Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 нова категория - "за разпердушинване" ;)
Автор: soff   
Дата:   18-07-05 15:54

Забелязвам, че напоследък е все по-трудно във форума човек да си изпроси откровен коментар за качествата и (най-вече) недостатъците на снимките си ... дали заради това, че хората се страхуват да не те обидят, дали заради това, че повечето хора се смятат за експерти и качват снимки, само за да им се възхищават другите, но вече почти не съм получавала конструктивни коментари, които да ме научат на нещо и да ми кажат как бих могла да съм го направила по-добре...
Аз лично не се смятам за екперт, даже съвсем напротив, и качвам снимки точно с цел някой да ми каже "това нищо не струва, трябваше да сложиш странично осветление" или нещо от този род.
Така че предлагам да си направим нова категория - "за разпердушинване" ;)
където ще се очакват само отрицателни и (по възможност конструктивни) коментари. Който си сложи снимки там с това да показва че няма да се обиди на критики. Нали всички се учим, и уж това е идеята на този форум. Ако се приеме, аз ще съм първата, която ще си постне няколко снимки там ! :)

Отговори на това съобщение
 Re: нова категория - "за разпердушинване" ;)
Автор: vladimir666   
Дата:   18-07-05 16:04

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=14844

Я цъкни тук !

Дата:   18-07-05 16:17

супер, точно това имах предвид, но кой избира какво да се качи там?

Автор: wsgar3   
Дата:   18-07-05 16:22

админ! :):):)

Автор: titon   
Дата:   18-07-05 17:00

и аз искам в критикаааааааа [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Автор: Boby_   
Дата:   18-07-05 17:08

Ами... критиката е хубаво нещо, наистина. Но все пак трябва да е критика, а не просто обидни коментари. Буквално преди малко получих следния : "ебати тапото!!!кенеф!" (оригиналният правопис е запазен). Това не е критика. Сигурно снимката ми е ужасно скапана и не струва дори мизерните килобайти, които са и отделени тук, но все пак не е зле някоя и друга дума в повече да се казва, когато се изразява отрицателно мнение - кое не се харесва, защо, как може да стане по-добре, ей такива дребни неща.

Между другото, за да не пускам нова тема, да питам тук как мога да си редактирам снимката. Искам да променя статуса на някои качени вече снимки, за да не може да се гласува за тях, а в същото време да си запаза коментарите. Може ли да стане това, без да се трият снимките?

Автор: sas   
Дата:   18-07-05 18:42

Защо не пробваш за редактиране на снимка да цъкнеш върху моливчето, което е под снимката като влезеш в личните си снимки при преглед като малки картинки?

Автор: Boby_   
Дата:   18-07-05 18:46

Благодаря, sas!
Тъпо от моя страна, но не съм му обърнал внимание на това моливче досега. [smilie5] Тая снимка вече я изтрих, но занапред ще знам. 10х още веднъж!

Автор: n1x0n   
Дата:   18-07-05 18:48

все пак не е зле някоя и друга дума в повече да се казва, когато се изразява отрицателно мнение - кое не се харесва, защо, как може да стане по-добре, ей такива дребни неща.

Често кадъра е толкова зле, че нищо не може да се направи за да стане по-добър. Алтернативата е под всяка кофти снимка да се дава урок по "Основи на фотографията" за което не всеки има нерви, пък и смятам че е редно човек да попрочете някои основни неща преди да си купува апарат и да поства снимки за критика.

Дата:   18-07-05 18:58

Едно е да кажеш че някои снимки са толкова зле, че няма смисъл да се пише защо са зле, друго е никой дори и да не се ОПИТВА да пише конструктивни критики. На почти никоя снимка. Поне това е моето впечатление напоследък. Ако им харесва снимката мятат някое "супер!" , ако не им харесва, отминават, и толкова. А не е това идеята, поне аз така си мисля.
Както и да е, по-добре да не се обаждам повече, че сигурно и моите снимки са от тези дето трябва да им се изпише урок по "Основи на фотографията" отдолу, и затова не получавам коментари [smilie25]

първа  назад  1     всички  напред  последна