-05-04 23:35

ako snimkata ti e vuv grayscale rejim, tova stava zaradi razlichnite color profili, za normalna RGB snimka pri men niama podoben defekt

Автор: BORIME4KA   
Дата:   15-05-04 23:54

А за JPG специално, предполагам знаеш, че има загуба на качество. Ако си сейвнала снимката първо в JPG и после във всички останали от нея, мисля, че ти е ясно защо се е получило.

Дата:   15-05-04 23:56

gluposti goorish, ot save-ane vuv jpeg ne se promenia nito kontrasta nito svetlinata, druga promiana stava niakude tihomulkom
ot save-ane jpeg->gif ili kakvoto i da e bez zaguba ne se gubi nishto

Автор: nf1   
Дата:   16-05-04 00:41

ааа joroD не е така. В някои случаи като се записва в jpeg и картинката "потъмнява". Дължи се именно на загубите от компресията.

Автор: fine   
Дата:   16-05-04 01:13

zna4i,otiva6 na kontrol panel i ot tam add/remove program.
ili variant 2 : vzima6 pc-to(mac-a) i prez terasata.
caution- PhotoShop (7 specialno,ne licenziran,specialno) ru6i nervi i semeistva![smilie19]

Автор: borovinka   
Дата:   16-05-04 09:14

Забелязваш разликата когато отвориш картинката с друг софтуер ли ?

Автор: spirit   
Дата:   16-05-04 11:55

Аз не работя с PS и не съм забелязал при GIMP (програмата, която ползвам) подобен ефект. Разбира се като save as в JPG се губи част от качеството поради компресията и при последващо отваряне на снимката това се забелязва... Направило ми е впечатление друго обаче: по default при запаметяване в JPG компресията ми стой на 75%. Ако запомня така - няма проблем и картината може да се отваря и разглежда с каквото поискаш. Ако обаче реша да "съхраня" повече от качеството и сложа компресията на 90% (примерно), то снимката на друго PC се отваря само от browser. Дори и PS не ще да я отваря... някой има ли обяснение? На моето си ПС дори и от други програми картинката се отваря без проблем... В прочем повечето от снимките в профила ми са именно такива - може да опитате да ги отворите с PS...

Автор: marto   
Дата:   16-05-04 12:02

Защо бе,тая с гълъбите се отваря с всичко при мен!?!

Дата:   16-05-04 12:14

tqchno tq maj e samo na 75%. slovih q samo za da se widi na kakwao shte prilicha malkiq groznik sled wreme... :-)

Дата:   16-05-04 12:15

pyk move i PS pr bbrat mi da ne e setnat neshto kakto trqbwa...

Дата:   16-05-04 12:17

Явно проблема е при теб,при мен всички се отварят.....

Дата:   16-05-04 12:25

s photoshop li? to internet explorer i netscape si gi otwarqt...

Дата:   16-05-04 12:38

Да,с photoshop CS i s ACDSee

Автор: Lumix   
Дата:   16-05-04 14:39

Тъй и тъй сте подхванали Photoshop CE ...ако се отпечатва ...в студио на 300dpi ...как е по добре да се дадат ...x.PSD w CMYK ili izobshto koi e nai-dobria wariant????? ...za kachestwoto???
Predwaritelno blagodaria....:-)!

Автор: SEAL   
Дата:   16-05-04 17:16

здрасти,

joroD никак не е прав:-)

значи при експорт от psd към jpg се губи качеството на изображението. Можеш да избираш процента на качество, като обикновено 80% е достатъчно за изображения за уеб. За снимки по-добре е 100, макар че реално само професионалсти правят разликата. gif обаче позволява максимум 256 цвята, имай едно на ум. Тоест ЗАВИСИ ОТ ТЕБ как ще си запазиш снимките.

Онова, което казваш за по-тъмните снимки може и да е от цветовата калибровка на фотошоп-а, провери в file/preferences как е сетната. Тоест ти във фотошоп виждаш по-ярко от реалното.

Автор: SEAL   
Дата:   16-05-04 19:18

тоест edit/color settings имах предвид[smile]

A Layer-ите провери ли си?
Автор: BORIME4KA   
Дата:   16-05-04 23:40

Да не би да имаш някой Layer за баланс на цвета или нещо от рода и да си го забравил включен/изключен?

Дата:   16-05-04 23:56

SEAL, procheti po vnimatelno kakvo sum napisal. Za gif si prav, no JPEG->TIFF kude gubish kachestvo?

pri men v niakoi sluchai "Save for web" promenia snimkata, no pri normalna snimka v RGB rejim niamam problemi. Edinstveno kogato preminavam mejdu rejimite i sled tova vuv JPEg.

mojebi PS preminava ot edin kum drug ICC profil, no v tazi oblast Asahi e dobre zapoznat.

nf1, pogledni v profila mi snimkata sus kominite, sglobena e ot edin i susht uchastuk zapisan pri ujasna i dobra kompresia..vij kolko e potumnial kofti kompresirania variant.

niakoi ako znae kakvo se sluchva da pomogne...

Автор: murnau   
Дата:   17-05-04 03:56

ima edin profil ICC kato otvorish prozoreca "save for web" gore pod izbora JPEG/GIF, ako ne si kliknal vurhu nego , go napravi, inache se promeniat neshtata
JPEG_a triabva da e sus suhtia profil kato .PSD fajla ;)

Дата:   17-05-04 08:57

mur, ako zapisvam ot grayscale, e disablenat tozi check
;)

Автор: asahi   
Дата:   17-05-04 09:28

Хайде да въведем малко систематичност в сравнението. Можеш да сравняваш коректно PSD със 1 leyer(със слети слоеве) - jpg. Color mode трябва да е едно и също. Препоръчвам ти RGB. Изходните профили също трябва да са еднакви. Ако ще ги сравняваш на екран ги гледай в едно и също приложение. Adobe продуктите дават най-добро CMYK preview, ако все пак искаш да сравняваш такива имиджи.
Имам съмнение, че си опител да сравняваш домати с круши.

Автор: Nobraincellz   
Дата:   17-05-04 10:42

Значи:
Seal мисля че си прав.Както и Asahi.Мерси:)
1)Работя на psd
2)Сейвам в jpg,tiff,bmp,raw,.....(даже и на tiff без компресия)
Когато отварям jpg-а(или др) с photoshop те се виждат еднакви.Когато го отварям с приложението на windows те са различни.SEAL,и аз мисля че снимката се вижда по-ярко от реалното във photoshop-а.
Обаче когато гледам в color settings те ми приличат малко на китайски.Не съм променил нищо от default.Не знам точно откъде може да синхронизирам photoshop-а с winxp.???????

(Аз не разбирам много от photoshop,използвам го само за да корегирам грешките на скенера като скенирам снимки.Затова може от време на време да казвам по някоя глупост:).Извинете и за лошия ми български)

Автор: niro   
Дата:   18-05-04 10:11

Nobraincellz, и при мен е точно така, както го казваш; дори още от превюто на "save to web" виждам снимката как потъмнява и става по контрастна. Променял съм и профили, но не помага. Преди с Win98 това го нямаше, иначе XP ми е надстройка, а не чиста инсталация. Смятам пак да направя една донастройка на Adobe Gamma, да видим дали ще има промяна.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна