Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 оф...Екскурзия до Истанбул
Автор: svetal   
Дата:   29-06-05 20:52

Предлагам да направим една екскурзийка до Истанбул на 16 и 17 юли.
смятам че си заслужава има доста неща за снимане а и не е скъпо.
Ще бъде чудесно ако се съберем няколко коли.

предполагаеми разходи на кола
бензин(от границата)-60лв
застраховка-30лв
разходи по границата и магистрала-20 лв.
може да се резервират прилични хотели за преспиване на цена 15$.

Публикацията е редактирана (29-06-05 20:54)

Отговори на това съобщение
 Re: оф...Екскурзия до Истанбул
Автор: pinko   
Дата:   29-06-05 20:54

Дааа, може, генерална репетиция за ГолямотоПътуване до Кападокия[smilie24] [smilie24]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   29-06-05 21:07

svetal,
де са хотелите по 15$?[smilie11]

Дата:   29-06-05 21:12

Стоев,в Аксарай цената на стая в хотелите за руснаци е 25 $ на стая[smilie24]

Автор: PolarBear   
Дата:   29-06-05 21:15

Автобусът от Сф до Истанбул и обратно е 70 лв. Ще дадете половината пари само за паркиране, в Истанбул се плаща практически навсякъде в централната зона (а вие няма да стигнете дори до границите и). Колата в Истанбул е огромна пречка. Да не говорим, че точно сега на границата започват километрични опашки и понякога се чака цял ден, с автобус се минава най-много за 3-4 часа в абсолютно пикови моменти. Не се лъжете да тръгвате с коли, особено в средата на лятото.

Дата:   29-06-05 21:22

PolarBear прав си за опашките но сега отвориха Лисово и смятам че таз година няма да има големи опашки.Колите можем да оставим на паркинг в Аксараи

Дата:   29-06-05 21:27

Аз обаче предпочитам да тръгнем в петък 15.07. по обяд или следобед, за да имаме два пълни дни в Истанбул, иначе като пристигнем уморени в събота наобяд, докато се настаним и деня ще е минал[ezik]

В Форда сме аз и Мариана, мога да кача още 5 човека, ама нека са 4, за да не се гъчкаме[ezik]

Автор: Vinsent   
Дата:   29-06-05 21:29

Ходили ли сте вече в Инстамбул с кола???[smilie11] [smilie11] [smilie11][smilie11] 14 милиона население!!![smilie10] [smilie10] [smilie10][smilie10] И всички карат като луди![smilie18] [smilie18] [smilie18] И бързо трябва да се ориентираш по турските маркировки над платното![smilie9] [smilie9] [smilie9] Това е безумие, освен ако някой не те посрещне на много достъпно място.[beer] Ама нали там е Стоев, а и аз с нещо мога да помогна, ако реша да ходя![beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak] Иначе Инстамбул е невероятен град!!![shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Дата:   29-06-05 21:31

карал съм и в София и в Истанбул и честно казано в Истанбул се кара доста по леко стига да знаеш къде отиваш[smilie5]

Дата:   29-06-05 21:32

Аз съм ходил с кола, не е толкова страшно, споко.

Страшно е в делничен ден, в събота и неделя е по-спокойно.

Просто колата се оставя сутринта някъде и толкоз, цял ден маааш пеш.

Светал каза, че знаел паркинг в Аксарай.

Дата:   29-06-05 21:34

Така е, но наистина не виждам полза от колта. Аз вече не помня откога не съм я ползвал по това трасе...при това мен опашките почти не ми пречат, заобикалям ги. Автобусите са с климатици и тоалетни, отпада риска от повреда в колата...разбира се, това е само съвет. Минавал съм тази граница над 100 пъти, поне 30 пъти с кола.

Още нещо, има доста добър градски транспорт от автогарата практически до всяка точка на града. Такситата също не са скъпи, но разстоянията са големи.

По който и начин да го организирате, струва си.

Дата:   29-06-05 21:41

Автобуса е идеалното решение. Питайте Ниагара![beer] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: niagara   
Дата:   29-06-05 21:52

[smile]
С автобуса си е добре... само 32 лв и човек слиза в Истанбул.[smilie24]
Билет отиване и връщане е 64 лв с Ер-Кона, има и други редовни линии.
Няма мислене за магистрални такси, паркинги или не дай Боже ремонт.
Но знам ли... не съм пътувала с кола до там засега, ако има практикували, да кажат.
Там градът определено си заслужава... дори два пълни дни не са достатъчни, но си е емоция[smilie3] [shtrak]
[beer]
А Полярния си е за гид там [smilie24]

Публикацията е редактирана (29-06-05 21:55)

Дата:   29-06-05 21:53

"Такситата също не са скъпи, но разстоянията са големи." [ezik]
Ееееее, кажи колко е на километър и първоначалната такса де [smilie3]
Иначе PolarBear е спеца по Истанбул, аз там съм като селянче в София [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-06-05 22:02

Пътувал съм многократно с кола, автобус и самолет до Истамбул. С автобус най-ми е харесало, въпреки относително по-дългото пътуване. А, за 15 USD за хотел, забравете! Такъв трябва да е на гъза на географията и крайно неуютен. Но, пак повтарям, Инстамбул е невероятен град! Заслужава си човек да го види. Седмица не стига за да се запознаеш с всичко. И то, само ако има кой да те води.

Дата:   29-06-05 22:06

Абе за хотелите не си прав, миналата пролет на връщане от Кападокия спахме в едно хотелче в Аксарай май беше квартала, на 200 метра от Капалъчарши, в самия център, та готина, чиста, макар и леко тясна стая с две легла, баня, телевизор, климатик и закуска беше 28 долара, по 14 долара на калпак[ezik]

Ей сега ще потърся координатите на хотела, взех си тяхна визитка, за резервации, щото беше на 5-7 мин пеша от Синята джамия, абе убиец-хотел (пълен с руснаци, ама кво от това, на закуска и въобще персонала ти говори на руски)[smilie5]

Публикацията е редактирана (29-06-05 22:16)

Дата:   29-06-05 22:13

Не са на г... на географията а в Лалели, което е практически в центъра. Доколко са добри е друг въпрос. Не знам. Аз не ползвам хотел в Истанбул.

Дата:   29-06-05 22:18

Без PolarBear фото-екскурзията ще стане разходка до капалъчаршъ.
Трябва да се съобразим с неговото свободно време и възможности.
За хотелите въпроса е отделен, но не знам за толкова евтини и чисти. Дано има.

Дата:   29-06-05 22:28

За хотела, може да не съм прав. В последните няколко години винаги съм канен и не съм плащал хотел, И винаги в индивиуална стая. Но преди няколко години платих по 30 USD за нощувка в хотел на 5-6 тия етаж, точно до магистрален път. Беше кошмар. Колите минавах покрай носа ми. Когато отивам за един-два дни, предпочитам луксозен хотел, с всички удобства. Нали това е част от кефа?

Дата:   29-06-05 22:35

Стоев, миналата година, като бяхме някои форумци там, цял ден обикаляхме, ще се опитам да възстановя маршрута - начи от моста Галата се качихме на водно такси, милион и половина, което ни закара до другия бряг, дето има една кула на неква девица дето била заключена там. Там се мотахме яко, снимахме джамии и гробницата на некъв султан или везир, абе началник, после взехме още едно водно такси, което ни метна на другия бряг, някъде около Долмабахче ни стовари, още 1,5 милиона.

Оттам фанахме пеша до една джамия на самия бряг, по една улица като тунел, покрай една безкрайна стена, та снимахме я тая джамия, снимахме и едни готини неща по пътя, нови хотели в стари сараи, и военно-морското им даскало май беше там, ядохме пълнени картофи и ....се загубихме с групата от форума...

Помотахме се с Мариана, поплакахме малко, викахме неволята, ама нъцки... и се качихме на едно корабче със сеир-тераса, 6 милиона на калпак, което 45 минути ни разкарва напред назад и нагоре по Босфора, чак до втория мост.

После маахме пеша оттам до един стадион, все покрай брега, и стигнахме пак Долмабаче, ама вече затваряха, пък и ни поискаха по 12 милиона вход и по 18 милиона за фотоапаратите. Казахме им нещо, дето няма да го цитирам, взехме първия автобус и обратно на Галата, оттам пеша до хотела покрай една джамия с мнооооого гълъби, Света София, Топкапъ и нагоре по трамвайната линия покрай Синята джамия беше 30 мин.

Малко объркано го обясних, ама всичко това го направихме без грам подготовка и знаене на туземния език, от прима виста.[ezik]

Сега нека се включи Мечо и да ни каже къде всъщност сме били, щото забравих разните имена вече[smilie10]

Публикацията е редактирана (29-06-05 23:46)

Дата:   29-06-05 22:40

Ха-ха, Пинко, зад онази стена е офисът ми...но в зоната на дворцовия комплекс, която е закрита за посетители.

Почти ме убеди, че СтоеФФ е прав [smilie6]

Жалко, че не мога да помогна, на 16 още ще съм в Киев...[beer]

Дата:   29-06-05 22:42

pinko,
в Истанбул дето и да мръднеш, има за снимане, и най-хубавото може да пропуснеш.
Ама яко сте походили пеша [smilie5]. От Долмабахче до Св.София не е хич близко, а и по твоите описания сте направили разходка колкото от София до Владая, та и до Драгичево/Перник май [smile]

Дата:   29-06-05 22:45

pinko, ако още веднъж се редактираш, моите писаници може да загубят смисъл бе [ezik] [ezik] [ezik]
[beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

Дата:   29-06-05 22:46

Разходката е била супер, правя я често. Но наистина понякога минаваш покрай доста неща, без да разбереш точно какво виждаш или пропускаш.

Както и да е, в Истанбул винаги виждаш много. Лесно достъпно удоволствие, което не е за изпускане.

[shtrak] [beer]

Дата:   29-06-05 22:46

Чети внимателно бе, Стоев, на връщане фанахме автобус от Долмабахче до Галата, пък на отиване кръстосвахме Босфора с водни таксета[ezik]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна