Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимане на полиран метал
Автор: the_gorer   
Дата:   03-07-05 22:13

Здравейте!
Не разбирам от фотография и затова искам да попитам: как да заснема в домашни условия и с апарат от нисък клас (HP Photosmart 812) две метални остриета. Остриетата са полирани до огледален блясък и винаги връщат светкавицата, осветявайки снимката.
Искам да постигна поне такова качесво:
http://art.kht.ru/kht_gallery/zas/zastavka-katana.jpg
Остриетата имат гравюри и ми се ще да ги щракна и тях в близък план. Пробвах да го направя, но светлината и отблясъците от метала размиват образа и гравюрите просто не се виждат.
Мерси!

Отговори на това съобщение
 Re: Снимане на полиран метал
Автор: Brummaker   
Дата:   03-07-05 22:31

плати си да ти го снимат в студио [smilie7]

ебаси, това ми звучи като :

имам трабантче, но моля Ви, кажете как да победя в рали ... ми с Трабантче не става ...

трябва осветление, екипировка ... м/у другото тази снмика, която си постнал ... и тя няма да бие в ралито [smilie6]

Автор: holden   
Дата:   03-07-05 22:34

Пробвай без светкавица, с дифузна дневна светлина (например от прозореца през пердето). Апарата на тринога задължително.

Автор: Stoevmobile   
Дата:   03-07-05 22:47

някъде бях мернал за канонската 580ЕХ че има начин да се цъкат високоотразяващи повърхности, ама като не снимам такива толкова и запомних как се прави....[smilie8]

Автор: jumbo   
Дата:   03-07-05 23:29

това го има и 550
както и никонската сб800
ама не е за тази цел
метал се снима в студио

първа  назад  1     всички  напред  последна