Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Гадна тема:сервизирането на фототехника в БГ
Автор: ZENTEX   
Дата:   21-07-05 14:06

Интересуват ме лични мнения,изисквания(лични или от общ характер),какво точно изисква всеки който е имал такъв проблем.Не говоря конкретно за определена марка или модел изделие..........Отварям бента за ругани и псувни[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Гадна тема:сервизирането на фототехника в БГ
Автор: asahi   
Дата:   21-07-05 14:11

Моето изискване към сервиза е да е оторизиран и сертифициран.
Да поддържа международната гаранция.
Ако не може да ремонтира изделието да осигури ремонта навън в кратки срокове.
Да предоставя оборотна техника по време на ремонта.

Автор: n1x0n   
Дата:   21-07-05 14:21

Мнението ми е сходно с това на Асахи. Може би малко по-умерено, отчитайки реалностите в БГ, но с 2 много важни изисквания:
1. Квалифицираност - кадърен, добре обучен персонал, минал през обучение където трябва.
2. Експедитивност - не като на Аксаков - срокове за другата Коледа и не като в Сони "ще го подържим седмица-две, докато не разберем какво му е"

* Международната гаранция е малко тегав проблем - не знам как ще се реши.

Дата:   21-07-05 14:22

Прав си asahi ама нали знаеш в БГ се работи на принципа "много баби кекаво дьете".Ако някой проблем не може да се разреши кардинално първо започват да се търсят виновници,след това започва разследване на виновника,след това измиване на очите на потребителя........и накрая охлюва избягал в храстите(демек на клиента му омръзва живота и се примирява със съдбата,както при парламентарните избори)[smilie5]

Публикацията е редактирана (21-07-05 14:24)

Автор: Vatman   
Дата:   21-07-05 14:24

Никога не съм изпращал фототехника на сервиз. Да не му е уроки 300Д-то ми е безупречно... Обективите също не са дали дефект. Ако някога се наложи, няма да пращам на сервиз, защото немам време и нерви за такива гимнастики. Оставям си техниката за спомен или я подарявам на някого, който му се занимава... предпочитам да пия ледено студена вода... но не искам да ставам роб на техниката [thankyou]

Автор: джъмбо   
Дата:   21-07-05 14:24

ми ето канон англия не признават гаранция на техника купена от щатско
доказано....

Дата:   21-07-05 14:27

Кофти....щом и ингилизите се правят на луди.До колкото знам Англия също влиза към щатските гаранции на CANON.

Автор: dau   
Дата:   21-07-05 14:34

Тц. Щатските гаранции са само за САЩ и Канада на мен ми го пише на гаранционната карта на апарата!

Автор: Todd   
Дата:   21-07-05 14:35

Аз не мога да кажа нищо - щото съм от твоята страна на тезгяха :)

Автор: n1x0n   
Дата:   21-07-05 14:38

Признаването намеждународните гаранции не е функция на сервиза, а е въпрос на договори между централата на Канон /примерно/ и Канон България. Тоест, въпрос на много сложни уговорки и финансови условия. Сервиза /по-точно равнището и капацитета му/ може да е част от тези условия.

Дата:   21-07-05 14:43

В почти всички случаи по света сервизите нямат нищо общо с дилърите и представителствата на дадена марка.В смисъл имат само договорености и то с центровете на фирмата производител.

Публикацията е редактирана (21-07-05 14:45)

Автор: RossN   
Дата:   21-07-05 16:13

Я да се изкажа и аз, ние фирмено имаме стандарт за офис техника DELL. Когато ни се повреди нещо, го занясяме примерно на Индекс, и те го отстраняват, независимо дали е купено тук или на майната си. Шом едни го могат и други трябва да го могат. И въобще не е сложно, както се изказал някой по-горе.
Също така са в сила корпоративни цени, независимо дали го купувам от тук или от САЩ, щом е от DELL, е на тези пари.

Публикацията е редактирана (21-07-05 16:15)

Автор: 5kan   
Дата:   21-07-05 16:20

ами това си е търговска политика на всяка фирма - щом има или очаква сериозен пазар, отнася се сериозно
иначе кво му пука за някакви продажби или нещастни клиенти, които са 0.000000....1% от продажбите
дори и този риск за имиджа си поемат
интереса клати феса[smilie5]

Автор: ntonev   
Дата:   21-07-05 16:22

RossN и за цените не си прав, и за сервиза не си прав...

В БГ няма директно представителство на DELL, a когато купуваш от дистрибутор е поне +5%...

за сервиза, ако производителя не е съгласен да делегира сервизни 'права' на представителство в дадена страна, ама нищо друго не може да ти помогне ако ще и 'вселенска' гаранция да имаш... :-)

Дата:   21-07-05 16:39

ntonev, смятам, че е излишно да спориш с мен. Казвам ти как стоят нещата. А за да съм още по-конкретен, дори не го плащаме от тук, а DELL, директно си го факрурира на централата ни. Ни плащаме само ДДС-то и мито евентуално, от него отърване няма.

По същият начин, ние продаваме на един наш клиент (няма да уточняваме кой), на цени, които са договорен на корпоративно ниво и са почти два пъти по-ниски, от цените, на които официални ние купуваме (счетодни глупости), да обяснявам ли още.

Публикацията е редактирана (21-07-05 16:41)

Автор: asahi   
Дата:   21-07-05 16:41

Тонев, пред мен е копие от договорката на Голямото Тате от моята фирма с Голямото Бате на Дел в Америка. Когато отида с моя Дел в ЦАПК Прогрес и им кажа, че е на Голямото Тате те ми го ремонтират точно по това споразумение и не се замислят Америка ли сме или Бг.

Дата:   21-07-05 16:45

ама никакво намерение нямам да споря стеб :-),

просто ти казах, че това което си казал в първия си пост не е вярно...

Дата:   21-07-05 16:47

asahi, и аз това казвам, ама нали винаги има някой, който повече ги разбира нещата... ама то за това ни е такава оправията на държавата...[smilie19]

Дата:   21-07-05 16:56

абе хора - работил съм с global contract -DELL.

Аз казвам, че има разлика за цената, а сервиза ОК защото DELL USA са делегирали права на всички оторизирани сервизи и си приемат гаранцията.
Научете се да чете бе!

Автор: джъмбо   
Дата:   21-07-05 16:59

само си чешете езиците......

Дата:   21-07-05 17:06

ntonev, и без "абе", аз ти казвам, как стоят нещата за нас, пък ти пак си работи, с когото си пожелаеш. Нашата фирма има официален под-сайт в сайта на DELL, на който са изброени договорените модели и съответните цени. Аз си избирам нещо от там, натискам "Поръчай" и забравям. След около месец, ми звънят от Индекс и ми казват, че стоката ми е пристигнала и това е. Единственото, което правим, е освобождаване от митница, като си плащаме ДДС-то и мито. Ти правиш ли разлика, какво ти говоря. Аз не пазарувам от Индекс, а от DELL. Но и да се обадя на Индекс и да си поръчам нещо през тях, те гледат въпросната страница и фактурират по нея. DELL им гарантира съответна печалба.

Същото е полжението с клиента, за когото ти споменах по-горе. Нашата "Майка" ни гарантира, на нас като офис, печалба, независимо от разликите в официалните ценови листи, които имаме и цените, на които им продаваме на тях.

Дата:   21-07-05 17:12

ZENTEX - съжалявам, че се получи толкова спам...

с две думи мнението ми за сервиза е, че ако производителя реши, че гаранцията за неговите продукти няма да важи за дадена страна - нещата за потребителя стават кофти.

Автор: behemoth   
Дата:   21-07-05 17:14

от всичко се разбра само че фирмата на RossN води двойно счетоводство [smilie18]

Дата:   21-07-05 17:20

behemoth [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] , да не ти напомням за Енрон, че нашата от този калибър, ако се окаже това вярно, пак ще има избори в САЩ.[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна