Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon N70
Автор: fisheye   
Дата:   30-06-05 10:06

Здравейте,
имам намерение да си взимам
SLR Nikon N70(30-80 nikor lense към тялото върви)
интересувам се, какво ви е мнението за апарата?Досега съм снимал с PRAKTIKA TTL. голяма ли е разликата N70 с N75?
Имам преходник от Nikon lense->m42
ще ми вършат ли работа старите стъкла.
Трябва до утре да реша, дали да го взимам.
Удачно ли е прехода Praktika->Nikon N70?
Благодаря ви предварително!
[shtrak]

Публикацията е редактирана (30-06-05 10:29)

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon N70!! Помощ.
Автор: asahi   
Дата:   30-06-05 10:22

Какво влагаш в думата "помощ"? Нещо жизнено важно ли е или просто привличаш внимание? Има хора, които наистина се нуждаят от помощ. Тези като теб само се двуумят как да си похарчат парите по-успешно.

Прехода Практика - лентов Никон е удачен, ако си влюбен(а) в снимането на филм. Никона ще ти даде по-голяма гъвкавост, възможност за използване на по-качествена оптика. Веднага можеш да откриеш Никор 50/1.4, напр.
От друга страна, ако ще се дигитализираш сега е момента. Ако не ти стигат парите изчакай да събереш и си вземи ДСЛР - този преход е най-удачен.

Re: Nikon N70!! Помощ.
Дата:   30-06-05 10:31

asahi
10x[smilie24]
Написах помощ, защото имам нужда от съвет, помощ.
Търся си лентов не ДСЛР/за дигитален, нямам средства[smilie2] /.Искам да знам като клас, що за камера е?Плюсове и минуси,ще ползвам ли по-новите обективи.Виждам тук има доста Никонаджии, затова.

Публикацията е редактирана (30-06-05 10:41)

Re: Nikon N70
Автор: Brummaker   
Дата:   30-06-05 10:46

" Търся си лентов не ДСЛР " - !?!?

че то ако е лентов, защо да не е СЛР ? - цените им са напълно прилични, да не кажа смешни вече ...

Дата:   30-06-05 10:57

имах предвид
ще взимам SLR,не дигитарен такъв

Автор: antropos   
Дата:   30-06-05 11:01

www.club-nikon.org там има характеристика на апарата, ако те интересува :)

Автор: volokin   
Дата:   30-06-05 12:24

рибешко, Ф70 (Н70) е в по-горен клас от Ф75, но по стар модел, по старо мерене, но достатъчно добро все пак. По-голям и масивен е. Недостатък му е менюто, заради което този апарат нямаше успех някога на пазара. хубавото му е обаче, че може да снима с механични обективи, а такива има много и при това хубави на ниски цени. Цената му трябва да е по-ниска от тази на Ф75, но все пак в Бг има друг пазар и незнам за там.
Другото неприятно е че няма бустер за него, поне официален, доколкото знам една унгарска фирма е правила, ама дали още се намират не мога да отговоря. ЗАради бустера си принуден(а) да ползуваш скъпите батерии, а не тип АА, но завизи колко снимаш все пак, ако не си от тези които всеки ден си окачат апарата на врата, тогава не е голям проблем.
Фокусът му е малко по-бавен от този на Ф75 и е с едно поле, което можеш да уголемяваш, за разлика от Ф75 където имаш 5 полета.
Аз лично бих взел Ф70 (Н70), заради опцията механични обективи.
И още нещо, този обектив който си посочил(а) по-горе е пълен боклук, по добре си вземи нещо друго, дори 28-80 е доста по-добър от него. И внимавай с Г-обективите ако ще взимаш 70-цата, не върви с тях !!![smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна