Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 дайте съвет, моля
Автор: _alice_   
Дата:   08-07-05 09:56

Искам да започна да снимам и естествено първо ми трябва добър фотоапарат. За съжаление мога да отделя само 400-500 лева. Помогнете да избера какво да си купя и от къде.[smilie8]

Предварително благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: дайте съвет, моля
Автор: dau   
Дата:   08-07-05 10:26

Зависи какво ще го правиш трудно се намира апарат, който да е хубав за тези пари!

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   08-07-05 11:08

_alice_ , парите са добри, ако си решила да си купуваш филмов фотоапарат?

Дата:   08-07-05 12:43

Ами, в същност искам цифров апарат и не очаквам да стана професионалист, просто като снимам (при пътуване най-вече)очаквам снимките да са прилични поне, да не кажа хубави...[shtrak]

Автор: gorbi   
Дата:   08-07-05 17:44

с филмов за тия пари ще станат снимките повече от хубави..... С цифров за тия пари - трудно, трудно..... нищо хубаво май няма под 700-800 лева.....

Автор: papi   
Дата:   08-07-05 21:21

http://www.etronicsbg.com/view.php?cat=2&vendor=1&product=17

Автор: Darksorrow   
Дата:   08-07-05 21:39

Моделите на Самсунг в тоя ценови диапазон са си направо хубави. Иначе виж и Панасоник LZ1

Автор: hostage   
Дата:   08-07-05 21:49

канон А510

Автор: aries   
Дата:   08-07-05 21:50

Вземи си един приличен лентов апарат с някое прилично варио. Видях, че във базар се продава един Никон F 75 с варио 28-80, което ще ти върши добра работа на първо време. Всъщност можеш да се поразгледаш в базара - има доста интересни предложения /е, ще трябва да почетеш малко, а и да се посъветваш/.
Не се пристеснявай от лентата - винаги можеш да си сканираш филмите на цена от 2 до 7 лв. на лента и след това да си ги обработваш на компютъра. Единственото неудобство ще ти бъде, че няма да виждаш резултата веднага на дисплея , но това "неудобство" всъщност може да се окаже сериозно предимство впоследствие.
Това е ако искаш да се задълбочиш в тая прекрасна и необятна страст наречена фотография. И когато полудееш от любов към тази мания, както повечето в този форум, постепенно ще си събереш достатъчно парички за DSLR.
А ако искаш просто да РЕГИСТРИРАШ това, което виждаш пред теб, просто си избери нещо дигитално за 400-500 лева.

За всеки случай питай и разпитвай. Във Фото-форум ще ти се отговори най-добре и ще получиш най-добър съвет.

УСПЕХ!

Автор: samara   
Дата:   08-07-05 21:57

...стига с тая лента бе, не е удобна, не е функционална, за начало...ама да де качество, е кой ше го гони чак толкова, не говорим за билбордове [smilie8] ...още малко парички и може да се взема цифра, самсунг в50 и пр., канон А510-520...някое Оли...човека иска да си ходи и да си щрака, вие лента, та лента [smilie3] ...верно сте досадни понякога ...[ezik][smilie5] [beer] [shtrak] ...старите химици да не скачат, моля ![smilie5]

Автор: Crossblade   
Дата:   08-07-05 21:58

Аз бих ти предложил да погледнеш Konica Minolta Z10. В метро е 440 лева [smile]

Дата:   08-07-05 21:59

ми да, едно рационално предложение ...[smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   08-07-05 22:14

samara,
не виждам защо лентата да не е "удобна" или "функционална".
Дигиталната фотография е бъдещето - това е ясно и не подлежи на спор. Не говорим и за качеството.
Аз лично, без да съм толкова агресивен в изказванията си, бих подчертал, че тук става въпрос не за нещо друго, а за "възможностите". Покажи ми една сапунерка за 400-500 лева, която да ти дава такива възможности за творчество като един евтин лентова апарат с две непретенциозни обективчета към него. Държа да отбележа, че според мен да речем 70-80% в една завладяваща снимка е хубавата композиция, заснета технически правилно /т.е. чрез използване на съответните методи за които тук много и редовно се пише/.
Не виждам, защо е необходимо да се нахвърляш с подобен екстремизъм. Цифровизацията е естествена еволюция във фотографията. Не вярвам някой тук да очаква, че който и да е апарат - лентов или цифров ще създава сам впечатляващи снимки.

Дата:   08-07-05 22:24

за aries...което наистина е така, абсолютно си прав [smilie24] ...докато стигнем до там, какво ще правим с пълната ( бог знае с какво ) лента [smilie18] ...всички предимства отиват по дяволите, когато стигнеш до там ...[smilie8] [beer] [shtrak] ...екстремизма мисля не е мой в случая, а ваш...ако вие имате лаборатории в къщи, повечето хора нямат ...[smilie5], ...май наистина вкарвам малко чувства, щото познавам лично такива хора [smilie8] ...извинявам се [smilie5] [beer] [shtrak] ...нека снимаме ![smilie24]

Дата:   08-07-05 22:29

Да! Нека снимаме!
И нека оставим _alice_ да си прецени.
Снимам с удоволствие с дигиталката [smilie3] , и с още по-голямо с филма [ezik] , но това си е мой проблем [smilie5] .
Наздраве![beer]
[shtrak]

Автор: Prakticar   
Дата:   08-07-05 22:34

За тези пари можеш да си вземеш на старо прекрасен лентов апарат с 2-3 обектива, че и да ти останат за ленти. Качеството определено ще е по-добро от цифрова сапунерка за 400-500 лв, а и ще се научиш да снимаш. Виж, ако искаш просто да правиш картинки, вземи си една тутурутка с цифрова камера и мирясвай.

Автор: plamennk   
Дата:   08-07-05 22:34

и аз като aries
в прочем самсунга е добро решение за около 500 лв

Дата:   11-07-05 09:25

Благодаря ня всички за съветите!!!
Все още не съм решила какво да купя, но непременно ще кача първите си снимки тук за вашата оценка.

Приятно снимане! [shtrak]

Дата:   15-07-05 11:28

Здравейте, пак съм аз. След като попрочетох това-онова за цифровата фотография (благодарение на линкове и теми от вашия форум, разбира се) вече съм се спряла на няколко модела фотоапарати:

Canon A510
Sony DSC - S40 / 60
Panasonic DMC - LS1
Nikon 4600

Ако на някой му се занимава да им направи сравнение, ще съм ви много благодарна.[smilie18]

Автор: nsirakov   
Дата:   15-07-05 11:33

eto ti sravnenieto

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a510%2Csony_dscs60%2Cpanasonic_dmcls1%2Cnikon_cp4600&show=all

Автор: de5   
Дата:   15-07-05 12:54

Aко искаш да правиш нешо повече от штракане по време на път, виж по внимателно предложението на Crossblade ето един линк http://www.imaging-resource.com/PRODS/Z10/Z10A.HTM при мен се отваря бавно но работи. Успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна