Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 най-добрия фотоапарат за 700$?
Автор: aivanhol   
Дата:   02-07-05 10:40

Добри хора,имам един много интересен въпрос:имам за задача да напазарувам фотоапарат за около 700$(от интернет най-вероятно).Спрял съм се на Nikon Coolpix 8800,от butterflyphoto.com като към него има интересни офертички за някои аксесоари.Та аз моля за компетентентна препоръка за фотоапарат за тия пари(а може и по-малко разбира се),като меморито ще се купува отделно.Апарата ще се използва за всякакви цели.Благодаря на всички отзовали се.

Отговори на това съобщение
 Re: най-добрия фотоапарат за 700$?
Автор: holden   
Дата:   02-07-05 11:00

Мамо, още някой плаче да бъде photo-forumed [smilie19].

От мен две неща: този МЪРЧАНТ не го знам много добре, затова бих те ЪДВАЙЗНАЛ да не рискуваш с такъв голям ПЪРЧИЗ. Ако беше ЛЕНС КАП или нещо такова--СКРУ ИТ, ама $700 са доста пари. Най-сигурно според мен е от bhphotovideo.com, наскоро от там си поръчах новото 20Д. А за да не се чудиш какво ме е хванало, подразни ме че "меморито" ще се купува отделно. За това няма ли БЪЛГЕРИАН УЪРД бре? [smilie19]

А другото: мислил ли си за ДСЛР? За тези пари можеш да вземеш спокойно тяло на 300Д, и с малко отгоре да започнеш със един що-годе хубав обектив на Сигма (например 28-135 ИС за около $150). Не ти знам бюджета, но ако имаш още малко пари за харчене, помисли и за това.

Автор: Stoevmobile   
Дата:   02-07-05 12:08

Даа, наистина интересен въпрос [smilie3]

Само "Апарата ще се използва за всякакви цели" нещо не е съвсем ясно ...[smilie8] [smilie8]

Автор: pmartinov   
Дата:   02-07-05 12:10

[smilie8][smilie8] Многосмислено[smilie8] [smilie8]

Автор: momchilcha   
Дата:   02-07-05 18:13

butterflyphoto.com не са лоши. От там, или още по-добре от buydig.com можеш за $605 да купиш Pentax ist DS...

Автор: jumbo   
Дата:   02-07-05 18:31

абе хора не винаги ДСЛР е добро решение
сапунерка е напълно завършен апарат
с ДСЛР идват и доста повече разходи
една сапунерка има добър смятан за матрицата обектив докато с ДСЛР обективче за 150$ просто забрави......
трябва си обектив за поне 1000$
да не говорим че 8800 има 10 кратен зум (мечта за любителя) има макро и стабилизатор и записва на РОУ
а с ДСЛР какво трябва ти торба оптика за да имаш всички възможности.....
човека си е казал 700$ значи повече не ми се влага
за 700 получава много неща
ДСЛР все пак са за работа или за супер манияци.....

Автор: ejko   
Дата:   02-07-05 18:41

butterflyphoto.com са си доста стабилни и аз съм много доволен от тях! Поръчката ми дойде за 3 дни и само лошото, 4е трябва да си потвърдиш поръчката по телефона!!!

Дата:   02-07-05 19:00

Jumbo е фен на Nikon 8800, но аз не съм [smile]
Освен RAW и малко повечко резолюция няма друго важно по-добро от Panasonic FZ20 примерно. А фокусът му е МНОГО по-зле от Панасоника. Гадният висок контраст също.
А с DSLR-a Пентакс можеш да си вземеш и по-стари обективчета с ръчен фокус и да си щастлив дори и за около 700$.

Дата:   02-07-05 19:15

ти пипал ли си някога 8800 и да си снимал с него да видиш контраст
верно фокуса не е най-добрия
ама мойто момче никон са известни с перфектния си софт за създаване на изображение от матрицата
я виж колко народ се жалва от розови лица с панасоник и тогава говори

да не говорим за ситната матрица на панасоника срещу 2/3 инчова на никона....

Дата:   02-07-05 19:33

Твойто момче е пипало доста тозо Никон [smilie3]
И е КАЛПАВ дори и само заради калпавия фокус. Който лично мен ме отказа, макар и апаратът да имаше някой други достойнства.
А да не говорим, че ако забравиш да махнеш капачката на обектива преди да го включиш и ебаваш майката на обектива, а оттам и на апарата.
Едрата матрица в случая не прави почти никаква разлика (за съжаление).
И да - контрастът е висок дори и на най-ниската му стойност. Трябва да снимаш в RAW постоянно.
Абе с тоя готин обектив, направо са го осрали останалото NIKON (колкото и да си влюбен в тях, бат' jumbo).

Дата:   02-07-05 19:38

това с капачката ме скъса от смях
май си пипал 8700 а не 8800
аре опресни си познанията

Дата:   02-07-05 19:57

И двата де. Сравнявал съм ги едновременно и няма + разлика в бързината. Напротив. Само автофокусът при 8800 при добър контраст е може би по-бърз.
Вярно - 8700 за капачката - там със сигурност. При 8800 няма да е капачката, а пръстчето да ти докосне леко и... айде заминало моторчето. Щото капачката са я оправили, ама за моторчето нищо не казват [smilie18].
Като си създадеш имидж веднъж... Абе паяшка работа [smilie23].

Публикацията е редактирана (02-07-05 20:15)

Автор: dtokmakov   
Дата:   02-07-05 20:19

Аз не претендирам да разбирам много, ама тези които се оплакват от розови лица на FZ20 обикновено снимат в затворени помещения със светкавица и не са си оправили white баланс..
Аз не се оплаквам от розови лица!

Дата:   02-07-05 20:33

Абе ти, aivanhol, сигурно си го пробвал 8800 - има го по магазините. Ако да - видял си фокусът как действа, снимките как изглеждат.
Аз мисля, че трябва да си внимателен и да не докосваш НИКОГА обективът докато зумва. И ако си ОК с всичко - не лош избор.
Но на този Pentax ist DS (Canon 300D) цената му наистина е доста ниска сега...

Публикацията е редактирана (02-07-05 20:34)

Автор: carl_cox   
Дата:   02-07-05 20:41

този Nikon си е хубав избор...

видях и това доста добро предложение на същият сайт-

Canon 300D

Автор: Canon   
Дата:   02-07-05 22:14

В този ценови Мегапикселен клас около 700$ Никон 8800 е най-калпавия избор. Много компромиси са направили в оптиката.
Ако не си хващал апарат - вземи някой със образен стабилизатор, примерно А2- полезно си е като екстра.
Ако имаш статив не е фатално.
В общи линии остават само Канон Про1 ,Олимпус 8080 и Минолта (А2).
Не искам да предизвиквам поредната дискусия, но моите деца (9 годишни) се оправят сами и при това доста добре с Про 1, та вероятно и на теб няма да ти е трудно. Ако се решиш на ДСЛР, означава че това дотук е 30%, нещо като начална инвестиция за нормална конфигурация.

Дата:   02-07-05 22:17

да преклоним глава пред великия канон [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
ПРО 1 - О БОЖЕ наш[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

еЛ оптика
ааааааааааааах оргазъм
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Avon   
Дата:   03-07-05 05:04

Holden, toia Texas ti deistva dosta zarazitelno...

Автор: holden   
Дата:   03-07-05 06:04

Затова професорът ме праща на рехабилитация една седмица във Единбург, уж че на конференция [smilie19]. Тъкмо чувам че Г8 имали срещи, ще се нарадвам на параноя и мерки за сигурност и там [smilie23].

Автор: Stoevmobile   
Дата:   03-07-05 06:27

Приготви си 1-2 коктейла Молотов и после снимай - страхотни репортажни снимки ша станат [ezik]
[shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer]

Автор: karavelov   
Дата:   03-07-05 18:05

Ами от този сайт можеш да си вземеш Pentax ist DS with Pentax DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL Digital SLR Lens за $689. Ако бях на твое място бих се спрял на това.

Автор: Canon   
Дата:   03-07-05 21:24

Хе хе Jimbo ти май газ пропика?

Та без никаква ирония една проста задачка, точно като за теб:
Ако за време 6 месеца трима човека (от които единия е с първи завършен клас, а другия е със втори завършен клас) с един Про 1 имат общо 4 награди, Колко награди има 1 бр. форумписач-иронизатор джимбо с 1 Никон за една година?

[smilie19]

Ясно е има защо да се молиш на Бога. [smilie19]

И го прави по-често, поне 3 пъти дневно, преди и след снимки, че или задапаратно няма на твоя апарат или му куца предчовешкото устройство :)

Що ли губя времето с теб?

Автор: batemitko   
Дата:   03-07-05 21:40

[smilie24]

Дата:   03-07-05 21:44

хахаааааааааааааааааа намери какво да сравнява
награди във форум масов вкус където цици и пейзажчета се ценят с по 300 точки, със стойностни неща
много си повърхностен бе

Автор: чичовия   
Дата:   03-07-05 22:29

Колкото и голям фен да съм на Canon определено Pro1 ме озадачи. Мислех да си вземам такъв но като изчетох маса и форуми недоволните са повече от колкото доволните.Дори с L оптиката си ме разочарова като качество на изображението.И ето пример с един голям проблем на този апарат http://www.pbase.com/nero_design/pro1problems05
човека си го е показал точно и като се вземе в предвид и аберациите нямам думи.......[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна