Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как ще си пазим цифровите снимки?
Автор: boreto   
Дата:   10-05-04 14:34

Появилось еще одно подтверждение недолговечности CD:
http://www.compulenta.ru/2004/5/7/46714/

[smilie10] [smilie2] [smilie9]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ще си пазим цифровите снимки?
Автор: nk   
Дата:   10-05-04 14:55

тази тема и мен ме притеснява..., ако някой има впечатления, кои точно cd-r-ове създават проблеми моля да ги сподели...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   10-05-04 15:15

Имам стари TDK -от 97-ма. Още стават...но Prinko на 2 години...имам скапали се, и пожълтяли. Добре, че си дублирам снимките на различни марки СД. Доволен съм и от Samsung Black, но още не са много остарели:) Няма нищо вечно, но....това със СД тата май си е вече проблем. Жалко.

Автор: arien   
Дата:   10-05-04 16:28

Ужас!!!!!!!!!!!!!!![smilie10] [smilie2]

Автор: boreto   
Дата:   10-05-04 16:57

Аз правя винаги подве копия. Но сега явно ще трябва да ги преглеждам периодично (на 2-3 години) и да възстановявам прецаканото копие.

Автор: J0R0   
Дата:   10-05-04 17:04

Може би втори харддиск?

Дата:   10-05-04 17:05

Ами ако и двете се прецакат?...[smilie11]

Автор: pardon   
Дата:   10-05-04 17:33

CD-ta Sony, koito imam ot 2 godini ne stavat ve4e[smilie23] , bajgaite ot tjax... Zapisva4ka mi pak Sony oba4e e nerazrushima[smilie24] ...
Zasega sam nai dovolen ot Platinum[smilie24][smilie24] ...
TDK sasto sa mai bokluzi vapreki dobroto ime na tazi firma...
Philips sasto imat izdarjlivi CD-ta[smilie24] [smilie24]

Автор: night   
Дата:   10-05-04 17:34

стример касети?
огледално копие на:
-два твърди диска
-две сидита
-двд
-касета

така си бетон :-)

Можеш дори да си клъстерираш снимките като райд масиви :Р

Дата:   10-05-04 17:37

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Тогаз вече лимит- повече от 10 CDта на година- не може.Инак- банкрут ни гонииииииииииии!

Автор: inmitev   
Дата:   10-05-04 17:52

Най-дълго ползвани от мен CD-R са Imation (бившите 3М). От 1998 г. досега нямам нито едно повредено.
Аз и други марки нямам повредени засега, но тях ги ползвам отскоро.

Автор: scuba_d   
Дата:   10-05-04 17:54

http://www.luminous-landscape.com/columns/sm-05-09-04.shtml

Дата:   10-05-04 18:00

Аз такваз "Мам-а" тук не съм виждала...[smilie8]

Автор: junior   
Дата:   10-05-04 18:34

и аз имам imation и даже 3M , записани '96 и нямам проблеми...

Автор: jumbo   
Дата:   10-05-04 19:04

аз залагам на черен самсунг

Автор: nf1   
Дата:   10-05-04 20:24

Аз лично съм най-доволен от Verbatim и TDK. Иначе по-неразпространените съм виждал дискове HP които са по 5 години и то в компютърен сервиз и още се четат.

Автор: IVU   
Дата:   10-05-04 20:33

Определено не трябва да се записва на български дискове - ръждясват!!! Ако някой не вярва - ще му покажа снимка с едни кафеникави петна по дисковете, които ми ги обясняват като ръжда.

Има едни Verbatim Super AZO (или нещо подобно) - към 70 стотинки са. Много съм доволен от тях. Имам разни масови неща записани на такива дискове, които съм давал на кой ли не и са супер надрани - но си работят.

Напоследък записвам само на DVD. Първоначално записвах на Princo, но нещо не ми харесват. Сега запивам само на TraxData и съм страшно доволен. Не са много скъпи и по-важните неща ги записвам по два пъти.

Най-старите работещи дискове, които имам са един Kodak Gold - от '97-'98 са и още работят. Здрави дискове излязоха, но ги няма вече на пазара. Затова препоръчвам тези Супер АЗО. Или DVD-та TraxData.

Автор: feon   
Дата:   10-05-04 20:35

Ако искате да сте абсолютно сигурни за поне 20-30 години - EMTEC ceram guard !!! Но са и скъпички[smilie6]

Автор: IVU   
Дата:   10-05-04 20:40

feon, ЕМТЕС-а на BASF ли беше?

А според мен няма смисъл да се мисли за следващите 20-30 години, защото ще се появят много висококапацитетни носители и ще настане време, когато човек ще може да прехвърли целия си архив от CD на някакъв БлуРей, РедЗмей и прочие на снонса цена.

Аз сега хващам 6-7 CD-та с архиви и ги пека на едно DVD. След време ще хващаме по 6-7 DVD-та и ще ги прехвърляме на някакъв по-нов носител.

Истината е да стискаме палци на пичовете от лабораториите да изобретяват все по-нови и висококапацитетни носители. И не на последно място - високонадеждни [smilie5]

И да вземат да измислят някакъв универсален стандарт [smilie5]

Автор: render   
Дата:   10-05-04 21:39

za towa si gi zapiswaite w tetradka...edinici nuli i t.n.

Автор: snooper   
Дата:   10-05-04 23:46

Edin negativ darji ne poveche ot 200 godini, s novite tehnologii za skanirane i vazstanoviavane stavat ne poveche ot 400 - mi spokoen sum, dokato snimam na film... [smilie5] [smilie7] [smilie19]

Автор: papi   
Дата:   11-05-04 00:50

za da se precaka i vtoriq hard disk trqbva da e golqm karyk toq deto 6te mu se skape...[smile] zna4i az si dyrja snimkite si na harddisk-a no si gi zapisvam i na disk4eta,za vseki slu4ai,ako se slu4i nqkakyv problem prosto ostranqva6 problema i sled tova pak gi ka4va6,i se nadqva6 da ne se povredi,spored men tova e na4ina da si syhranqvam snimkite si...

Автор: papi   
Дата:   11-05-04 00:57

ami koito snimka na digital...kak 6te byde spokoen,tam ve4e nqma negativi...zatova direktno na harda i sledovatelno na disk4eta moje da pozlvam RW koito e zapisvan 1-2 primerno i nqma ot kakvo da se pritesnqvam...

Автор: asahi   
Дата:   11-05-04 11:10

Снупи, имам 20-годишни диапозитиви и са се скапали доста. Съхранявани са в рамки, на тъмно, сухо и прохладно място. Ако ги бях сканирал на времето сега просто щях да ги изхвърля.

Автор: pardon   
Дата:   11-05-04 11:21

asahi, ako ne sa Kodachrome jasno e 4e ste se skapjat, samo tezi mogat da darjat. Za smetka na tova po4ti vseki negativen film e ve4en (pove4e ot edin 4oveshki jivot), da ne govorim za 4erno-belite, koito im garantirat 80 godini!!! Na negativnite filmi mogat samo da im se promenjat malko zwetovete, ako ne sa fixi-rani dostata4no dobre, i ako ne sa dobre izmiti sled tova (koeto e v pove4eto laboratorii), no sas savremennite scaner-i tova e bjal kahar...Da jivee BW-filma!!

първа  назад  1     всички  напред  последна