Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Kakvo mislite za GIMP ?
Автор: jodita   
Дата:   05-07-05 21:14

Kakvo mislite za GIMP ?

Отговори на това съобщение
 Re: Kakvo mislite za GIMP ?
Автор: pinko   
Дата:   05-07-05 21:16

На харизан кон зъбите не се гледат[ezik]

Автор: jodita   
Дата:   05-07-05 21:17

:):):):)

Автор: rolla   
Дата:   06-07-05 01:32

Със сигурнст мисля едно:ако нямаш кой знае какви изисквания към дадена програма за обработване на изображения,GIMP ти предоставя всички най-често използвани инструменти като в добрия стар ФШ.Аз поне,не мога да намеря нещо дето да го няма в ГИМП-а.
Проблема при мене е ,че го ползвам на Knoppix и нещо не ми върви много бързо.Не знам на какво се дължи.

Автор: humandreamS   
Дата:   06-07-05 08:54

Бих искал да работя само с легален софтуер. След като не мога да отделя $600 за ФШ - търсих алтернатива. Преди време GIMP беше без превюта и доста сух - нямаше и LAB.
Сега вече си има почти всичко необходимо. За Windows актуалните версиите са 2.2.6 или май 2.2.7 вече.
GIMP има почти всичко което имат платените конкуренти на фотошоп - Paitshop (Jasc) i Photoimact (Ulead) za po ~$100. Prevazhojda
и Photoshop elements-oрязания PHOTOshop $100.
Това по което отстъпва на ФШ е че не е съвсем професионален - няма обработка в CMYK макар че има decompose/compose v CMYK. Няма цветови профили , гами и т.н. без които повечето фотографи биха могли да минат.
Ако му свикнеш на интерфейса и разучиш ще разбереш че е прекрасна програма и би изпълнила поне 90% от ежедневната обработка на фотографии. Твърде добра като се има предвид че е безплатна.

Автор: dau   
Дата:   06-07-05 10:18

ГИМП си е пушка не че мажа много, но всичко което ми е трябвало си го има!

Аз съм на мнение че ГИМП е за предпочитане пред нелегален ФШ, сега който има пари да си го купи ок жив и здрав [smilie5]

Автор: gorbi   
Дата:   06-07-05 10:33

dau: и кое му е за предпочитане... [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна