Автор: volokin
Дата: 16-07-05 12:03
МАле пак се изпокарахте!!!!
Джъмбо тук не си прав този път. Едни от най-добрите снимки които съм виждал на Венеция са с пинхолка, сега не ми се рови из списанията да търся кой е автора и да му пускам линка, обаче при първа възможност ще дам линк. ВЕНЕЦИЯ с големи букви, тоя каква магия е направил с пинхолката не е за вярване
А хубавото на пинхолката е свободата на експеримента, точно тази свобода която търси всеки един артист, дали ще направиш кръгъл отвор, дали ще е цепнатина или кръст, дали ще са два отвора или повече даже, дали ще повиеш лентата радиално на лъчите или ще я сложиш под някакъв ъгъл или просто паралелно, дали искаш острота или само загатване на образите, дали, дали, дали ..........до безкрайност. Та това е мисля хубавото на пинхолката според мен, а не че се снимало без лупи и изобщо сравнението с лагерната количка е неуместно, щото лагерната количка е направена за придвижване използувйки земното притегляне или просто силата на пилота и толквоа, пинхолката е просто извор на креативитет, за любителите на експеримента е просто "трябва".
Депеш, виж в страницата на организацията за пинхолки, има линкове, снимки, литература и кво ли не.
Основното е: разстоянието от лентата (хартията) до дупката е фокусното ти разстояние. Блендата се изчислява според големината на дупката по формулки има ги в нета, даже има разни сметачи. Пинхолка става от всяка достатъчно добре затворена кутия, било кола, било чай, било стар развален апарат, било дори филмова касетка изобщо свободен полет на фантазията. Всъщност съм се чудел защо пинхолката не е разпространена много сред форумците като изключим феон и лукчето може би май няма много други или греша??
|
|