Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 В началото
Автор: niatonkova   
Дата:   11-07-05 21:21

Здравейте, аз съм съвсем нова в тази сфера и фотографията страшно много ми харесва, защото е добър начин за прилагане на голяма доза креативност и е меко казано красива изява на посляния...аз съм на 19 иии честно казано и понятие си нямам откъде да започна. Имам много интересни идеи, а не знам как да ги реализам максимално добре, не че имам някакви големи очаквания, но все пак трябва да се започне отнякъде. Та въпросът ми е- От къде да започна, каква лит да чета и какъв апарат да си взема да кажем мах да струва 2-2500, мерси много.

Отговори на това съобщение
 Re: В началото
Автор: acidness   
Дата:   11-07-05 21:24

ооооооо, недей така 2 - 2500 , доста време трябва да се позанимаваш та да земеш такова нещо... бих ти препоръчам някоя по - евтина дигиталка като начало, даже май най - добре някоя аналогова практика... ама и аз съм един, от година снимам и съвети зех да давам... ама от опит ти говоря

Автор: Brummaker   
Дата:   11-07-05 21:29

https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Дата:   11-07-05 21:34

Еми, да малко се поизхвърлих май...какво ви е мнението за Sony като качество има един Cyber-Shot F717 (изрових някакъв каталог у нас), които ми харесва 5 Mpix, 5x vario, доста приличен обектив...по-скоро ми трябва не като професионален, а да правя някви по-арт снимки с мой си стил, залагам повече на идеята, защото за сега нямам опита...какво ще ме посъветвате? а и да освен photoshop какво друго мога да ползвам като програмка и мога ли да си дръпна нещо от нет-а?

Публикацията е редактирана (11-07-05 23:05)

Дата:   11-07-05 21:39

ако не те мързи-повечето ми снмики/без последните 8-10 май/ са снимани именно със 717 [smile]
прекрасен апарат [smilie24]

успех

Автор: stiwan   
Дата:   11-07-05 21:46

Shto se otnasia do lesna fotoprograma (s mn. goliami wyzmosznosti)preporycham PhotoImpact 7
(na pl. Sl-w...) Az sym ot neia mn. dowolen

Автор: reza   
Дата:   11-07-05 21:52

Sony 717 е чудесен апарат!!!

Автор: джъмбо   
Дата:   11-07-05 21:53

да[smilie24]

Дата:   11-07-05 21:54

Мерси много...а тва осветление...то и фона ми се струват най-трудната част.
@Brummaker- А помниш ли за колко си го взе? Май е към 1000-1200...щот един приятел си взе наскоро, ма не съм сигурна, че беше точно тва Sony.

Дата:   11-07-05 22:03

ами да не ти казвам за колко го взех, защото го взех доста отдавна...от първите и от чужбина ми го донесоха...

така че инфото ще е мноооооого старо ... а и то го няма вече в производство, но пък можеш да го намериш втора употреба, запазен ... не те съветвам да търсиш по-новия 828 ...

успех !

Автор: Vinsent   
Дата:   11-07-05 22:18

Браво, niatonkova! Насочила си се правилно. Не че няма да ти се наложи да учиш, като за художник, артист, музикант и т.н., но фотографията, въоръжена със съвременните технически средства, ти дава възможност да напреднеш по-бързо в материята. Тук във Форума има много такива примери. Мога да цитирам имена, но няма да го направя, защото се страхувам, че не познавам достатъчно от форумците и мога да засегна някого.

Като си тръгнала в тази посока, явно имаш усет към красивото и значимото, но този усет трябва да се доразвива. Трябва да изработиш вкус, а това е образования усет. За образования усет е необходима образна култура.

Посещавай изложби - живописни, графични, фотографски! Чети история на естетиката, запознай се с логиката на възникване на различните школи и течения!

Слушай музика, не се ограничавай с един жанр! Слушай Паганини, Моцарт, Бах, Бетовен, Стравински, Сибелиус...! Слушай Бийтълс, Куин, Пинк Флоид, Пърпъл, Назарет...! Слушай блус и рок. Слушай метал! Слушай техно! Слушай джаз - велико изкуство. Усета ти и вътрешната ти нагласа ще ти помогнат да отсееш това, което е значимо и най-много ти допада.

Гледай стойностни филми, театрални постановки, пантомима и т.н.

Всъщност в Нета има много от тази информация, но живия контакт с изкуството е незаменим.

А междевременно снимай, снимай непрекъснато! И публикувай! Критиката ще те ориентира.

А за апарата трябва отделна консултация. Тук има привърженици на Канон, Никон, Олимпус, Коника-Минолта, Сони и още други. Ама щом са привърженици, значи не са достатъчно обективни. Прецени внимателно. Не се хвърляй непремоно на скъпо. Млада си, може да ти мине мерака, недай боже.

Поздравявам те и ти желая много успехи и последователност в новото начинание![shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: reza   
Дата:   11-07-05 22:23

мисля, че за около 800-900 можеш да намериш добър....

Дата:   11-07-05 22:36

[smilie5]
Ауу, направо ме изпълвате с невероятна енергия..не че не бях напълно хипнотизирана от разглеждането на истински уникални и класови снимки в сайта...за съжаление за момента не разполагам с достатъчно време (кандидат-студентски изпити[smilie22] ) но определоно съм енергична мацка с разчупено мислене, та дано излезе нещо от мен в тази насока...независимо с какво "ще си изкарвам хляба" се нуждая от нещо, което да ме први щастлива и мисля, че това е една перфектна сфера, която може да ми донесе много удовлетворение...

Дата:   11-07-05 22:49

[ezik] [ezik]

не нам ... ама ти си знаеш де [smilie18]

Автор: Георги   
Дата:   11-07-05 22:55

[smilie24] [smilie24]

sony 717 е прекрасно начало :)

Автор: Marillion   
Дата:   11-07-05 23:16

Според мен трябва да си купиш такъв фотоапарат, какъвто на теб ти допада. За тези пари (над 1000-1500 лв) почти няма лоши фотоапарати. Аз бих ти предложил да разгледаш марките Canon, Nikon и Olympus (най-добрите според мен) имат доста добри предложения. Ако разполагаш с повече пари си купи повечко аксесоари към фотоапарата (обективи, чанта, статив - въобще всякакви глезотии) никога нищо не е излишно.
Относно програмите за обработка - наблегни на Photoshop. За в момента той е една от най-мощните програми за такъв вид обработка.

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Пожелавам ти успех.

Автор: samara   
Дата:   12-07-05 09:59

...но определено съм енергична мацка с разчупено мислене...[smilie24] [smilie5] [beer] [shtrak] ....успех !!![smilie24]

Автор: RossN   
Дата:   12-07-05 10:06

samara, и аз това забелязах...много ме изкефи лафа...[smilie24] [smilie18] [smilie24] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] ...много е готино, когато човек има високо мнение за себе си, т.е. се цени и уважава[thankyou] [beer]

Автор: Canon   
Дата:   12-07-05 11:01

niatonkova
като начало намери си някой, който ДОБРЕ разбира от фотография. Не онлайн разбирачи,а някой с когото можеш да се срещаш и коментираш реално.
нека и той да ти препоръча, а и ти го виж как, какво и с какво снима.
Тук във форума ще срешнеш от едната до другата крайност. Ако получиш противоречиви мнения, как ще избереш по-вярното? Нали сега се изграждаш.
Иначе ще стане като онези велики книги:
"Да научим фотошоп за 24 часа"
[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Vinsent [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: terminator   
Дата:   12-07-05 11:35

А пък ако имаш още маааалко време - хвърли едно око и на моя профил - май всичките са праскани със Sony F717 [smile]

Както казват и Brummaker и reza - този модел на Sony е просто много сполучлив, дори и за начинаещ.

Автор: Stoevmobile   
Дата:   12-07-05 12:32

хубаво е това 717 [smilie24]

Автор: samara   
Дата:   12-07-05 12:36

....сега остава некой да се сложи на малкото енергично разчупено маце...по идеята на Canon ...[smilie3] [smilie5] [ezik] [thankyou]

Автор: PolarBear   
Дата:   12-07-05 12:40

Сони 717 е много добро начало. Вече доста стар но и добре изпитан модел, ужасяващата му цена преди почти три години е вече само спомен ( за тези, които сме я плащали). Аз не съм го изпускал от ръката си поне година и половина. Всъщност има само един истински недостатък - липсата на raw-формат, затова пък има качества много ценни за начинаещ. Чудесна оптика, невероятна батерия и дисплей, на който наистина веднага виждаш какво си направил. И не само това.

Разбира се, остават много други меща но за това има курсове, книги, клубове, изложби...и не само по фотография...

Дата:   13-07-05 13:12

[smilie18]
Eмиии, да, лафа си го бива...
В интерес на истината един бивш приятел се занимава от 2 години и има доста красиви неща, обаче проблемът е, че е БИВШ[smilie8]
Със сигурност ще ми е полезно "някой да ми се сложи"[smilie18], но за съжаление за сега нямам много време. Надявам се, че скоро ще щракна някои идейки, които ми хрумнаха и с удоволствие ще чакам критика.

Публикацията е редактирана (13-07-05 13:39)

Автор: LeBiu   
Дата:   14-07-05 14:01

[smilie18] [smilie25] [smilie18] [smilie25] [smilie18] [smilie25] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна