Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 "Фокусиране" с OLYMPUS???
Автор: dsartman   
Дата:   21-07-05 16:06

Здравейте!
Колкото и да е ограничен опитът ми от други форуми, вече съм разбрал, че новаците се посрещат със "смесени" чувства.;-)
Особено когато задават наивни или нееднократно задавани въпроси. Затова моля предварително да ми бъде простено, понеже мисля да поостана във форума.
Имам съвсем отскоро (още му разучавам опциите - трудна работа без английски) Олимпус С-480, но нещо не мога да се оправя с фокусирането. Опитът ми (любителски) с конвенционални фотоапарати не ми помага.:-)Понеже отговорът сигурно не е нещо, което би могло да се обясни с 2 думи, предлагам:
- да ме насочите към пост, в който проблемът е смислено обсъждан (не забелязах в последните дни подобни теми);
- ако някой, който е често в интернет, има желание да ме консултира в овладяването на апарата, мога да му пратя SKYPE и/или ICQ координати и да контактуваме.
Извинете за многословието![smile]

Публикацията е редактирана (21-07-05 17:25)

Отговори на това съобщение
 Re: "Фокусиране" с OLIMPUS???
Автор: Azzy   
Дата:   21-07-05 16:42

Fokusira se mnogo lesno ...natiskash spуsuka do polovina izchakvash zeleniq indikator da se poqvi ..vajno e tozi indikator da ne miga a da sveti postoqnno ..tova oznachava che fotoaparata e fokusiral.. Sled purvata stupka butona se natiska do krai za da napravish snimka[smilie7]

Дата:   21-07-05 16:45

P.S.
ako izpolzvash super makro fotoaparata ne polzva svetkavica i zakluchva varioto...kogato polzvash tozi rejim ne zabravqi da go izkluchish..[smilie7]

Това го правя, но...
Дата:   21-07-05 16:55

...в стая, например, нищо не ми изглежда достатъчно на фокус :( Сложил съм максим. резолюция и уж му дават 4 мегапикс.ефективно, а резултатът не ми харесва. Сигурно има и други хватки...[shtrak]

Дата:   21-07-05 17:01

проблемът не е в резолюцията...в стая зле осветена му е по трудничко...желателно е автофокусната рамка да попада върху контрастна част от обекта ..фотоапарата фокусира по контраст

Дата:   21-07-05 17:15

Ега ти интернета - 10 мин.чакам да ми отвори прозореца за отговор.[smilie19]
Значи трябва да фокусирам върху нещо контрастно на разстоянието, което ме интересува и след това да завъртя апарата за искания кадър? Така обаче се променя осветеността и какво става с автоматичното коригиране на светлината?

Дата:   21-07-05 17:23

е не говорим за толкова голямо изместване...а и в този случай не е проблем защото пали светкавица ....по принцип търси контраст по обекта които ще снимаш

Дата:   21-07-05 17:26

при лоши светлинни условия можеш да използваш функцията автопортрет ..до 2 метра
разстояние ....да не сгрешишсмоснимачката с автопортрета

Дата:   21-07-05 17:32

Мнооого благодаря за съветите и отделеното време![thankyou]

Re: "Фокусиране" с OLYMPUS???
Дата:   21-07-05 17:35

Моля пак заповядай[smilie7]

Re: "Фокусиране" с OLYMPUS???
Автор: LTG   
Дата:   22-07-05 00:42

И от мен съвет /приложим при С-750 и следващите, надявам се и при твоя апарат/:
Когато фокусираш в/у контрастен обект търси вертикални линии, поне така пише в книжката към моя апарат т.е., ако снимаш обект пред хоризонтални алуминиеви щори може да не хване автофокуса. При натискането и задържането на бутона ОК - за менюто, се превключва на ръчен фокус, който е нагласен на последното измерване на автоматичния. След това можеш да си гласиш осветеност, скорост, бленда, светлочувствителност...
Другия вариант е да заключиш скоростта и блендата с бързия бутон AEL и да си фокусираш колкото искаш преди да снимаш.
Недостатък на апаратите от тази серия е липсата на червена подсветка с която да се улесни фокусирането при по-тъмни условия. [shtrak]

С-480
Дата:   22-07-05 09:02

Още не съм разучил добре всички опции, но явно моя модел е по-елементарен (няма напр.бутон АЕL):(((, Защото до сега не съм видял ръчно регулиране на скорост. Говори се за различни скорости в режимите за нощно снимане и за спорт, което явно става автоматично. Може би още не съм намерил от къде става ръчното регулиране с моя английски :(
Има възможности за ръчно регулиране на осветеността на кадъра с по 4 степени в + и -, което може да съответства на блендата или да променя светлочувствителността?

първа  назад  1     всички  напред  последна