Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За всички, които бяха съпричастни и помогнаха на д-р Сиракова
Автор: Pehata   
Дата:   11-07-05 20:41

Отдавна, още в училище, четох един разказ на Йордан Радичков, който ме впечатли силно. Казва се "Горещо пладне". Прочетете го тук, струва си.

Това, което всички вие направихте ме накара да се сетя за него, показа ми, че въпреки всичко човещината и добротата у нас не са изчезнали, че сме преди всичко ХОРА (да не обръщаме внимание на някои човекоподобни, за които плащането на сметката за телефона стои на първо място).
Гордея се с вас, благодаря ви, че ви има.

Публикацията е редактирана (11-07-05 20:42)

Отговори на това съобщение
 Re: За всички, които бяха съпричастни и помогнаха на д-р Сиракова
Автор: rolla   
Дата:   11-07-05 21:15

Много хубав разказ.
Пехата,абсолютно съм с теб[smilie24] [smilie24]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   11-07-05 21:38

Pehata [smilie24]
нямам думи...

Автор: algaivel   
Дата:   11-07-05 21:58

Пеха, благодаря. Просълзи ме

Автор: ring   
Дата:   11-07-05 22:07

Пеха.... БЛАГОДАРЯ! [smilie24]

Просълзи ме, но нека...

Автор: svetal   
Дата:   11-07-05 22:07

Pehata [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Автор: LTG   
Дата:   11-07-05 22:48

Чудесен разказ... Благодаря, че ми го припомни....

Докато го четях се сетих за историята, която ми разказаха за един колега, когато работех в железниците. Може и малко да сбъркам, но това помня.

Някога, когато след Искърското дефиле линията е била еднопътна при гара Ч. Бряг Ръководител движение е бил този мой колега. Негова е била отговорността за движението на всички ЖП състави в, от и към гарата. Та във въпросния ден от гара която е преди Ч. Бряг изпускат няколко вагона пълни с гориво по надолнището, а от към Плевен е идвал пътнически влак. Пероните на Ч. Бряг са били пълни с народ, който чакал пътническия влак. По телефона веднага е било съобщено за идващите неуправляеми вагони. Трябвало е да се вземе за секунди решение какво да се прави. Очаквали са цистерните да се обърнат на някоя крива с по-малък радиус, но това не се случило и трябвало да се реши дали да ги насочат към депото където е имало работници и да го вдигнат във въздуха или да разминат 2-та влака в гарата и да рискуват живота на всичките хора на перона. За късмет машиниста на пътническия влак който наближавал гарата не намалил скоростта при влизането в гарата повече от ограничението, както правел обикновено и точно заради това влязъл в гарата малко по-рано. Цистерните профучали през празния коловоз и само за няколко секунди се разминали с последния вагон на пътническия влак, а стрелката към следващата гара била била обърната в последния момент. Цистерните ги спрели в следващата гаричка, където вече имало начин за това.
За няколкото минути на цялата тази история на моя колега, тогава малко над 20-те години му побелява косата, до снежно бяло и започва да заеква. Сега той вече е пенсионер и не съм го виждал от 7-8 години..., но някога е спасил от трагедия стотици хора на гарата в Червен бряг.

Описаната случка е як оффтопик от темата, но мисля, че е хубаво да я споделя с вас сега.

Публикацията е редактирана (11-07-05 23:12)

Автор: nsirakov   
Дата:   11-07-05 23:00

Пеха!!!! благодаря ти приятелю!

Автор: wanted   
Дата:   11-07-05 23:57

има филм по този разказ.
гледах го преди време

Автор: MA   
Дата:   12-07-05 02:04

Mnogo silno! Bravo![smilie24]

Автор: astera69   
Дата:   12-07-05 08:48

Da, naistina tozi razkaz na Radichkov e mnogo silen,stiga do danoto na dushata, prosalzjava s choveshtinata!!Za sajalenie v dneshno vreme sa malko takiva hora po rediza prichini...Mnogo ti blagodarja,Peha, za spodelenia s nas razkaz !!

Автор: Todd   
Дата:   12-07-05 09:18

Аз съм гледал филма . Хубав български филм !!!

първа  назад  1     всички  напред  последна