Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към хората с SD памет
Автор: darko   
Дата:   08-07-05 19:36

Каква марка сте си избрали? Коя е най-добрата според вас (най-безотказна и с голяма гаранция, с голям живот - цикли на запис и часове на безотказна работа (не само според производителя, а и според вас))?
Предполагам че тя ще е и най-скъпата. Коя според вас пък е най-добрия избор при съотношение цена/качество?

Каква скорост ( 30х, 60х и т.н.) е нужна за да не се чувства забавяне при снимането?

Последен въпрос - къде в България може да се купи на най-добра цена "вашата най-добра" памет - в кой магазин?

Благодаря ви предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към хората с SD памет
Автор: CYPER   
Дата:   08-07-05 20:06

Ами аз съм с една SanDisk Ultra II 1GB - скоростта и е 66x, тоест 10МБ/с

Една x е равен на 150kb/s.

За мен продуктите на SanDisk са наистина на ниво. Card Reader-а ми е също SanDisk. Определено няма да сбършак ако си вземеш тази марка - а ако вземеш Ultra III май беше, която е 133x скорост - ох на батко - но това зависи от апарата ти вече - трябва да е 7-8 мегапиксела и нагоре или пък ако снимаш в некомпресирани формати.

Автор: solo5   
Дата:   08-07-05 20:20

CYPER написа:
"а ако вземеш Ultra III май беше, която е 133x скорост - ох на батко - но това зависи от апарата ти вече - трябва да е 7-8 мегапиксела и нагоре или пък ако снимаш в некомпресирани формати"

ха-ха [smilie5] [smilie5] [smilie5] CYPER какво общо има скоростта на картата с мегапикселите [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Скоростта на картата не е толкова важна ако няма добар фотощрак [smilie5]
А колкото до Марките - не ти трябва да вземеш най-скъпата, ако снимаш с по-обикновена сапунерка. [beer]

Публикацията е редактирана (08-07-05 20:22)

Автор: nakata1991   
Дата:   08-07-05 20:25

Nai dobra e sd na LG ima gi v technopolis i sa na dobra cena

Автор: Crossblade   
Дата:   08-07-05 20:26

Да ама като искаш бърз трансфер от картата през reader към PC (макар и със сапунерка) ше ти трябва БЪРЗА.
Аз харесвам Transcend (и ползвам техен продукт - MMC),а нищо лошо не съм чувал и за SanDisk.

Бих ти препоръчал Digital-Flash.com като магазин. Не знам, дали цените им са НАЙ-НИСКИ, но определено са ниски, а аз съм доволен от обслужването (включително съм връщал несъвместима карта и съм взимал друга марка с доплащане само разликата в цените).
От тях бих ти препоръчал:
256MB Transcend 80x, 5 години гаранция
512MB Transcend 80x, 5 години гаранция
1GB Transcend 80x, 5 години гаранция

Дата:   08-07-05 20:31

Crossblade прав си за трансфер през Card Reader [smilie24]
... ама една 512Mb 60х карта струва около 90-100 кинта (не говорим за Lexar или Sandisk Ultra III [smilie5] )

Дата:   08-07-05 21:33

Благодаря на всички, и най-вече на Crossblade за линковете. Аз разбира се ще я ползвам с нисък клас апарат (защо всички им викат сапунерки?). Питах за това каква и откъде, защото не съм с големи финансови възможности за момента и не искам да ми побелеят косите от това че съм купил смотана карта.

Дата:   08-07-05 21:38

solo5 приятелю мой - я си представи следната ситуация:

имаш си едно апаратче 8 мегапикселчета и си снимаш в RAW или TIFF формат - сега ми кажи според теб колко голяма ще излезе една снимка в MB. А сега ми кажи тая снимка за колко време ще се копира на една баааааааааааааааааавна карта. И после що не мога да правя серия от снимки - ми, че как ще можеш като картата не пуска бре.

Така че, има връзка между скоростта на картата и мегапикселите на апарата и то доста сериозна връзка.

При тоя 8 мегапикселен RAW дето е сигурно 25МБ и нагоре и една бавна карта, дето ги запазва с 2-3МБ/с дали ще ти е хубаво да чакаш по 10 секунди за всяка снимка, а?

И darko така и не каза какъв му е апарата, че да го упътиме по-добре

Дата:   08-07-05 21:50

Съжалявам - не мислех че е от такова значение какъв е апарата - Panasonic LS1

Дата:   08-07-05 22:01

При тебе една снима трудно ще надхвърли 1МБ, така че и една обикновенна 33x карта (5МБ/с) ще ти свърши работа.

В такъв случай препоръките на Crossblade са невалидни - не виждам смисъл от 80x скоростна карта за твоя апарат.

Според това колко снимаш си избери размер, а за марката ако имаш 10-20 лева излишни вземи нещо по-реномирано.

Дата:   08-07-05 22:05

Така е, съвета ми е невалиден [smilie5] А колко е най-евтината СНОСНА карта 512 MB ? 90 лева? А 256? 45? 48? Определено си заслужава 10-те лева разлика [smilie5]

Автор: mitko_ol   
Дата:   08-07-05 22:20

Аз отскоро съм собственик на Panasonic FZ20 и ползвам SD карта Adata 512 MB 60X, купих я от представителството на Мост компютърс в Стара Загора за 82 лв., при снимане в jpeg не се усеща никакво забавяне, при tiff записва за около 1-2 секунди

Дата:   08-07-05 23:56

mitko_ol - значи ти не можеш да правиш серия така ли в Тиф? 80х ште ти стигне ли да правиш серия или принципа на серията е да ги запише некаде в буфер и после да пи6е на картата?

Автор: stiwan   
Дата:   09-07-05 00:20

Syglasen sym za wasznostta na skorostta, no kato e taka - zashto ne ia otbeliazwat na samata karta?!?[smilie11]

Дата:   09-07-05 00:27

И аз съм останал с впечатлението, че е с буфер за burn mode , но ...

На кои карти не пише скороста ? [smilie5]

Автор: Darksorrow   
Дата:   09-07-05 00:31

Едно име за теб: Apacer. Много добра цена, много високо качество.

Дата:   09-07-05 02:01

И на моята не я пише скоростта, а пък е скъп модел на реномирана марка.

BTW за RAW серия ще ти трябва наистина сериозна карта - то и 133x ще се озори с тея 20MB снимки, но зависи вече колко MP е.

За твоето апартче вземай и по-непретенциозна карта.

Дата:   09-07-05 07:12

Гледал съм ги Apacer - компютъра ми е с такава памет и не се оплаквам ама където съм я гледал все е без гаранция - дори 1 годиня няма. За мен така риска е голям. Всичко става с тия карти, тъй че е според мен задължително да има гаранция. За камерата ми картата е SM и един път за малко да замине - добре че брати и прави некви магии и се оправи (а тя нямаше гаранция).

Дата:   09-07-05 15:05

Тея карти и с гвоздей да ги пробиеш, после няма да работи само засегнатата част [smilie10]
НО проблем е, ако ти се падне дефектна карта.
По-горе ти дадох сайт където има доста карти. Има и PQI с 2 години гаранция. От тях съм доволен, но определено не ги хваля. За SD стават [ezik] Особено ако не искаш бързина ... По компютърните фирми също е по-евтино, отколкото от магазини като Техномаркет и Технополис ...

Автор: bygcho   
Дата:   09-07-05 15:19

Нe знам, Darko, от къде си ги гледал, ама в Стемо че ми дадоха 3 години гарнация. 512 МБ Apacer със скорост 66х за около $50, ако помня вярно. Направи ми впечатление тогава, че между 33х и 66х SD карти на Apacer разликата беше към $2-$3 - как да не си вземеш 66 :-)
Иначе съм доволен от картата ми, грижи нямам, ама не съм я и тормозил много - 30 цикъла я има, я не...

Дата:   09-07-05 20:28

CYPER брат ми макар в думите ти да има доза истина то тя е следствие от друго
Та м/у скоростта на картата и мегапикселите няма никаква връзка
Различните апарати имат различна бързина на запис на картата
В това мислене има апарати които пишат в Raw и не могат да оползотворят 133х (пък кой знае колко малко са апаратите дето ще я оползотворят)
... каква карта ти е тавана на фотощрака като скорост [smilie11]

Дата:   10-07-05 01:14

solo5 прочети какво съм написал по-горе пак и го осмисли, а?

първа  назад  1     всички  напред  последна