Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Коника-Минолта Z1 и външна светкавица
Автор: dobrifoto1   
Дата:   13-07-05 01:24

Интересуват ме два въпроса:

1.Ако правя снимки при лоши светлинни условия /дори и при пълен мрак/,как става фокусирането - с червени светлинни импулси от външната светкавица /както е при лентовите фотоапарати/ или по друг начин?

2.Съществува ли друга марка външна светкавица,освен от "Коника-Минолта"?

Отговори на това съобщение
 Re: Коника-Минолта Z1 и външна светкавица
Автор: titon   
Дата:   13-07-05 10:46

по въпрос 2: прегледай сайта на Metz, май те предлагаха адаптер от чехъла на Коника Минолта към тяхна стандартна светкавица.

Автор: RAMZE   
Дата:   14-07-05 17:26

Имат преходник,но към по-старите модели Минолта.За Z-серията не стават.Днес проверих и на Халите и на Иван Асен,но...
Ако някой знае нещо по въпроса,различно от оригиналната светкавица, нека сподели МОЛЯ!

Автор: Zedrules   
Дата:   14-07-05 17:33

Сигма правят отлични светкавици за Минолта, за Вивитар също знам, че правят, но не знам добри ли са. Сигмите са значително по-евтини от, и доколкото съм чел точно толкова добри, колкото фирмените светкавици на Минолта със същите параметри. И са 100% съвместими с новите дигикамери на (Коника)Минолта.

Автор: RAMZE   
Дата:   14-07-05 17:37

Уж попитах и за Сигма,но разбрах че чехъла не става.Пак ще проверя!

Автор: Zedrules   
Дата:   14-07-05 18:23

Сигмите правят всеки модел с различни чехълчета.

Автор: titon   
Дата:   14-07-05 20:05

Ramze,
провери на сайта на metz. http://www.metz.de/en/photo_electronics/sca_adapter.143.html

Преди време получих мейл, че са разработили адаптер и за новите цифрови модели на Коника Минолта и сега като преглеждам сайта дават за Z1 адаптер модел: SCA 3302 M5.

Оставам на вас да разучите и да ми кажете, дали наистина това е адаптерът, който всички ние искаме [smilie19] [smilie19] [smilie19] Пък и ако цена кажете, и на адаптера и на някоя Metz светкавица, няма да е лошо, че аз май си харесвам все най-хубавите и най-скъпите [smilie2]

Автор: dobrifoto1   
Дата:   15-07-05 10:37

Благодаря на всички,които до момента взеха отношение по моите въпроси.Но повече ме интересува първият въпрос.
И така,когато купувах дигиталния фотоапарат,съм се съобразявал с финансовото си положение и най-вече факта,че съм ползвал десетина години аналогова "Минолта" със светкавица "Минолта програм 3500.." и исках да ползвам същата светкавица и за дигиталния апарат.Още в магазина разбрах,че не сработва,но тогава си помислих,че продавача не знае как работи с менюто на дигиталката.След време разбрах,че за цифровите минолти има цифрови светкавици от същата фирма,но...след дъжд качулка.
Отново на въпроса - дали цифровият апарат ще се държи спрямо цифровата светкавица,която засега я нямам,така,както аналоговият апарат "Минолта" се държи спрямо
"старата" светкавица при,потарям това,
ОСКЪДНО осветление.
Толкова малко искам...

първа  назад  1     всички  напред  последна