Автор: borissov
Дата: 30-06-05 20:21
Днес, благодарение на japanese, който на път от Хамерика за България се отби в Милано, се сдобих най-после с въпросния обектив (за което japanese голяма черпня го чака в София). Та, по ред на разопаковане, първите впечатления са:
- калъф: няма много какво да се каже за него, но е хубав и здрав, отвътре мекичък, абсолютно годен за употреба. Кусур: няма закачалка отзад, от типа на Lowepro-ката система. Има две странични пластмасови закачалки, и две "уши" за връвчица.
- в ръчицата: изглежда много здрав и добре направен (определено доста по-добре от не-DG версията на пипане, според мен), солиден. По-лек от Никонските 80-200 и 70-200, но пак доста тежък. Единствен кусур, открит досега: капачката!!! Лабава и недъгава, ке биде сменена с Никонска.
- автофокус: осезаемо по-бърз от АФ-С 18-70, което всъщност ме учуди. При ф2.8 и AF-C с Д70 заковава одма безгрешно, дори при калпаво осветление. Истинско удоволствие.
Картинките ще ги кача по-късно довечера или утре сутринта, че сега имам тука една ледена мастика и не ми се занимава :-)
Също така съм и горд притежател на телеконвертор Сигма 1.4х, утре смятам да си поиграя с него и 70-200, ще го закача и на китовия, да видим що че биде.
Тръпнете в очакване!!! :-)
|
|