Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 AF лампа
Автор: de5   
Дата:   11-07-05 17:40

Какво е това животно от къде може да се купи какво представлява ? Който има информация да я даде на 166, в най близкото РПУ или на de5@abv.bg. Анонимноста ще бъде запазена.

Отговори на това съобщение
 Re: AF лампа
Автор: CYPER   
Дата:   11-07-05 18:49

Хмм какво точно имаш в предвид?

AF = Автоматичен фокус

На апаратите отстрани има една лампа, която в режим на автоматичен фокус светки като лазер и така спомага за по-лесно фокусиране - за да може апарата да се ориентира в тъмното един вид.

Автор: nsirakov   
Дата:   11-07-05 18:51

CYPER - чак пък лазер ;).. по-често е лампа ;)

Автор: rolla   
Дата:   11-07-05 18:56

продават едни запалки със син светодиод(от тези мощните) който прави "точка" около 30см. от 3 метра ,аз имам на мойто AF assist lamp но съм пробвал и със запалката,върши си работа[smilie5]
ПС:струва 0.5лв

Автор: krassimire   
Дата:   11-07-05 18:56

Аз си направих една такава, трябват от 1 до N бели светодиода и 3.6V литиево-йонна батерия, пасват си идеално. Естествено може и три бройки NiMH.

Автор: nsirakov   
Дата:   11-07-05 18:57

rolaaaaa, da ne би да е от тези за проверка на банкноти? :) я прати някоя моля :) не съм виждал таквози чудо

Дата:   11-07-05 19:20

Благодаря за информацията до тук [beer]
сега ще си кажа всичко очаквам да ми донесат минолта Z10 а в Ф.Ф. срещнах че тя няма такава лампа
сега трябва да си признаете:
1. в кой спектър да бъде светлината и кога се пуска и спира
2. може ли с червена светлина

Автор: Vinsent   
Дата:   11-07-05 19:48

При мен е лазер, който пуска светлина в червената част на спектъра, когато осветеността е ниска. Тъй като той светва за около 1,5 секунди, мога да насоча апарата без да гледам във визьора или на екрана, само по светлинния лъч от лазера. Всъщност той проектира върху обекта решетка.

Дата:   11-07-05 20:16

Още един замесен Vinsent
ще окажещ ли съдействие на народната власт доброволно
какъв е размера на решетката в зависимост от разстоянието до обекта

Автор: rolla   
Дата:   11-07-05 20:30

nsirakov,не е тази за проверка на банкноти[smile] .Просто обикновена запалка с прикрепен светодиод на дъното и едно малко бяло копченце на тялото.krassimire се е справил добре[smilie24] ,мисля няма значение какъв цвят е светлината.Мойта лампа на апаратчето е червена но със синята от запалката също става да си фокусира,а гледам горе и с бяла става[smilie5] .Принципа на действие не е нищо особено-просто в адска тъмница тази лампичка осветава достатъчна част от кадъра по която апарата да фокусира.То и за това чак много на далече не става[smile]

Дата:   11-07-05 20:41

а някой пробвал ли е с лазерно фенерче с фигурите

Автор: msld   
Дата:   11-07-05 21:25

http://www.pbase.com/nero_design/pro1_lasers

Дата:   11-07-05 23:36

Благодаря за информацията на всички [beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   11-07-05 23:44

я аз имам такова фенерче с 5 ЛЕДа (мерси ЛЪКИ) ще взема да го пробвам

Автор: Vinsent   
Дата:   12-07-05 00:24

de5, никога нямаше да ми мине през акъла да меря това, ама нали е за народната власт[smilie25] [smilie25] [smilie25]

На 4 метра решетката е с размери около ширина/височина 75/55 см. Не знам какава информация е това за теб, защото полето в което се мери растоянието отделно се настройва. При фокусиране може да се мери по незнам си колко токи, но може и в точка или на ограничена площ.[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: GuruMMX   
Дата:   12-07-05 00:37

"...светки като лазер ..." he hehe[beer]

Автор: krassimire   
Дата:   12-07-05 00:55

Z10 има пасивен инфрачервен AF датчик, би трябвало да няма нужда от AF-лампа. Поне моето малко Ricoh добре се държи, то също има такъв сензор.

Дата:   13-07-05 10:21

Благодаря на всички поразсея ми се мъглата около AF всички дали принос ще получат [beer] след манифестацията на 09-09-2005.

първа  назад  1     всички  напред  последна