Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За някои автори и рейтинга...
Автор: Darksorrow   
Дата:   07-07-05 21:44

Я, "автор". В профила му - снимка на пеперуда - 150т, залезче - 100т, котка - 200т, без да са ходили в избрано, ъф корс. Въпросният "автор" вижда мизерията, сътворена от друг "автор" - да речем жаба, на която по неведоми причини липсват част от краката, може би творческо виждане на последния? Каква добра снимка, истинска жаба, GOLD.........+++. И така за още 50 други снимки. Въпросният "жабешки автор" вижда изразителния коментар по композиционния си шедьовър и с поласкано самочувствие отваря профила на главния герой. Каква прелестна котка, наистина, а и какъв рейтинг, дай да й прасна едно злато. Бам.
И кръгът се затваря. Рейтингът на помията расте. И всички са доволни.
Не държа някой да изрази мнение по въпроса. Аз написах своето виждане за някои "автори" и съм доволен. Мерси, и ако някой е видял в себе си в горните редове, лошо, "авторе", лошо...

Отговори на това съобщение
 Re: За някои автори и рейтинга...
Автор: acidness   
Дата:   07-07-05 21:49

давай имена, иначе нещо няма да стане
имена искам, имена
пей

Дата:   07-07-05 21:52

Няма имена, всичко е хипотетично, освен факта, че това си се случва[smilie10]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-07-05 21:52

И какво от това ? Нека се веселят и радват хората - то е без пари[smilie5]
Никои няма да седне да плаща да му правят такива снимки..най-много някои да си повдига самочуствието[smilie5]и имиджа. Най-много да я докара до някои конкурс тука [smilie5] [smilie7]

Автор: egoucm   
Дата:   07-07-05 21:55

този въпрос е коментиран много пъти. за това има рейтинг Б...

иначе казваш истини само. за това предпочитам вече да гласувам без да пиша коментар. от друга страна замисляли ли сте се колко много хора гласуават за дадена снимка не заради снимката, а защото е на даден автор, дори и снимката вобще д ане струва. те гласуват защото той е известен и защото по принцип прави хубави снимки

[shtrak]

Дата:   07-07-05 21:55

Въпросът е в това, че очевидно недъгави снимки имат рейтинг, понякога в пъти по-висок от истински добри неща. Започвам да разбирам колко добре е всъщност да има рейтинг Б, а скоро ще е и още по-добре, когато хората, които са в него, ще станат повече

Автор: egoucm   
Дата:   07-07-05 21:58

darksorrow,а ти защо не си на DIO ами си губиш времето с такива теми във форума :)

Дата:   07-07-05 22:00

Ех, това отделен въпрос, това лято не ме огря ни един концерт... На Дио нямам и таквоз желание, ма Sabbat не бяха за изпускане, вече съжалявам, че не отидох. Пък то и други неща има...[beer]

Автор: samara   
Дата:   07-07-05 22:01

да бе да...и все пак, тия критерии май са доста разтегливи [smilie8] ....подобни вопли, малко на комплекси ми избиват...колко съм гениален, а не ме оценяват [smilie3] ....добре де, нали тук не е мястото ( форум някакъв аматьорски )[smilie5] ...всяко нещо струва толкова, колкото са готови да дадат за него, а не колкото на теб ти се иска да му искаш ...малко чалга-философия, обаче факт ...[smilie8] [smilie7] [beer] [shtrak]

Дата:   07-07-05 22:03

Всъщност лично аз съм съвсем доволен от рейтинга си, като се има предвид, че рядко пиша под снимки, невинаги положително, а и в крайна сметка съм си абсолютен новак - аматьор със малка сапунерка. Не заради това пуснах темата, а заради несправедливо оценяване, но няма какво да се направи, i guess[smilie8]

Автор: plamennk   
Дата:   07-07-05 22:08

а има, има и момчетата от административния отдел го прявят

Автор: avela   
Дата:   07-07-05 22:13

гласувам с удоволствие за прасенца и органи, не се срамувам от предпочитанията си.
нагъвам и чесън, кой ще ме спре?
верно, че не пиша много, ох, значи не всичко е перфектно...

Автор: algaivel   
Дата:   07-07-05 22:21

Цитат: Рейтингът на помията расте

...че очевидно недъгави снимки имат рейтинг, понякога в пъти по-висок от истински добри неща

Darksorrow, винаги съм се чудила, кои са наистина стойностните неща и кое е помията?
Интересно ще ми бъде да дадеш примери, не с линкове към профил, просто искам най-после да разбера[smile]
Предварително ти благодаря

Автор: Neli78   
Дата:   07-07-05 22:24

не мисля, че сте прави. Според мен хората тук не са толкова за рейтинга, колкото да споделят с вас красотата, която са видели. Е. Повечето.(Аз например не се чувствам с по-голямо самочувствие, само защото съм имала късмета да бъда на някое си красиво място)(всеки си се знае що за фотограф е).Пък и колкото до коментарите, аз мисля, че си заслужава да губиш времето на автора и всички останали, само ако имаш да кажеш нешо по-различно от казаното вече. Извинявам се, ако греша...просто мое мнение.

Автор: emax   
Дата:   07-07-05 22:25

абе хора! Не разбирам защо толкова много ви пука!На този сайт има достатъчно автори от които можеш да научиш нещо! Повече! Има за всекиго по нещо!
А на онези на които страдат от достиг -интернет е като златна гемия!
за начинаещитеhttp://www.magnumphotos.com/[shtrak]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-07-05 22:33

Нормално е всеки нов член тук силно да се вълнува от рейтинга и правилното му формиране.
За жалост това е невъзможно, и тези мераци угасват[smilie5] Не се вълнувайте толко дами и господа, така или иначе вие ще трябва да сте си най-точния критерии, а опита които натрупвате ще ви помага за това, да бъдете обективни и да надмогвате пристрастията си - което не е лесно.
Относно гласуването: Ако се подхожда критически, много от авторите приемат критиката с благодарност, други я отхвърлят, но има хора които се дразнят направо, отвръщат, протестират..изобщо напоследък лично практикувам, това което не струва го подминавам, това което ми харесва го поощрявам обикновено с +++,++,+ без да обяснявам.[smilie5] [smilie7] пък всеки да си мисли каквото ще [smilie21]

Автор: boni   
Дата:   07-07-05 23:44

Доц Абаджиев каза нещо много вярно по време на курса:))
"Трябва да се притеснявате ако прекалено много хора харесват снимките ви и те събират много точки,това означава,че не са хубави"
И според мен е така - ако всички ви харесват снимките,това е признак,че те са твърде лесно смилаеми за масовия вкус,което явно е признак за липса на индивидуланост:))

Автор: legba   
Дата:   07-07-05 23:53

Аз за това не оставям коментари. Или понемного рядко :)

Автор: thesunlover   
Дата:   08-07-05 00:12

Ako si viziral men, molq da pogledne6 ot koq data snimkata e bila postavena v albuma i koga sym q postavil v izbrani.
ina4e i az sym syglasen 4e ima mnogo nerednosti, toj a d m i n a nali zatova e slojil spec. sekciq

Дата:   08-07-05 00:15

Боже, хора, само не се засягайте персонално.
Не съм визирал никого конкретно, държа да уточня, споменах само за ширещата си ти-на-мен-аз-на-теб практика при оценяването.
Бони каза хубаво нещо[smilie24]

Автор: emax   
Дата:   08-07-05 00:20

совите не са това което са....

Автор: Gen   
Дата:   08-07-05 00:24

Няколко пъти мимоходум съм си мислил дали не може да се въведе нещо като ЕЛО на авторите, както е във шахмата. Тогава системата да позволява само автор, който е с по-голямо ЕЛО да гласува точки за автор с по-малко ЕЛО. Обратното да е недопустимо. Смисъла е в това, че само точки (+ коментари) дадени от някой по-добър от тебе имат стойност. Ако мислите, че има някакъв смисъл в идеята ми може да я доразвием в отделна тема.

Автор: alex_markov   
Дата:   08-07-05 00:37

boni написа:

> Доц Абаджиев каза нещо много вярно по време на курса:))
> "Трябва да се притеснявате ако прекалено много хора харесват
> снимките ви и те събират много точки,това означава,че не са
> хубави"
> И според мен е така - ако всички ви харесват снимките,това е
> признак,че те са твърде лесно смилаеми за масовия вкус,което
> явно е признак за липса на индивидуланост:))

Бони, Ти ме успокой[smilie24] Явно аз съм един от най-"индивидуалните" и "прекрасни" "недооценени" "автори"[smilie18]
Направо си се издигнах в собствените очи (че то други не ми виждат резила:)).
А сега сериозно - Darksorrow прав си - така е и най-голямото гласуване е между познати (от преди или сбирки:)).
Аз не пиша под снимките за които гласувам (обикновенно със злато:)) освен ако нямам какво да кажа (което си мисля че би помогнало на човека да се справи още по-добре).
От годините във Форума разбрах САМО едно "на вкус и цвет товарищ НЕТ" определнео не харесвам едни от най-високо отценените снимки и се кефя (ама от сърце) на някой фотографий от не толкова популярни автори - няма да цитирам защото аз не съм коректив, просто се кефя и ако не ми харесва нещо съм напълно свободен да си прекарвам времето навсякъде другаде (ама аз бая време отделям тук:))
Увлякох се в празни мисли - на кой му пука, да се забавляваме и да снимаме[shtrak]

Публикацията е редактирана (08-07-05 00:41)

Автор: reza   
Дата:   08-07-05 00:38

а Mobby_Dick понякога практикува и анонимно поплюване[smilie25] ...Хич не се хаби сега да ми обясняваш какво и как снимам. Нямам никакви претенции за разлика от теб.
Колкото то тактиката..."аз на теб, ти на мен"...АХОЙ....хора...живеем на планета, където почти всичко става на този принцип...кое е толкова чудно? Не е само в този форум...не е само в тази област...и си е съвсем нормално...

RELAX...идете на море...пийте бира, снимайте..и ставайте по-добри.[beer] [shtrak] [smilie7]

Автор: Borisoff   
Дата:   08-07-05 01:01

Къде НА МОРЕ?!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна