Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Как да снимам?!
Автор: Nooky   
Дата:   28-06-05 21:32

Вижте имам един такъв въпрос снимам със Panasonic FZ20 искам да направя снимка на обект които е в движение.Пробвах но не стана??? и незнам защо бинаги е без фокус.
Да ви кажа какво точно искам да снимам значи велосипедист които скача от скокче във въздуха и искам да е нафокус днес снимах ама всичките не са на фокус.
Как трябва да настроя фотоапарат за да ги прави добре.То може и да е от и от човека зад фотоапарата{мен} но искам пак да пробвам дайте съвет как да постигна желания успех?
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Как да снимам?!
Автор: nsirakov   
Дата:   28-06-05 21:42

f8, skorost pone 1/1600, slanchevo vreme, i si gotov

Автор: pmartinov   
Дата:   28-06-05 21:44

Следящ фокус !

Автор: nooky   
Дата:   28-06-05 22:33

kakvo e tova "f8" i kak da go napravq taka?????i kakvo to4no iska6 da kaje6 s tova 1/1600?????????

pmartinov-kakyv e tozi sledqsht fokus i kak da go napravq????

Автор: murnau   
Дата:   28-06-05 22:33

a kakvo e "snimam"?

Автор: pinko   
Дата:   28-06-05 22:34

[smilie11] [smilie11]

Аре стига негърски въпроси...

Тук имаше някаква книжка качена, прочетете я, и ако нещо не ви е ясно, тогава питайте[smilie11]

Публикацията е редактирана (28-06-05 22:36)

Автор: miton   
Дата:   28-06-05 22:51

a, kakvo e fotoaparat? ti dosega mai si snimal samo sas sapunerka.

Автор: soleil   
Дата:   28-06-05 23:11

abe hora 4etete si ....rabotite kum foto aparata stiga ste puskali gluposti!!!

Автор: IChertov   
Дата:   29-06-05 00:25

Тц тц тц такива скъпи машини в такива хорица.. :))) [beer] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie19] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: El_Fuego   
Дата:   29-06-05 00:31

READ THE FU**ING MANUAL!!!

или поне това...

Публикацията е редактирана (29-06-05 00:33)

Автор: IChertov   
Дата:   29-06-05 00:33

Не тва става тъпо.. книжката е 25лв((( пише всичко... което ще ви трябва.. [smilie23] [smilie23]

Автор: SLR   
Дата:   29-06-05 00:35

: miton
Дата: 28-06-05 22:51

a, kakvo e fotoaparat? ti dosega mai si snimal samo sas sapunerka.
Ми то FZ20 си е сапунерка[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   29-06-05 00:54

nsirakov правилно ти е подсказал, но не е довършил - можеш да отвориш блендата още , едва ли гониш особена рязкост на снимката, а от там да качиш скоростта, за да замразяваш онзи с колелото.
С апарата има книжка де е хубаво да се прегледа за обща култура - ако не знания, то поне някой купон за промоции може да се пръкне из страниците - нали сега това е модерно - който не опитва, той не печели.
За следящият фокус го пише у Книжка Втора от упътването...
А за обект у въздуха - всичките дето ти са писали, без един, са се пробвали многократно, ама нъцки - рядко става успешно[smilie5]
Все пак започни от книжката на апарата [smile]
Успех [smilie24]

Автор: yonqo   
Дата:   29-06-05 12:16

Pi4, vratni kragloto otgore na "M". Sled tova vij trite butona nad displeia. Natisni tozi na koito pi6e "Exposure". Sled tova smenia6 ot joystika nagore i nadolu za F8 do F2,8, a naliavo i nadiasno za skorosta na zatvora ot 8 sec. do 1/2000 sec.

Az imam sushtia aparat i dobre 4e imam pod ruka poznat koito da pitam, 6toto i az sum baq nov...

Автор: yonqo   
Дата:   29-06-05 12:20

Ako iska6 da pita6 o6te ne6to ne se pritesniavai, 6te spodelia skromnia si opit, za6toto rodeni nau4eni nqma :))

Автор: GM   
Дата:   29-06-05 12:21

pinko написа:

> [smilie11] [smilie11]
>
> Аре стига негърски въпроси...
>
> Тук имаше някаква книжка качена, прочетете я, и ако нещо не ви
> е ясно, тогава питайте[smilie11]
>

>
Тоя пак се прави на интересен [cool] undefined

Автор: Stoyan_5   
Дата:   29-06-05 13:13

А бе човека ви задава просто въпросче.
Какво ви коства да му отговорите?
Или се страхувате да не се изложите?
Аз горе долу съм ориентирам и имам представа как ще стане снимката, но ми е неудобно във Ваше присъствие да давам напътствия.

Автор: GM   
Дата:   29-06-05 13:14

Stoyan_5 [smilie24]

Дата:   29-06-05 14:19

Аз момчета няма да тругна да питам ако не съм прочел книжката ама тия типаци дет са слагали книжките са ми сложили 10 и има само една на БГ и тя е от 5 страници и нищо не пише.
Да уточня няма даже книжка на ENG само на немски и на испански и италиянски и какво ли още не но не и на ENG.
За съжаление уча само ENG i немски ама немския не ми се отдава :) подари ден причини :) А за 1/1600 мисля че този фотоапарат няма толкова големи възможности най голямото е ISo 400 ако е това за което говорите.
А това F8 не можах да го намеря от къде се прави от настройките на фотоапарат.
И следящия фокус не можах да го намеря моля ви не ми се подигравайте а ако можете помогнете.
Благодаря!

Автор: PLAGIATO   
Дата:   29-06-05 14:21

ти се шегуваш нали?[smilie18]

Дата:   29-06-05 14:23

yonqo
Blagodarq ti mnogo opitah se i mislq 4e stana vij ako iska6 kakvo to4no sym napravil moje6e i po dobre no vse pak snimam ot nqkolko sedmici s tozi fotoaparat i ne sym se nau4il mnogo. A s drugiq Sony S80 toi nqma takiva vyzmojnosti.
Mersi o6te vednuj.

Автор: El_Fuego   
Дата:   29-06-05 14:26

Пак ще ти повторя - седни с апарата в ръце и прочети тази книга, после вече питай, каквото не си разбрал.

Публикацията е редактирана (29-06-05 14:30)

Автор: asahi   
Дата:   29-06-05 14:27

Нуки, в сайта на Панасоник има ръководство за твоя фотоапарат на английски. С Гугъл също можеш да го откриеш.
F8 означава стойност на диафрагмата и една от основните настройки, които трябва да владееш на твоя апарат. Понеже това не е достатъчно вземи пак да прочетеш е-бука на фото-форум, а след това и го научи. Така ще си наясно каво се случва с твоите снимки, докато ти натискаш спусъка.
Ние не сме наясно с твоето ниво на познание. Ако си по-напреднал работа ще ти свърши и прост отговор като F8 и следящ фокус. Ако си съвсем в началото ще трябва да ти се обясняват много неща, които не се възприемат лесно и за един час. За това чети, ако имаш време и средства посети фотографски курс.
Успех!

Автор: Todd   
Дата:   29-06-05 15:59

Как да снимаш ??? Силната ! Със всичка сила !
Щракай здраво - нема да се плашиш :))) И ще се сетиш за какво иде реч .Или искаш още първата снимка и айдеее на изложба ??? Дай 5 лева на велосипедиста да направи още 20 кръгчета и ще го хванеш .[smilie5] [smilie5]

Дата:   29-06-05 16:22

Да да разбрах :) Аз не го правя само за мен онзи искаше тези снимки и затова го снимах но исках да са качествени затова ви питах не за друго.
Но благодаря на хората които са възприели въпроса ми както всеки друг въпрос и са ми помогнали колкото могат не като някои които си намират работа и пише глупости за да се заяждат.
Благодаря на yonqo за помощта.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна