Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic FZ20
Автор: downlow   
Дата:   08-07-05 13:41

Имам един такъв въпрос защо като снимам бързо движещ се обект при слунчево време и съм настроил апарат на Ф8 и 1/2000 снимката е много тъмна и почти нищо не се вижда.Като намаля на 1/1200 става по светла но не може да фокусира добре обекта.
Защо се получава така и дайте съвет за снимка на бързо движещ се обект.И друго как е това с следящия фокус че не мога да го открия как да го настроя от фотоапарата.
Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic FZ20
Автор: Stoyan_5   
Дата:   08-07-05 14:03

При висока скорост на шота времето за експониране е по-малко и затова снимката ти е по-тъмна.

Публикацията е редактирана (08-07-05 15:14)

Автор: Crossblade   
Дата:   08-07-05 14:46

При KM "следящия фокус" ти се включва като пуснеш на "Sport" от "търкалото" [smilie5] [smilie18]

Автор: Downlow   
Дата:   08-07-05 19:52

Благодаря за следящия фокус го научих а кажете как при висока скорост на шото да не е тъмна снимката.Не може да намаля скоростта на затвора защото снимам много бърз движещ се обект като птица или нещо друго.КАк да ги направя снимките най добре.

Автор: vazmuten   
Дата:   08-07-05 20:16

със светкавица ??

Автор: pinko   
Дата:   08-07-05 20:17

Светкавица, ама атмосферна, с гръм[ezik]

Автор: vazmuten   
Дата:   08-07-05 20:32

мда :)

Автор: simbon4o   
Дата:   08-07-05 20:58

ми като за начало пробвай повече от 10-20 пъти :) пробвай и на полуавтоматик ;) когато апарата сам определя скорост и бленда, качи ISO ако трябва на 100-200 - ако е облачно или сутрин или привечер. После във фотошоп всичкия шум ще се оправи ;). Виж снимките на полуавтоматик на каква скорост стават и прави на макс отворена бленда с малко по-голяма скорост снимка. Следящ фокус май апарата ти няма ;). Ако държиш стабилно апарата и следиш добре обекта няма да имаш проблем. Моя апарат е с по-лош фокус от твоя и виж какви снимки правя във профила ми.

първа  назад  1     всички  напред  последна