Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за успелия фотограф
Автор: tenax   
Дата:   14-07-05 13:11

снощи на пловдивската с-бирка [beer] изникна следния въпрос: кога един фотограф е "успял фотограф".
Айде....

Отговори на това съобщение
 Re: за успелия фотограф
Автор: SLR   
Дата:   14-07-05 13:14

Когато никой не го оплюе във Фото-Форума[smilie18] [smilie18] [smilie18]
[beer] [beer] [beer]

Автор: volokin   
Дата:   14-07-05 13:16

Тенакс, а преди да го дискутирате това уточнихте ли си понятието ''успех''?

Щото то там идва май проблема на цялата дискусия [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Frida   
Дата:   14-07-05 13:23

Успял е този фотограф, който може да позволи, като дойде клиент с искане за цици и чалга, да му покаже вратата.

Автор: tenax   
Дата:   14-07-05 13:24

Волокин, то и това влиза във въпроса "кога е успял и какво значи да е успял"[smile]

Автор: yonqo   
Дата:   14-07-05 13:24

Frida [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: gorbi   
Дата:   14-07-05 13:25

успял е търсеният фотограф..... много е просто.....
...другото са тъпи философски разсъждения.... [smilie3]

Дата:   14-07-05 13:28

абсолютно не съм съглсен Фрида с теб!!
Що?
Ми първо циците не са вън от изкуството, второ ако всеки фотограф си гони клиента щото иска чалга то няма много фотографи да има на тоя свят. И понеже често се спряга името на Битесних, който харесвам, няма да ти казвам какви чалги съм виждал от него, а именно календар за едно виенско списание, по-големи чалги от някой тук.
Та за да не раздърпваме темата и всеки да говори едно и също, първо трябва да се разбере какво се има под понятието успех, затова и контра въпрос:
Ван Гог успял художник ли е?

Дата:   14-07-05 13:30

Горби, помисли малко. Търсен от кого, по кое време и кога. Ако един фотограф днес е търсен и смятан за велик, а утре потъне в забвение, а друг му възкръсне гения чак след смъртта му, то кой е по-успял???? Примери колкото искаш, като в изкуството така и в науката...
Та така [smilie3]

Автор: namaste   
Дата:   14-07-05 13:35

Волокин, провокатор такъв [smilie5]
Тая тема няма да е по-малка от 150 поста [ezik]

Дата:   14-07-05 13:36

Волокин, изобщо не съм си въобразявала, че ще се съгласиш с мен. хехехехех
Просто първо пишеш, после мислиш:
"циците не са вън от изкуството" - за метафори чувал ли си?
"ако всеки фотограф си гони клиента щото иска чалга" - говоря ти не за всеки сватбар, а за човек, който има име и може да си позволи да си играе със системата вместо тя да си играе с него.

Автор: nanapak   
Дата:   14-07-05 13:36

Фрида, и неуспели също гонят клиенти за чалга! [smilie23]
Това не е фактор, а Фкус! [ezik]

Автор: rolla   
Дата:   14-07-05 13:41

Ми ако принципно се кефи и си снима чалга[smilie11]

Дата:   14-07-05 13:44

''Волокин, изобщо не съм си въобразявала, че ще се съгласиш с мен. хехехехех''
[smilie11] [smilie11] [smilie11]
следващият път няма да ти противореча...сори.
Женската гръд като метафора наистина не я разбирам, какво толкова лошо има в Женската гръд, че се е превърнала чак в метафора от този род.
Женската гръд е най-красивата форма която природата е създала, поне за мъжа, за жената може да има и други форми [ezik] Естествено има и по-красиви и не толкова красиви женски гърди, ама да я приема за метафора не съм съгласен, ама се отплеснахме от темата, май :-)[ezik]
Относно успелия фотограф, сега следи темата и повярвай ми ще надскочи 100 постинга и не щото е толквоа интересна, а щото няма решение, понятието успех е точно толкова субективно колкото и красотата, колкото всичко останало...
Айде аз съм дотук, оставям топката на вас [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

думата "цица" бе заменено с "женска гръд" поради наистина несъвместимостта му с по горното, и поради липсата на хумор на някой членове във форума :-)

Публикацията е редактирана (14-07-05 14:17)

Дата:   14-07-05 13:52

"следващият път няма да ти противореча...сори." може ли без драми

понятията красота и успех не могат да бъдат запълнени със универсално зна4ение - тук съм съгласна и мисля, че това си беше по подразбиране => аз давам моята лична представа за успех
на мен например "цица" ми звучи кенефно и няма нищо общо с красотата и нежността - въпрос на вкус, както каза папарак

Автор: namaste   
Дата:   14-07-05 13:52

"Цицата като метафора"
Не е точно метафора, тя си е реалност. Направо от люлката- търсена, желана, необходимост, извор на живот, сънувана, докосвана и т.н.[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]
поствам езици, щото няма цици

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   14-07-05 13:53

ходили си едно дете и баща му, който бил известен скулптор, в галерия с изложба на таткото... по едно време детето видяло гълъб в една композиция, и казало:
"Тате, от какво е направен този гълъб?"
"От мрамор дъще!"
"Тате, тате, а мрамора от пера ли е направен?!"

Това било признанието на живота му... вече бил успял!

всеки мери успеха си според собствената си линийка... всичко останало е чесане на езици...

Автор: Todd   
Дата:   14-07-05 14:22

Кой е успял фотограф ???
Аз бе !!! [smilie5]
Щото снимам само каквото си искам .И това не зависи от нечий желания, мангизи и критики !!!
Нито пък имам проблеми с излагането на моето "Изкуство" [smilie3]
Та така - най успелите сме тия дето не зависим от разни условия .
Но и от нас нищо не зависи ![smilie5][smilie25] [smilie5]

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: nemchev   
Дата:   14-07-05 14:27

to4no taka todd...ni6to ne zavisi ot uspelite....ot neuspelite o6te po malko.....vsi4ko zavisi ot oniq det pl6ta....[beer]

Автор: RossN   
Дата:   14-07-05 14:28

tenax, дефинирай си въпроса по-конкретно.
Преуспял в какво?
Аз също съм преуспял фотограф, но ето защо:
-Снимам каквото си пожелая, никой не ми казва какво и колко да снимам, кога, къде и т.н.

-Не отделям от хляба си, за да си позволя да снимам.

-Не ми купуват техниката, аз сам си я избирам и купувам, и не се заробвам, за да успея да си я позволя.

Та в този смисъл, аз съм преуспял.

-Също така, не е важно, дали другите харесват това, което снимам, важното, е аз да съм доволен, че съм постигнал това, което съм целял.

-Не се нуждя от това, да ми се казва, дали това, което снимам, е добро или не.

Въобще, за себе си аз съм преуспял. А това, дали другите ще кажат, "да той е преспял" е съвсем друга тема. Но както се казва в една мъдрост, "Уважавай себе си, за да те уважават и другите!"
Разстояните между "Осанна" и "Разпни го", е нищожно.[beer][smilie7]

Автор: aemon   
Дата:   14-07-05 14:29

1. който е направил адски много мангизи от снимане
2. който е доволен снимките си
мен и по двете точки ме няма...

Автор: acidness   
Дата:   14-07-05 14:34

лично удовлетворение - това е успелия фотграф

Автор: rolla   
Дата:   14-07-05 14:47

Няма творец за който да няма значение дали ще му харесат произведенията.Всеки иска да се хареса и който ми каже ,че не е така и ,че той не е такъв незнам да ли ще излъже мен ,но определено ще излъже себе си.
Аз си признавам ,че ми става адски гадно когато кача тук някоя снимка(по мое мнение мнооого хубава) и никой не и обърне внимание.
Няма човек на който да не му пука и ако има то той не е творец,защото твореца прави нещо за хората а не за себе си.Иначе нямаше да се показват филми,картини,фотографии,книги и т.н. всеки автор щеше да си ги гледа и чете произведенията сам и да им се кефи[smile]

Автор: photoshopsucks   
Дата:   14-07-05 14:47

acidness го каза..
IMHO, ако успееш да предадеш емоцията на момента чрез снимките си, си успял да станеш фотограф. А другото се измерва в пари.

Автор: RossN   
Дата:   14-07-05 14:53

rolla, с казаното, отиваш на професионалното поприще. А там, нещата са съвсем други. Измерват се само в пари. А тук, ако някой каже, че не го вълнува, дали ще има възвръщаемост, няма да му повярвам, така като ти говориш за харесванто.

Аз ще продължавам да снимам, независимо дали някой харесва това, което снимам, или не, защото то ми носи удоволствие на мен.[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна