Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 struwa li si?
Автор: Smahi   
Дата:   09-05-04 22:57

I az da se wkliu4a malko..sedq i se pitam dali si struwa..eto o6te edin fotoreporter si otide ..stawa wypros za fotografa ot roiters ,koito dneska syob6tiha po nowinite ,4e e zaginal..wsi4ki sme 4uwali, a nqkoi sme imali 6tastieto i 4estta, da se zapoznaem s fotografite ,koito otiwat na mainata si w nai-diwite zemi, pri nai-golemite diwaci i se izlagat na po-golemi riskowe.... dori i ot woennite, za da izpratqt na fotoredaktorite si Snimkata s glawno "S".wie dali bihte naprawili podobno ne6to...i spored was dali towa e istinskoto i ne6toto ,s koeto fotografiqta moje da byde nai-unikalna i nai-istinska ,ne e li imenno w tazi si swoq dokumentalnost.Az mislq, 4e tezi hora ,koito sa se poswetili na tazi specifi4na fotografiq sa sywsem drug tip hora i 4e spored tqh nikoq snimka na cwete peizaj, ili portret nemoje da se meri s kartinite na izobrazitelnoto izkustwo i s 4etkata na maistora narisuwal sy6tiqt obekt...no sposobnostta da dokumentirat sybitiqta prez tehniqt pogled ,te wyzpriemat kato istinsko izkustwo riskuwaiki wsi4ko w negowo ime.

Отговори на това съобщение
 Re: struwa li si?
Автор: GenaDP   
Дата:   09-05-04 23:02

Абе момко, Smahi от "Smahnat" ли произлиза?

Автор: Krassy   
Дата:   09-05-04 23:04

Прав си Smahi, много се иска, за да бъдеш такъв репортер. Лека му пръст [smilie11]

Автор: plamennk   
Дата:   09-05-04 23:09

И много тябва да ти стиска

Автор: Smahi   
Дата:   09-05-04 23:14

GenaDP ot "Smahnat"proizliza to4no...edno wreme poneje mnogo djitkah na kompiutyrni igri i si izmislih toq nick.

Автор: msld   
Дата:   09-05-04 23:16

Smahi - struva si kogato ti otseniavat truda i go zaplashtat dostoyno....

Автор: snooper   
Дата:   09-05-04 23:19

Struva si da, pri opredeleni uslovia. iskam i az da ida na voina da snimam, no predi da imam jena, deca... ne bih podlojil blizkite si na stresa da gledat na vseki chas novinite i da treperiat za men. Inak ima hora, posvetili jivota si v tarsene na kadri s glavno K - pred makata na edin sin, igubil bashta si toku-shto (dobre fotografiran) blednee vseki dosaden zalez, vsiako cvete i vsiaka tapa babaliuga, debnata 30 minuti...

Автор: asahi   
Дата:   10-05-04 09:32

Смахи, в Бг годишно по пътищата загиват около 1000 човека. На някои от тях най-голямото достижение в живота е, че са взели шофьорска книжка. На други последния подвиг е, че са се напили. Е това вече няма смисъл.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   10-05-04 10:08

На някои, които му се гади от тъпа бабалюга, да не си мечтае много..или например от вчерашния фотодокумент от Ирак, пратил на съд няколко "човека" и надигнал общественото мнение в цял свят да накаже вандалите....да си снима измишльотините, и да си кове пирони в главите на куклите, и да се жалва и прави психарски портрети на хора, които гинат или жертват много, за да му представят истината за света.
Определено доста повече, от чиста жертва на естетиката в снимките коства на такива репортери, да ни представят живота и реалността тук или някъде. Риска трябва да е премерен, но стават и грешки. Както казва msld, трябва преди всичко да имаш вътрешна мотивация, много подготовка, и да си контролираш емоциите. Всеки сам си преценява, затова хората са различни...но винаги ще има и такива хора, готови да ни дадат информация от кухнята - независимо дали е война, локален конфликт, махленска банда, животно в естествената среда, опасно изкачкване...Фотографията е мания, една снимка не си струва живота на фотографа, но има примери за често прекрачване на този праг.
Добре е също, да се прави разлика между две снимки - худ.фотография, която представя възгледите и естетическите търсения на даден автор в някаква си тема, било то обществено значима или нереална....и чистата документалистика. В учебниците по фотография се прави такава разлика, както и доскоро по изложбите и списанията.
Това е все едно да сравняваш ТВ с кино - и двете се правят с камера!?
Това е все едно да сравняваш "Война и мир" с документалните записки от писарите, военни и разузнавателни документи, експертни анализи.

Автор: Krassy_office   
Дата:   10-05-04 10:19

Браво.
Изключително и точно изказване [smilie19]

Хе-хе...
Автор: GenaDP   
Дата:   10-05-04 11:35

Майорът се засегна на тема "буболечки"...

Автор: pardon   
Дата:   10-05-04 13:07

ima edin film ,,city of god'', e tam stava vapros za edin dokumentalen fotograf, prepora4vam vi go, njam nisto obsto s BOLIwood filmite...[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: arien   
Дата:   10-05-04 18:26

Ludi sekvi....

Автор: feon   
Дата:   10-05-04 23:05

СТРАШЕН ФИЛМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   10-05-04 23:27

E, iavno ne sme se razbrali s Dicka, no ko da se pravi, az kat ne sam sadeben fotograf ne sam se nagledal na zverstva i zatva sigur taka mislia, a moje b ii shtoto sam mlad, ama tva poslednoto se edno ne sam go kazal [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   10-05-04 23:48

snooper - ника ми е Mobby_Dick, а не кои каквото си хареса от него за лично ползване, признак на ел.обща култура.
Не, не съм съдебен фотограф...а какъв съм, това не е твоя работа - ти не ми плащаш за да ми държиш сметка за работата ми. Тук показвам снимки, показвай и ти ако можеш. Това, че си млад е чудесно, но не е извинение за глупаво поведение.
Това, че не си се нагледал на зверства също е чудесно - пожелавам ти да не виждаш такива......а ако ти се случи да се нагледаш, тогава да започнеш да ръсиш акъл и да правиш психопрофили на този или онзи.
Това, че се опитваш винаги да се чепкаш с мен, или снимките ми, никак не те прави някакъв фотограф - вервай ми. Скандалната реклама не винаги Фърфи...нито пък номера с разлайване на кучетата - ще си виеш сам, може само някое друго животно да ти приглася. С най-добри чуства - Mobby_Dick.
Млад си, ши се опраиш сам, надявам се.

Дата:   11-05-04 00:32

Vij sega, man, prosto chesto otkroveno rasish gluposti v dalgite si, izpalneni s tragikomizam postingi. Drugoto, koeto e, che te svarzvam sus kadri s babaliugi - mi ne mi dopada nikak tazi fotografia i tolkoz - pravo mi e, kakto e tvoe pravo da snimash i da pokazvash. A, che az ne pokazvam ne e venro - prosto tuk spriah neotdavna sled edin razgovor vav forumal, inak vuv Culta i Graphilla-forum si puskam pod sashtia nick - ne me e sram da se ucha.
A che sum mlad i govoria impulsvino chesto -viarno e i sam go osaznavam po-kasno obiknoveno kato si preprocheta prostotiite, no imam vreme jivot i zdrave da se opravia, plus tova sled sedem godini prisastvie v internet (predi sedem godini beshe stranno poniatie internet, puk i biah na deset[smilie5] ) se ubedih, che internet povedenieto chesto pokazva obratnoto na istinskata sashtnost na individa... i sled kato se otmorih i si izkarah negativnata energia sabrana prez denia mislia vse pak da ti pojelaia leka nosht i da si legna sled sancho, zashtoto rabotata shte stane debela [smilie5]

Taka i taka sam se razgovoril s teb da ti kaja, che v edin moment te razbrah zashto s kef snimash baliugi i sekvi podobni - s takava rabota e normalno da te raztovarva, prosto sa mi malko smeshni edin krag ot vse pak vazrastni hora, koito se prehlasvat po skakalec na tranka - fotografia, v koito glavna rolia igrae aparata kato prosta optiko-elektronna sistema. Triabva obache da priznaia, che specialno ti i Pho se spraviate dosta dobre ot tehnicheska gledna tochka - pone spored men, aide sus zdrave, dano ne se djavkame poveche - mir i lubov!

Дата:   11-05-04 00:33

Izviniavam se na Smahi, che mu oakahme edna naistina smislena tema!

Автор: Krassy   
Дата:   11-05-04 03:47

Някои не бива да се правят на мъже зад фронтовата линия [smilie19]

Автор: Brummaker   
Дата:   11-05-04 06:10

Наистина - струва ли си ...
Както Mobby каза: тук сме за снимки/и темите около тях/-другото са глупости според мен.[smilie24]

Дата:   11-05-04 10:15

snooper - ама аз снимам и друго!!? Мотивацията за снимки на всеки автор си е лично негов индивидуален процес. При мен тя не е тайна, бих ти отговорил защо например снимам бабалюгите..но не му е тук мястото, ще се измести темата.

първа  назад  1     всички  напред  последна