Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Ей хора-а-а-а! Влюбен съм!
Автор: elmo   
Дата:   06-07-05 14:08

Предната вечер, на една семейна сбирка, от дума на дума, както си му е редът стигнахме до разговор за хобитата. Точно тогава се случи това, за което никога и не съм предполагал, че е възможно някога да стане. Гостът извади своя фотоапарат и аз онемях, става въпрос за Канон-повершот-про 1. Имах достатъчно време да го подържа в ръце, да го разгледам и щракна няколко пъти, в този момент се усетих, че примигвам разсеяно, а ченето ми е увиснало като повредена врата на чекмедже....някъде в тоя интервал от време осъзнах, че следващият ми апарат ще бъде от тази марка. Вчера и днес вече достатъчно мотивиран разглеждах сайтове и си правих равносметка. Наистина апарат от този клас не ми е необходим, някъде преди случката си бях харесал Панасоник ФЗ-20, дори го сравнявах и с новото Фуджи на Тод, но сега вече съм разколебан, спирам се на Канон-повершот-S2 IS.
Изборът...сложно нещо е това! Та да си дойдем на думата, за Фуджи и Панасоник вече се говори доста, а и има доста съфорумници на който можеш да погледнеш профилите, но за Канон-а накои може ли да каже нещо повече?[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Ей хора-а-а-а! Влюбен съм!
Автор: Samara   
Дата:   06-07-05 14:12

хм, като пипнеш 350д....про 1-то ше го...[smilie5] [beer] [shtrak] айде наште-е-е-е ...[beer] [shtrak]

Автор: dau   
Дата:   06-07-05 14:15

А като пипнеш 20Д, 350Д ще го .... [ezik] [shtrak]

Автор: scrap   
Дата:   06-07-05 14:17

А като пипнеш 1ds MII 20Д-то ще го..[smilie5]

Дата:   06-07-05 14:18

е ...очаквах това да е от Стоев, ама може и от теб ...[ezik] [ezik] [ezik] [smilie5] [beer] [shtrak]

Дата:   06-07-05 14:20

има теми и за про 1, пусни го на търсачката, доста се говори за обектива му и прочее...[smilie24]

Дата:   06-07-05 14:21

е 1Д Марк 2 върши същатата работа [smilie5]

Автор: acidness   

много добре си се ориентирал за S2 - то, май е точно за теб, апък и за мен...

аре наштееееееееееееееее

Автор: scrap   

Стоев беше първа смяна днеска [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   06-07-05 14:23

Стоев ме е упълномощил да го замествам и да спамя наволя от негово име!!! [ezik] [ezik] [ezik] [beer] [shtrak]

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   06-07-05 14:24

последно за Про1 или за S2 IS става въпрос [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: Crossblade   
Дата:   06-07-05 14:29

Ти с какво снимаш, че само "като го хвана" и се влюби не в него, ми в марката [cool] [smilie5]

Иначе Canon S2 IS си има доста съперници от други марки [smilie25]

Дата:   06-07-05 14:31

човек се влюбва в Канон, от първи път...без значение какво е имал преди това ...[ezik] [smilie24] [smilie5] [shtrak]

Автор: boni   
Дата:   06-07-05 14:37

Абе вземи си ДСРЛ,има вече по 1400-1500лв - pentax istDs,Canon 300Д/350д, Nikon D50,Oly-E300 i t.n.

Автор: Stoyan_5   
Дата:   06-07-05 14:38

То от твоята любов май всички страдаме![shtrak]

Автор: marianab   
Дата:   06-07-05 14:39

И това ми било съотборник[smilie9]
Видя нещо различно-и се влюби;)

Автор: джъмбо   
Дата:   06-07-05 14:44

абе защо всичко веднага опира до дслр??????
я да ви питам експертите в града кое е по-добре
голф или ферари?
ако си караш детето на детска градина с какво ще го караш със цил или с обикновена кола
човека не е профи за да има дслр
тука повечето имат такива от чисто изхвърляне
защото да вземеш 20д си е изхвърляне сравнено с това че 350д ти върши почти същата работа....

дайте му на човека съвет за сапунерка не му казвайте че ДСЛР е върха на сладоледа
щото сапунерката има един куп опции дето при ДСЛР ти трябват още торба пари
като ярък пример ще спомена макро....
о да високо исо.... колко от вас снимат непрекъснато на 400 исо и нагоре?
ода 5 кадъра в секунда
колко от вас са снимали сериозно на тези 5 кадъра и после са използвали снимката комерсиални или творчески цели
о да голяма матрица
колко от вас са разпечатвали 50х70 и нагоре????
и тук не питам сериозно работещите а тезе дето като чуят сапунерка и казват ееееееееех а 20д или д70 ква работа вършат само......

Дата:   06-07-05 14:48

Джъмбо шегуваме се ???
Какво си се запенил преглътни малко

ясно е че човека не търси ДСЛР, просто разведряваме малко работния ден!

Аз мисля че ИС С2 ще му върши работа!

Автор: Todd   
Дата:   06-07-05 14:49

Добре де мойто S7000 с кой Canon се сравнява ?? С G серията ??? Щото с S2 IS надали .
А пък аз не съм влюбен в него.[smilie5] И въобще в машини не се влюбвам - обичам да ги разглобявам .
[smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Дата:   06-07-05 14:50

...каза господ от висината на D2X [smilie5] ...аз примерно не правя нищо от изброеното [smilie8] ...казвал съм винаги кво ме кефи на дслр-а : бързината и това, че се целиш пред обектива...[smilie7]

Автор: aquarius_v   
Дата:   06-07-05 14:54

За S2IS - [smilie24] [smilie24] [smilie24] , и аз съм се запътил на там, но все още не достига......въздух, за да го грабна!!! [smilie2] [smilie2]

Автор: RossN   
Дата:   06-07-05 14:54

джъмбо, па вчера, тук пред нашият офис, едно Ламборджини, като това от филам "Хубава жена" (а може и по-нов модел да беше), се беше изтупало. Значи отговорът е Ферари:)[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie19] [ezik]

Автор: elmo   
Дата:   06-07-05 14:55

Леле-е-е! Енергото ми спря тока за минути и сега няма да мога да отговоря на всички.
Става въпрос за S2 IS! Голям, професионален и специален апарат не ми е необходим, включително и про 1. Аз съм просто любител или прост любител, на кой както му харесва. Знам, че фотото е скъпо хоби...Абе искам нещо на което обективите не се сменят, има ръчни настройки, голям зум, да дава що годе добри резултати при лошо осветление(нямам намерение и с външни свиткавици да се занимавам) и да е между 4/5МП, да е около 1000лв, дори за предпочитане е да е по евтин.В момента съм с НР, а Канон-а си има очарование, хареса ми че следиш всичко във визора...Изобщо за другите който отговарят на тези ми изисквания съм горе долу запознат, но за - S2 IS пишат само хубави неща, та за това питам някои да сподели и ако има възможност да покаже снимки, наистина ли прави добри кадри при лошо осветление?[smile]

Автор: джъмбо   
Дата:   06-07-05 14:58

значи следното че ми омръзна за камерата която имам
ДА снимам на високо исо често
ДА налагало ми се е да снимам по 8 к/сек (направих 1600 кадъра за един час в серии клиентите останаха доволни и си платиха)
ДА използвам 12мп колегите от предпечата са много доволни
ДА някои от визиите ми се печатат на билборди
последния е в бургас пред един магазин и представлява снимка на кулпикс 7900
ДА бързия фокус ми върши идеална работа
ДА снимам и сватби с този апарат защото ми плащат добре за тях
ДА тази камера ще се изплати и си заслужава всеки вложен лев.
като сумарно върши ли ми работа ДА
използвам ли и всички функции ДА
така че аман с тези висини.......

нищо лично тук съм виждал снимки със сапунерки и то не малко които са много подобри като идея замисъл и качество от дслр и

в крайна сметка при ДСЛР ще се справи може би по-добре от сапунерка при по екстремни ситуации ама в един момент може да се окаже че по-добрата оптика на малък апарат е по насметка от голям......

Автор: boreto   
Дата:   06-07-05 14:58

Абе и аз бях влюбен в Канон (Pro90is) и се ожених срещу солидно заплащане. Но след някоя друга година брак, човек проглежда. Затова сега съм с една паналайка FZ5.[smilie6]
Но разбира се, от канон до канон има голяма разлика.[smilie24]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна