Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля, посъветвайте ме.
Автор: vasko1   
Дата:   15-07-05 17:53

Съвсем нов съм в сайта, открих го наскоро, за мое голямо съжаление.Отдавна съм любител-фотограф, но от три месеца съм и със цифров апарат. Струва ми се, че не съм купил най-правилния, а той е Кодак 7590 и мисля да го продавам и да купя "Канон S2 IS" или "Панасоник FZ20".Добре ли съм решил и ако е така, бихте ли посочили някои слабости на тези камери, цени и къде мога да купя едната или другата камера. В базара от стара дата, ако не пише, че е продаден , означава ли, че още е валидна офертата. От няколко дни следя форума и разбирам, че тук сте страхотна компания-винаги сте готови да се отзовете, а даже и да се кодошите. Страхотни сте. Блатодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Моля, посъветвайте ме.
Автор: neuromancer   
Дата:   15-07-05 18:02

няма @най-правилен@ апарат, зависи за какво го ползваш. Ако този те устройва засега, снимай с него, пък после какви по-добри модели ще има...

Дата:   15-07-05 18:09

+Не става въпрос за най-правилния апарат, а за малко по-добър, например: че имат и ръчен фокус и стабилизатор.

Автор: onlineivo   
Дата:   15-07-05 18:27

И двата според мен са по-добри от кодака! Между тях казват че панасоника има по-добър обектив, макар че нямам лични впечатления. Както каза neuromancer, всичко е въпрос на пари и цели. Аз лично минах покрай тези двата за да стигна до извода, че Canon 300d е по-добър от тях, а цената става сравнима ако 300д се купи от чужбина където той излиза под 1200лв.

Дата:   15-07-05 18:38

Да, явно съм пропуснал да пиша, че цената не трябва да е по-голяма от порядъка на тези три апарата до 800-1000 лв.А от чужбина нямам възможност да го уредя.

Автор: aries   
Дата:   15-07-05 19:57

Моята цифрова камера е FZ10 /педшественика на FZ20/. Хубав апарат - удобен, лек, с бърз автофокус. Напълно подходящ за репортажна фотография например. Напълно съм съгласен, че 300Д е далеч по-добра камера, най малко защото е DSLR.
Въпреки всичко FZ10/20 са със светлочувствителност 2,8 по цялата дължина на обектива, което изобщо не е за пренебрегване. Оптичния стабилизатор на Панасоника е страхотен. Ето ти една снимка без каквато и обработка направена със скорост 1/8 от ръка:
https://photo-forum.net/i/158106&USER_ID=4969
Длъжен съм да ти кажа, че зум 10х и над 10х /т.е. еквивален на 350 мм и над 350 мм./ не е препоръчителен - много силно се изявяват хроматичните аберации и картинката се позамазва /ама ще я изистриш в шопа [smilie3] /.
Някои недостатъци: калпава светкавица /вградената/ - до 4м за FZ10 и 7м. за FZ20. Малко ще трябва да си поиграеш докато се научиш да работиш добре с нея /ама иначе за пиянски сбирки е супер/.
Няма въртящ се дисплей - ако снимаш нещо от ниско ще трябва да клечиш.
И естествено - шума при високите ИСО. Исо над 200 е мноооо-го компромисно.
Друго - по скъпи филтри. Завиват се на сенника на резба 72 мм. Добър пола филтър, който си е задължителен е от порядъка на 100-130 лв.
Динамиката - оооооо динамиката. Е - това все пак не е DSLR.

Като цяло обаче камерката си е готина. Мен лично ми доставя мнооооо-го голямо удоволствие да снимам с моя FZ10.
Е, аз все пак съм си любителче...

Дата:   15-07-05 21:10

Ариес, много благодаря. Аз разчитам на външна светкавица с 32 водещо число, когато се налага да снимам на тъмно.Вградените са от порядъка на 10-12л Слаб чай.Снимката ти е добра и особено с тази скорост.

Дата:   15-07-05 21:23

Внимавай обаче каква светкавичка закачаш на дигиталката. Имаше теми в които се обсъждаше коя светкавица какво напрежение произвежда и долколко е полезно това за апарата /аз съм некомпетентен на тази тема и няма да мога да ти бъда полезен/. Използвам вградената светкавица само като запълваща.
А в помещение си снимам задължително на лента, защото при копиране снимките с дигиталката стават с едни такива неестествени цветове, което мен лично ме дразни.

Дата:   15-07-05 21:44

Ариес, до сега не съм имал проблеми и цветовете излизат вярно със светкавицата ми, но обикновено снимам на ръчно определени скорост и бленда и то за съответната програма на "Ултимата".

Дата:   15-07-05 21:45

Абе кафинеят ми нещо на мене ... Макар че съм доста добър с баланса на бялото ...

Дата:   15-07-05 22:06

Да не би да е нещо от апарата. С друг собственик на такъв апарат споделял ли си. Да те попитам: очудвам се че по моя проблем само ти и още един взехте отношение, а чета за някой хептен новак във фотографията сума ти хора участват. Нещо в заглавието ми ли е кофти?

Дата:   15-07-05 22:19

Не не е в апарата. На хартия цветовете не излизат съвсем както сме свикнали да ги виждаме при лентата. Коментирал съм го с някои професионални фотографи. Възможно е влияние да оказва и машината във фотото - незнам.
Пробвай и ти - направи два кадъра един след друг - единият от дигиталката, другият на лента и ги дай в едно фото да ти ги копират. Сигурен съм, че ще видиш разликата...
Говоря ти обаче за снимки правени в помещение ... не навън.
Между впрочем съвсем наскоро тук имаше една тема за цветопредаването на Оли Е-300 и почти всички бяха съгласни, че предава цветовете "най-лентово"...[smilie11]

Тук има доста хора, които снимат с Панасоник и доста по-малко с S2-IS. Незнам защо не взимат отношение по въпроса.

Доколкото до това къде можеш да си купиш апарат на прилична цена, пробвай:
etronicsbg.com , досега май не са се дънили ...

Дата:   15-07-05 22:31

Благодаря. В този сайт разликата е само 20 долара между двата апарата

Автор: onlineivo   
Дата:   15-07-05 22:52

Васко1, не се притеснявай (по повод поста ти от 22:06) и аз пуснах една тема "Нов във DSLR (Започвам с 350d) очаквам Вашите съвети" и изпитвам същото...

Дата:   15-07-05 22:52

Ариес, сетих се нещо по твоя проблем. Първо зависи от качеството на принтера на който си отпечатвал снимките. Второ, зависи от кописта който ти е вадил лентовите снимки, защото автомат, автомат, ама зависи как го е настроил кописта. Трето- не знам дали знаеш, че вече има принтери, които копират цифрови снимки с химикали, като лентовите - може и това да опиташ.

първа  назад  1     всички  напред  последна