Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 AF-S срещу AF-C, за Д70
Автор: proudmerry   
Дата:   15-07-05 12:02

Здравейте,
Новак съм. Хайманосвам чат-пат по гьоловете и си снимам разни птички в полет. Не проумявам защо почти винаги на т. нар. статичен автофокус AF-S имам добър фокус, а с AF-C е лошо... Опитвам с closest priority, но обикновено всичко друго е на фокус, a не обекта , който ме интересува.
Обектива е Никор 80-200/2.8 ЕД

Публикацията е редактирана (15-07-05 12:05)

Отговори на това съобщение
 Re: AF-S срещу AF-C, за Д70
Автор: Brummaker   
Дата:   15-07-05 12:17

Пич,

обектива ти няма, най-вероятно /защото има и версия с AF-S /, AF-S

при това положение, фокусира доста по-бавно от този с AF-S [smilie2] независимо в какъв режим си на апарата....

а за най-близък обект...просто забрави [smilie3]

Дата:   15-07-05 12:25

Точния модел е:
Nikkor 80-200/2.8D ED.
С пушката ги фокусирам превъзходно...

Дата:   15-07-05 12:27

без AF-S си . [smilie2]

Дата:   15-07-05 12:28

А отделно не го ли продават?

Публикацията е редактирана (15-07-05 12:31)

Дата:   15-07-05 12:31

малииииии..сега ще влезем в стен-вестника на https://photo-forum.net/joro/emoticons/S77A.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/S77A.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/arrowfingerL.gif

който, както е известно, добре се справя с копи/пейс функциите [smilie18] [smilie18]

Автор: scuba_d   
Дата:   15-07-05 12:34

[smilie5] [smilie18] [smilie19] [beer] [shtrak]

Дата:   15-07-05 12:40

Малеииий, човек да не попита нещо...

Автор: volokin   
Дата:   15-07-05 13:20

А как репаващ кога ти е добър фокуса, имам предвид по време на снимане или след това като си гледаш снимките?
Ако е по време на снимане е нормално, щото фокуса изчислява къде ще бъде обекта в следващият момент и не е на фокус в момента на гледане от теб през визьора, т.е. ако направиш снимката ще бъдеш изненадан.
Ако не е това случая, значи не ползуваш правилно полетата на машинката, а именно първо хващаш обекта с едното поле, обикновено това страничното и тогава почваш да стреляш като с АК47, поне си с диги а там нямаш проблем с материала...
дано бях ясен [smilie3]

Автор: pmartinov   
Дата:   15-07-05 13:29

[smilie5] [smilie18] [smilie6] [smilie25] [ezik] [beer] [shtrak]

Дата:   15-07-05 13:30

Волокин [smilie24]

/ а още по-кратко: докато пуцаш, гледай обекта да ти е в зоната, определена от 5-те точки у визьора /

Дата:   15-07-05 13:32

volokin-
Първоначално започнах да снимам с AF-S, получавам потвърждение чрез звуковата сигнализация или почервеняването на квадратчето, стрелям. Като следя обекта с апарата разбира се. След като реших да опитам с AF-C dynamic, честотата на грешките(нефокус) нарасна многократно. Тогава и няма забрана за снимане при липса на фокус, както е в първия режим. Иначе се стремя да го хвана на мушка в средното квадратче , задържам на полуспусък, за да има време за реакция, след което снимам. Ъпдейтнал съм го на фирмуеър2, би следвало по всички източници да е по-бърз...Ама и обектите бая бързо фъркат.

Дата:   15-07-05 13:35

Пич AF-S е моторчето, което прави тия чудеса...без него е доста по-кофти...

/това не се продава отделно, у обектифчето е и или го има, или го нема...нещо като тука има-тука нема/

Дата:   15-07-05 13:38

Не мога да се оплача от бързината на фокусирането. Обектива е бърз. Причината вероятно е в мен.

Дата:   15-07-05 13:41

Canon-USM , Nikon-AF-S , Sigma-HSM

Дата:   15-07-05 13:44

Ъпгреидвай системно задапаратното !

Автор: volokin   
Дата:   15-07-05 13:51

значи все пак си с Д70, а това е фокусния модул на Ф80, който пък от своя срана не е върха на садоледа. Но според мен все пак е всичко тренинг, както ти казва брума гледай обекта докато снимаш да е между петте полета на камерата. Освен това за птици наистина е трудно, ама много трудно, ааа и зависи от обектива, а ъпдейта на апарата не е нищо друго освен по "умен" алгоритъм на пресмятане, та това едва ли е голяма разлика, щото е от порядъка може би на хилядни от секундата.
А и Никон ти дават гаранция за обекти със скорост 50 км перпендикулярна на посоката на снимане от 8 метра ако не се лъжа.

Дата:   15-07-05 13:53

pmartinov - Да, сипах си едно от мъка. Отворих Том Хоган (не оня с крокодилите), па там видях, оти не требе да се кося, а да си снимам на AF-S при такива обстоятелства.
volokin - до сега ги ловех с централното квадратче, ще опитам със страничното, отчитайки посоката на движение...

Дата:   15-07-05 14:02

Пич ,не се шашкай никой не се е родил научен .

Автор: джъмбо   
Дата:   15-07-05 15:11

нещо май не сте разбра ли нещо
той говори за режима на фокусиране Сингъла (АФ еС) и Следящ (АФ Це)
логино е на следящ фокус не винаги да има фокус защото спусъка е свободен да снима дори и когато не е на фокус
три сингъл фокус докато не дойде на фокус спусъка е заключе......

бруме ти обърка всичко да знаеш щото не прочете внимателно за какво пита човека [smilie9]
ама той почти правилно го попита
само че да да ви знае че под АФ-еС разбирате само вградения мотор[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   15-07-05 15:19

Джъмбо ,

МНОГО добре го прочетох аз. И МНОГО ДОБРЕ му казах:

ясно е, че в режима на непрекъснат фокус има и нефокусирани кадри /той пича сам си го пише и го знае/,

аз му казах, че ако в обектива има AF-S тези кадри ще са много по-малко и го посъветвах да държи обекта в зоната докато снима - те това е [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

а сега чети и ти по-горе и по-точно [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна