Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Отказват да ми признаят гаранцията на апарата!?
Автор: Nickolay   
Дата:   14-07-05 15:21

Някъде по коледа си купих един цифров фотоапарат [URL=http://911.bg/_a/firm1.asp?load_blanc=1&p=965062&loc=0&tm=0&u0=11266]PRAKTICA Luxmedia 5003[/URL] и около месец всичко си беше наред. След това се появи една лека пукнатина на задната заст от корпуса която в продължение на седмица или две се увеичи и стана може би поне 5 милиметра, като същевременно започна и да се издува (сякаш нещо натискаше от долу). Премирих се с пукнатината, защото имам малка дъщеря и не ми се ходеше по сервизи за да не изспускам моментите на нейното порастване, но нещата започнаха да се влошават. След около месец може би от едната страна на пукнатината се отчекна едно малко триъгално парченце, а след около още седмица се отчекна и второ и така се образува една хубава дупка на нейно място.

Изпратих апарата на сервиз. И какво мислите ми казаха ония? "От 'де да знаем к'во си правил? Няма как да се получи от само себе си. Т'ва не влиза в гаранцията." Отговарям им "Добре има ли тогава някаква повреда по корпуса и изобщо каква да е повреда на която вие да не отговаряте по тоя начин?", а те "В гаранционната карта не може да се опише всяко нещо. Щом сме преценили, че т'ва не влиза в гаранцията няма какво повече да коментираме."

Ако наистина го бях халосал и счупил, щях да се примиря и да си кажа "К'во пък, не мина номера.", но не е така. По всяка вероятност там си е имало някаква шупла която с времето се е увеличила.

Някой има ли идея к'во да правя от тука на татъка? [URL=http://www.ktzp.bg/]Комисията по търговия и защита на потребителите[/URL] ще свърши ли работа? Или да ги нарисувам по всички форуми що за гаранция имат PRAKTICA? Предложете някаква форма на revenge!

Отговори на това съобщение
 Re: Отказват да ми признаят гаранцията на апарата!?
Автор: Георги   
Дата:   14-07-05 15:27

комисията е добра идея

също така и гугъл. като напишеш мнението си на достатъчно много места особено с по-висок рейтинг в гугъл. и гугъл индексира (запише) базите си - който потърси гаранция, практика, името на фирмата или сервиза (и други подобни критерии, зависи от теб) - ще види какво може би го чака :)

Автор: gorbi   
Дата:   14-07-05 15:31

Георги [smilie24]

Автор: джъмбо   
Дата:   14-07-05 15:39

за съжаление фирмите имат един голям списък с нещата които не се признават за гаранционни
и лесно може да се позоват на удобни точки в този списък и да откажат гаранционен ремонт

обиконвено ги пише на гаранционната карта или на лист извън нея с едни хубави тънки и малки букви дето след 3 реда ти минава мерака да го прочетеш

пукнатина в корпуса лесно може да се третира към точката в която е указано: не оставяйте камерата продължътелно време на слънце - тоест това се получава (примерно) от нагряване на корпуса и е по вина на клиента с една дума..... таратора....

така че това с гаранцията..... е шибана гадория в един момент се чудиш за какво тогава да доплатиш за 5 години гаранция като те в един момент няма да я признаят

примери много мога да дам за сервизни оправдания

ето днес макар да е извън темата
купих си преди година енергоспестяваща лампа
тоест взех си 5 щото си обзаведох цялата стая и банята
дадоха ми 1 година гаранция

тоест до 16 август
е да вчера една изгоря
нося я сега в магазина те я поглеждат и казват ооооооо не става за тези лампи не даваме гаранция
викам добре вадя бележка на която са написали 1 година гаранция и отговора бе ми да ама в последствие решихме да не даваме защото много изгарят...........

купете си филипс за нея ша ви дадем
аха казвам ами ако спед 1 година пак така ми кажете
ееееееееееее за филипс даваме!!!! ма за тази дето я носите не

Автор: compir   
Дата:   14-07-05 15:51

Не се отказвай толкова лесно, създай им повечко неприятности. Така били преценили, идиоти, направи най-малко още едно посещение и пиши директно на производителя що за обслужване предлагат от негово име.

Автор: джъмбо   
Дата:   14-07-05 15:53

производителя хич не му дреме да ти кажа [smilie4]

Автор: Crossblade   
Дата:   14-07-05 16:15

Мойте съболезнования за проблема ти [smilie9] Гадно е, при това МНОГО [smilie9]

джъмбо: е твоето вече е смешка. Тея смешници ВЕЧЕ са ти издали гаранция. Може сега да не издават, ама ти не си я купуваш сега. Щом си имаш гаранционната карта си търси правата. Може нищо да не струва, ама ако имаш време им направи един як скандал. Среща с управителя и т.н. И после комисията спомената по-горе. Ама само ако имаш време [ezik] Ебати пичовете, да не признават вече издадена гаранция, щото по-късно решили да не дават ... да са били решили навреме !

Автор: J0R0   
Дата:   14-07-05 16:22

Производителят едва ли има нещо общо, че някъде по света, някой си търговец не признава гаранцията.

Пробвай в Комисията - пл. Славейков, 4 етаж.
Аз веднъж се оплаках там от една хасковска фирма, бяха ми продали в Хасково едни комутатори за запалването на колата, които се оказаха дефектни, обаче в магазина отказаха да ми върнат парите, макар че ходихме с техен представител в сервиза да го поставят пред него въпросния комутатор...
Та после, след като пуснах жалба в комисията, дойдоха тук до София да ми върнат парите.

Автор: Canon   
Дата:   14-07-05 16:25

джъмбо е прав за нашите търговски гаранциии.
Има гаранции на производителя и на търговеца. Те се разминават силно. Прозводителя инвестира много в маркетинг и по-добре потърси път към него. При основателна причина но неизпълнена гаранция той може да промени условията към регионалния си представител, респ. търговец и търговеца да издуха супата, много повече от стойността на едно апаратче.
Пък стойноста на антирекламата е най- скъпата.
Пиши (индиректно) кои са търговците, да си влязат в черния списък и готово.

Автор: holden   
Дата:   14-07-05 16:40

Nikolay, ako iskash da se oplakvash na proizvoditelja, pishi mi na emaila w profila i shte ti napisha oplakvaneto na anglijski.

/Izvinenija za latinicata
//Maj che kirilizatora w momenta ne raboti??

Автор: zed   
Дата:   14-07-05 16:43

За съжаление PRAKTICA не е това, което е била преди.
От първия до последният им продукт нещата са им дървени. И на тях и на EXACTА.
За съжаление с гарнцията и конкретния ти проблем няма да можеш да направиш нищо. Никоя фирма не покрива в гаранцията си шупла в корпуса или подобна идиотия.
Купи си POXIPOL или там както се казваше и ЛЕПИ и СНИМАЙ, ЛЕПИ и СНИМАЙ!

Автор: hostage   
Дата:   14-07-05 17:26

Изчакай да мине работния ден и счупи главата на тарикатите [beer]

Автор: Avon   
Дата:   14-07-05 18:22

Napalno saglasen s Holden - pishi na proizvoditelia. Ako tia sa oficialen serviz, tova eventualno stiga do buroto na niakakv VP za Iztochna Evropa, chiato rabota se preceniava vsiako 3-mesechie i niama avnata da te otsvirva.

Taka sa neshtata v belia sviat.

Автор: Todd   
Дата:   14-07-05 18:33

опааа- това беше друга тема :)

Публикацията е редактирана (14-07-05 18:56)

Автор: Георги   
Дата:   14-07-05 18:50

какво намокряне?

Дата:   14-07-05 19:23

Една зима се бях върнал в БГ и с нашите ходихме до Пампорово. На връщане старата ни Лада нещо се разбрица. Баща ми вика спокойно, ние имаме абонамент за незнам си каква услуга дето им се обаждаш по телефона и те идват да те поправят на място.

Хубаво де, обадихме се, ама мина час и никой няма. Не беше голяма болка за умиране, пак се прибрахме читави, но за морално удовлетворение написах писмо до източноевропейската централа на тази фирма (централата се оказа в Гърция). Мина не мина един ден и получих отговор от ВиПи-то, с извинения и с предложение за компенсация за неудобството [smilie19].

Тези съфорумци които следят www.slickdeals.net знаят за основният принцип в пазарната икономика: "Squeaky wheels get the greese" [smilie19].

Автор: de5   
Дата:   14-07-05 19:36

Имал съм проблеми с дребните риби, за да получат потупване по рамото се опъват по най-безмисления начин. Преди да тръгна по комисийте бих информирал баш шефа на тези търговци.

Автор: special_k   
Дата:   14-07-05 20:46

BG - SUCKS !!!

Това е чисто български проблем !
Тук 99% от фирмите/BG работодателите/, и хората са СОЦ !!!
Един вид - Е....м.....а !

Автор: Crossblade   
Дата:   14-07-05 21:13

Само да вместна, че вносители официални на Практика са Джуниър 98 ООД ... [smilie8]

Автор: Nickolay   
Дата:   15-07-05 00:08

Да. Аз говорих с [URL=http://www.juniorgm.com/_a/firm1.asp?pi=68&id=2828&loc=0&tm=0&u0=11266]офиса на вносителя - Джуниър 98 ООД[/URL], защото апаратът е закупен от Метро.

Май най-разумното което мога да направя е да пратя едно писмо до офиса в Германия със снимки на повредата.

holden, ще напиша писмо на български и ще ти го изпратя за превод по e-mail. Това ще стане в понеделник или вторник.

Дата:   15-07-05 00:32

ок

Автор: mulder   
Дата:   15-07-05 01:19

Че то като сте заговорили за Джуниър98 като представител за практика, да ви кажа, че и на Фуджи са представители. Правете сметка като имате същия проблем при по-скъпите фуджита какъв ще бъде отговора. А аз помня във форума 2-3 човека пропищяха от проблеми с матриците при Фуджитата. Борето беше един от тях.

Последните пъти като бях на ски тая година някъде към края на април един приятел носеше ей такава Практика: Praktica Luxmedia 5003

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/yury2776.JPG
http://www.juniorgm.com/juniorgm/pi/s965062_small.gif

Пълен боклук. Хабеше батерии зверски. Добре, че го пипнах, за да знам да не си давам парите за такива лайняни апарати дето 5 секунди не могат да хванат фокус и след това ми правят снимките замазани във виолетово. Не знам кое беше по-хубаво да имам или да нямам фотоапарат Практика с мен. Утре ще ви пусна едни линкове към снимките да видите. От 3 снимки една що годе става да се каже че е снимка.

Дата:   15-07-05 02:29

Николай, прати ми информацията, пък писмото аз сам ще го напиша.

Кога, къде е купуван, ако имаш името на сервиза и на човека с когото си говорил, кога сте говорили и какво сте си казали, и т.н. Колкото повече конкретна информация толкова по-добре. Ако можеш да ми сканираш и копие от гаранционната карта, супер. Там пък може да се заядем че не е описано ясно какви точно повреди се покриват.

Автор: boreto   
Дата:   15-07-05 10:03

Да, аз имах (и имам) проблем с F700. Говорих в магазина им и ми казаха, че не приемат за ремонт апарати некупени от тях. Поисках координатите на шефа им. Дадоха. Говорих с него. Той се съгласи да приеме апарата. След 6 месеца околосветски разходки, апаратът се върна с диагноза "прецакана матрица - купи си нов апарат, че е по-евтино". Все пак хората се опитаха да ми услужат и не ми взеха пари.

Та мисля си, че има резон да направиш опит да говориш спокойно с шефа им и да му обясниш проблема. Секретарката ще се опита да те филтрира, но не и се давай.

Управител на Junior 98
Георги Маринов 9864581

Автор: SLR   
Дата:   15-07-05 10:18

Малко Офтопик но защо съм останал с впечетление че Практика ги купиха някъкви китайци или се лъжа???
[beer] [beer] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна