Автор: valjo
Дата: 30-06-05 09:59
Автор: valjo
Общоизвестно е, че цифровите сапунерки нямат тези функции, което имат професионалните апарати, но имат други предимства - най-вече малкия си размер и тегло. Може винаги да ги носиш със себе си и ако ти се наложи, вадиш и снимаш, без опасност да хванеш мускулна треска.
Конкретно - скоро ми се наложи да ползвам читалнята към Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив. Трябваше да направя ксерокопия на определени статии, затова отидох към двете копирни машини във фоайето на библиотеката, но имаше голяма опашка поради повреда на едната машина. Сетих се за апаратчето, попитах служителя дали мога да снимам, и след утвърдителен отговор отидох на маса до прозорец и снимах каквото ми трябваше. Пробвах при различни настройки за да излезе максимално добре. В къщи прехвърлих снимките на носител и разпечатах само малка част от копията при задоволително качество и то след като монтирах на един лист откъси от различни страници. Предлагам кроп на една случайно избрана снимка.
https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/qcee2229.JPG
http://free.bol.bg/petagrupa/fotos/NormaImage.jpg
Тъй като съм вещо лице по съдебно-счетоводни експертизи към Окръжния съд в Пловдив, понякога ми се налага да снимам при провеждане на експертиза в някоя фирма даден документ, на който се позовавам в експертното заключение пред съда. После този документ не може да бъде обявен за загубен, опожарен или др. подобни, както се е случвало преди.
Попътно ще Ви кажа един съвет за притежателите на дигитални сапунерки( важи и за по-големите цифрови апарати), за който прочетох в едно немско списание. Ако някога имате съмнения, че не Ви работи дистанционното, независимо на кой уред, може да се уверите, дали причината действително е в него, като го поставите насочено към обектива на включен цифров апарат. При задействане на някоя функция на дистанционното, ако то е наред, дисплея на апарата ще отчете действието на оптичния сензор на върха на дистанционното. с просто око това не се забелязва.
Може би някой от Вас също ще сподели някое по-нетрадиционно приложение на своята сапунерка, особено ако го е пробвал сам.
|
|