Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Как ви се струва този комп за купуване?
Автор: artexa   
Дата:   15-07-05 11:18

Искам да си купя компютър, на който ще обработвам снимки за кеф и на цената, която мога да си позволя ми предложиха този:
Как ви се струва и какво Ви в мнение то за монитори LG ili Samsung?

MB ASUS A8NE-FM / S939 / FSB1600 / S.A.R.150 / SB5.1/ 1394 71.50
CPU AMD Athlon 64 3000+ /S939/.512 cache 121.00
CPU FAN AMD64 – S939 C.Master DK8-8I32A-99 – to 3,7 GHz 4.50
2X DDRAM 256MB PC3200 – 400 MHz A-DATA 2 X24 = 48.00
ASUS PCI-Express ATI AX300 / TD / 128 MB / DVI / TV Out 67.50
HDD 160 GB Hitachi – 7200/ S.ATA150/ 8MB 87.50
DVD/ +RW/ -RW NEC – ND 3540A – Dual Layers- 16x…- Black 52.50
FDD 1.44 MB NEC – Black 6.50
CASE MIDLE TOWER FOXCONN 3GTS002 FSP – 400W – FORTRON 51.00
KEYBOARD 104 keys WIN’98 PS/2 3.00
MOUSE LOGITECH S90/ 3b/ Wheel/ Optic/ PS2 8.50
MONITOR LG 17” F720P FLATRON/ 0.24HV/ TCO’03 156.50

Цените са в USD Всичко: 678.00
ДДС: 135.60
Крайна сума: 813.60

Отговори на това съобщение
 Re: Как ви се струва този комп за купуване?
Автор: urgan   
Дата:   15-07-05 11:22

Екстра ти е компа за 813.60 граби и бягай[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: dau   
Дата:   15-07-05 11:24

Това си е жива работна станция!

Ако искаш само снимките от апаратчето да си обработваш на тази машина много зор ще видиш да го напънеш на 100%

Автор: pinko   
Дата:   15-07-05 11:27

Абе според мен РАМ-а е малко, под 1 гб не е сериозно за ФШ[smilie5]

Дата:   15-07-05 11:33

Абе зависи коя версия ша сложиш ама 1гб е добре да има моя е горе долу същия с 1гб и на ЦС2 като работиш бяга много добре. [smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   15-07-05 11:36

Наистина е по-добре малко по-слаб процесор, но поне 1 ГБ РАМ. Само с 512 ще има проблеми.

Автор: RossN   
Дата:   15-07-05 11:38

като ще харчиш пари, поне си вземи голям монитор, че ще се сетиш след седмица че този е малък...

Автор: papi   
Дата:   15-07-05 11:43

абе какви проблеми може да има с 512 мб...
перфектна машина е това
64 битов 3000(2600) гх процесор 160 гб хард диск...
взимай ако ги имаш парите и да черпиш...[smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   15-07-05 11:46

papi, тихо, че ще ти се смеят

Автор: ntonev   
Дата:   15-07-05 11:48

добави до 1 ГБ рам...

... и лично мнение ...процесор ИНТЕЛ ...

Автор: dobbi   
Дата:   15-07-05 11:49

ако ти първо РС няма кво да се чудиш :) (даже е по вече от необходимото [smilie5] ) Така че взимай чупи ! [smilie5] [smilie5]

Автор: papi   
Дата:   15-07-05 11:50

n1x0n = смешник?!?!?!

Дата:   15-07-05 11:50

Папо явно нищо не разбираш! Процесор и диск нямат почти никакво отношение към ФШ, освен че с този процесор разните филтри ще се смятат по-бързо!

Наистина ФШ е невероятно лакома програма за РАМ аз неведнъж съм виждал как изяжда 2ГБ РАМ и пише още 20ГБ на суап!

Но аз мисля че в този случай машината няма да се ползва професионално за дизайн, т.е. някви плакати да се опъват да има 100 леяъра и пр.

С 512 РАМ ще върви единствено малко по-бавничко за бизнес може да е критично ама ако си седиш в къщи и си ровиш снимките нп!

И зависи много как си набозиш бозата!

Има хора които при стартиране им се зареждат 100 неща и то вече ти е изяло 256РАМ, други си поддържат добре пц-тата и ХР се зарежда на около 110-115МБ т.е. остават 400МБ рам за ФШ!

Което ще е идеално за обработване на снимки!

А и нищо не пречи после да си вземе още памет ако види че и е малко!

За това според мен е да си вземе 1 модул от 512 с възможност да добави още един в близко време по преценка!

Дата:   15-07-05 11:53

папи ти си смешника ама явно не можеш да го разбереш!

Дата:   15-07-05 11:57

ДАУ на мен като ми сглобяваха компа ми казаха че за 64-битовите трябва да са две платките РАМ с една не може да работи. Така че ако после трябва да се донажда ще трябва да се копуват пак две освен ако няма още слотове на дъното

Дата:   15-07-05 12:05

Днес няма дъно което да няма поне 3 слота за памет да не говорим че повечето са с 4!

Не знам да има такова нещо да не може с 1 модул памет да не работи?
Слагат се по 2 модула които дъна са с НВидиа чипсет за да ползват Двуканалния режим на работа!

А казах да си вземе 1х512 защото с 2х256 + 1х512 после евентуално ще работи по-бавно заради различните времена на цикъл отколкото с 2х512!

Абе да взима 2х512 това е!

Няма да съжалява после! След време ще си го понапъне! [smilie18] [ezik]

Дата:   15-07-05 12:12

Аз ти казах какво ми каза човека който разбира много повече от мен и от теб взети заедно. Каза че е задължително 64-битовите да работят с ДВЕ ПЛАТКИ РАМ пак колко слота има вече е отделна работа! [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   15-07-05 12:16

аз не казвам че човека те е излъгал нещо а просто че ти не си разбрал като хората [smilie5]

Автор: Vatman   
Дата:   15-07-05 12:32

Засега няма никаква реална полза от 64 битов процесор, защото няма 64-битова операционна система и съответно приложения, които да се възползват от тази архитектура. Всичко се емулира в 32-битов режим. В бъдеще при Longhorn ще има полза, но засега не може да се очакват чудеса...

Автор: Nickolay   
Дата:   15-07-05 13:22

Ще карам подерд.

Послушай хората относно RAM-а. Да не вземеш да си вземеш вместо 2x256 1x512 - голяма грешка. Ще добавиш още малко стотинки и ще вземеш 2x512, защото хората вече започнаха да си разкарват старите памети 256-тиците и когато дойде време ти да смянш (което ще стане вероятно много скоро) няма да можеш да ги шътнеш на добра цена.

Видео картата ти е абсолютно дърво, но за да ти препоръчам нещо, първо ще трябва да ми кажеш за какво ще го ползваш тоя комп.

Т'ва DVD-то го махаш и вземаш едно LG GSA-4163B по възможност черно за да ти ходи на кутията. За NEC бях чел някъде, че записват перфектно, но четът ужасно. Това не знам колко е актуално все още, може и да са ги оправили вече, но аз лично не бих рискувал.

Вместо FOXCONN 3GTS002 си вземи 3GTH-002. Тая ще е по просторна вътре, а освен т'ва допълнителната перка е 120 милемтрова. Краченцата на кутията отдолу я правят по-стабилна. Няма да съжеляваш за тия $10 отгоре. Аз съм с FOXCONN 3GTH-061. Тя е подобна на тая която ти препоръчвам, но е още малко по-скъпа.

Монитора който си избрал е сравнително хубав за времето когато излезе, но вече не ги правят така както едно време. Новите често дефектират. Може да имаш грижи. Моят съвет е да намериш накой марков на старо с Trinitron FD. Аз съм с един IBM (малко е ръбат, но картината е перфектна) и това не е защото не ми стигнаха кинтите за нов, просто всичко отива вече към TFT и сегашните CRT-та са пълни боклуци.

Дата:   15-07-05 13:33

Ватмане много бъркаш :)

Нашия сървър тука е Дебиан 64 битов аз съм го качвал лично, да не ти казвам как върви!

Не се изказвай че няма 64 битови операционни системи!
Има много отдавна
че и 128 битови и 256 даже за специализирани машини!

Сега това че Уинтендо нямат 64 битова ОС е друг въпрос!

Но ако някой мисли за Лонгхорн (колко тъпо звучи просто) там 1ГБ си е минимума да върви нормално, поне така се изказват от М$. За мен лично това е зверски тъпо!

А че има разлика м/у 64 битови процесори и 32 битови в/у 32 битова платформа има!

Питай Гугъл тестове има много!
Но просто разликите са такива че не можеш да ги забележиш!
Трябва целенасочено със специални приложения да го пържиш на 100% за да видиш нещо!

Аз мисля че машината е добра!
Аз ако си взема такъв сега мисля че ще съм достатъчно доволен :) [smilie5] [beer]

Автор: Vatman   
Дата:   15-07-05 13:49

Ми качи си Фотошоп на Дебиан тогава...[smile]

Знам, че има такива ОС, но те не са за РС, да не говорим за realtime OS. Каквото и да си говорим, Windows XP е най-развитата и народна ОС за РС, при която всеки юзър на средно ниво може да си я конфигурира без да чете дебели тухли и да помни разни конзолни команди... да не говорим за драйвери приложения и т. н. ...

Автор: gecko   
Дата:   15-07-05 13:56

Добра е машината.

Наистина няма да сбъркаш, ако направиш паметта 1GB, ще ти е от полза не само за фотообработка.

Ако не стигат парите за увеличаването на паметта, може да си спестиш малко от размера на твърдия диск и да махнеш флопито. По-евтина видеокарта за PCIExpress с TVOut и DVI надали ще намериш.

Монитора е добър, работил съм няколко месеца с такъв, с Flatron кинескоп е. Навремето подобни монитори (наистина плоски отпред) струваха 2-3 пъти повече, така че вземай го и не се чуди.

Последно, но не и по важност - настройките на операционната система. Dau добре го каза: Има хора които при стартиране им се зареждат 100 неща и то вече ти е изяло 256РАМ, други си поддържат добре пц-тата и ХР се зарежда на около 110-115МБ т.е. остават 400МБ рам за ФШ!

[beer]

Публикацията е редактирана (15-07-05 13:56)

Дата:   15-07-05 14:28

Ватмане не ползвам ФШ имам си ГИМП за тази работа!

Хубаво ФШ хубаво ама колко от хората тука които ползват ФШ са си го купили?

По фирмите ок ама в къщи нанайци!

Е аз си ползвам ГИМП и съм си доволен и Дебиана си ми върши работа!

Да ти имам развита и народна ОС дето е ХР не стига че струва сумата ти пари, после се почва лагване омазване, затлачване на ресурси и пр. Да не говорим за вируси и бубички!

Трябва да имаш доста над средните познания за да можеш да си опазиш машината!
Ако мислиш че това някоя счетоводителка или секретарка може да го направи се лъжеш!

А и мога да ти покажа много хора в неправителствени организации, които ползват линукс без да знаят какво е конзола и без да имат някакви познания!

Всичко е въпрос до нагласа и до свикване!

Автор: nooky   
Дата:   15-07-05 19:22

Къде ти направиха тази оферта че и аз мисля да си купувам ама няма да този месец може би Сентември?Кажи моля те.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна