Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 KAK DA STIGNA DO KAPADOKIA
Автор: MAX-1   
Дата:   27-06-05 21:15

Predi vreme razglegdah v sp. Guliver snimki ot KAPADOKIA , vsicko bese mnogo vpecatlitelno, a i avtorite biaha ot Photo-foruma. Misli da putuvam s moiata kola. Cakam suvet . BLAGODARIA [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: KAK DA STIGNA DO KAPADOKIA
Автор: jumbo   
Дата:   27-06-05 21:25

ами значи сипваш бензин правиш си зелена карта
запасяваш се с виза, мастеркард, американ експрес и дайнер клуб
купуваш карта на търция (забележителни туристически обекти)
слагаш ключа в колата пали и си готов [smilie18]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   27-06-05 22:21

Имай предвид, че Кападокия не е Пловдивско тепе, а нещо като Витоша, примерно.
Ще ти трябва гид, да те заведе на подходящи за снимане места.
Има организирани екскурзии, с престой няколко дена там. Цените са умерени.
Не мога да те посъветвам как да стигнеш и де да ходиш с личен транспорт. Във всеки случай ще ти е с пъти по-солено откъм цена, а и рискуваш да не видиш най-доброто.
Опитай връзка с някои от туристическите бюра - най-малкото ще те насочат към хотел.
Имах едни проспекти у БГ, ако намеря линк - ще пусна тук.

Автор: pinko   
Дата:   27-06-05 22:26

http://photobucket.com/albums/v145/IvanM/Kapadokia/

Кога мислиш да ходиш, мен ми се ходи пак, аре да мааме заедно, доста добре познавам района вече[ezik]

Сега като погледнах тия кадри на лаптопа, се усетих, че са много големи, ама ги правих на 21" Ейзо и ....

Много поздрави и от Мариана (от фотоклуба на ВИАС), Милане[smile]

Публикацията е редактирана (27-06-05 22:36)

Дата:   27-06-05 23:04

и мен ми се ходи много, наесен, когато отминат жегите.ако нещо се организира, дайте връзка, що-годе говоря туземния език [smilie3]

Автор: black_swans   
Дата:   27-06-05 23:05

Бликса да ти каже

Дата:   28-06-05 10:42

Колкото може да каже Бликса, толкова може да каже и Жоро, и СаС, и Мио, и Мариана, и аз, и забравих вече кой от клубарите беше в групата в Кападокия[ezik]

Мен ми се ходи пак определено, и на Мариана също, така че много си мислехме да го направим тая пролет пак, ама не стана, имах работа.

Евентуално може и тая есен, макар че според мен е по-добре през април - май, през есента всичко е изгоряло от слънцето, през пролетта е много свежо и красиво за снимане.

Щом искаш с кола(и аз предпочитам с кола, щото така човек е независим), добре е колата да е с климатик, миналата година през май бяха страшни жеги в Централна Турция.

Бензина в Турция е около 1 евро, дизела е около 1 долар, скъпичко е, пък и разстоянията никак не са малки.

До Анкара е около 1000 км, оттам до Гьореме още ~400 км, което прави общ преход минимум 3000 км, така че само за гориво трябват поне 300 евро.

Трябва и зелена карта за колата, още 150 лева.

Нощувките тярбва да се платят от България, през туристическа агженция, разликите са страшни, деск-прайс на нощувка на човек в хотела в Гьореме беше 105 долара, ние го платихме от София през агенция ~25 долара(с включени закуска и вечеря).

На мен ми се щеше на връщане да минем по черноморското крайбрежие на Турция, много ми се ходи там, Трабзон и т.н.

Имам една подходяща кола за такъв преход, Форд Галаски, 7 местен, с климатик, гори около 10 л/100км(бензин 95), ние сме двама, начи има 5 свободни места[ezik]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ripa8303.JPG
https://photo-forum.net/images/i_1119944765_IMG_6210s.jpg

П.П.На снимката последния ред седалки е свален

Публикацията е редактирана (28-06-05 10:50)

Автор: Мартин   
Дата:   28-06-05 13:18

За Кападокия се минава през Истанбул и Анкара като почти целия път е автомагистрала, а след Анкара има 2 възможности, едната е главният път за Адана като се отбивате на Аксарай, който е много натоварен с камиони, а другата по-добрата според мен е през Киршехир малко по-източно от главния път, пътят е много добър и въобще не е натоварен. Аз минавах миналата година с мотор и много ми хареса, не пропускайте и старата част на Анкара. В Кападокия най-интересните места се намират в един триъгълник между градчетата Невшехир, Аванос и Юргюп като в центъра е селцето Гьореме, според мене най-красивото и удобно място за екскурзии в околността. Там много лесно намерихме хотел за около 40 лева за двойна стая. Добре е си направите предварително резервация, но пък когато си на място можеш да си избереш точно това което ти трябва, има много малки хотели като повечето са издълбани в вулканичните туфи и прежвяването да спиш на такова място си струва, като в тези хотели си има всички екстри разбира се, цената е 20 - 50 лева за двойна стая и може да се пазарите здраво.

Автор: aquarius_v   
Дата:   28-06-05 13:28

Ето от мене нещо, което може да е от полза!!![smilie7] [smilie7] [smilie7]

Route Planner!!! Само да знаеш къде отиваш....[smilie5] [smilie5] [smilie5]
[thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Публикацията е редактирана (28-06-05 13:42)

Автор: veso01   
Дата:   28-06-05 16:04

pinko - ti seriozno li govori6???
ako e seriozno i ofertata e otvorena za vsi4ki zna4i ostavat o6te 4 mesta [smilie7] [smilie7] [smilie7] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   28-06-05 16:31

A VSE PAK MEN STE ME VZEMETE LY [smilie11]

Дата:   28-06-05 16:35

300 evro benzin 20 evro e/ SIGORTA/ , tova e Turskata zelena karta za 14 dni . Znaci 400evro po okolo 100evro na covek putni.[smilie24]

Дата:   28-06-05 16:37

Естествено, Милане, ти беше пръв, и офертата ми беше преди всичко към теб.

Колко човека сте или си сам?

0887 631329, Иван Мутафчиев, ицкуко го има в профила ми[ezik]

Предлагам последната десетдневка на април или първата десетдневка на май 2006[smilie5]

Дата:   28-06-05 16:47

Стоев, ти кво, навит ли си да те цаним за преводач[ezik]

Я направи един примерен маршрут за връщането, от Анкара на север към Черно море и после по крайбрежието до Истанбул.

Аре, наштееее[ezik]

Автор: veso01   
Дата:   28-06-05 16:50

o az togava sam zaet , az mislex 4e govorim za 2011 godina na4aloto na sep.[smilie21] [smilie21] [smilie21] [ezik] [ezik]

Автор: dau   
Дата:   28-06-05 17:05

Пинко и аз съм фен!

Автор: PolarBear   
Дата:   28-06-05 17:13

Pinko, ако е за следващата пролет със сигурност проявявам интерес с Люси. И аз познавам донякъде района. Ако се подготвим сериозно вероятно ще трябват 2 коли, но това едва ли е проблем.

Дата:   28-06-05 17:18

Ми може и тая есен, ама пролетно време е по-гот според мен, април-май, не е още такава страшна жега, пък и има зеленинка, бил съм в Турция септември - октомври, жълта пустиня е, след горещото лято[smilie5]

Ето тук http://www.adiyamanli.org/MapofTurkey/turk_map.htm има пътна карта на Турция, измислете един маршрут за връщането, Трабзон е доста далече, ама Самсун, Синоп?

Аре бе, Стоев[ezik]

Дата:   28-06-05 17:24

Пролетта е по-добре, вЕрвайте ми.

Дата:   28-06-05 17:39

И аз предпочитам през пролетта.

Начи по най-груби сметки, при 4 човека в кола, пътните са около 100-150 евро на калпак, 200-300 лева.

За екскурзийка от 10 дни има минимум 7-8 ношувки(със закуска и вечеря), по 20-25 долара средно, 150-200 долара, или около 250-300 лева.

Абе около 500 лева на калпак без джобните излиза горе-долу[smilie5]

Дата:   28-06-05 17:46

Ще се поогледам за маршрути, ще поговоря и с един-двама колеги.
А PolarBear по-добре познава турско, само нещо недолюбва езика [ezik].
Цените на хотелите и адресите им не са проблем да се издирят - в съботонеделните вестници има сума ти реклами, дето си пише цени/телефони, макар че по-малките хотелчета, дето не се рекламират много, са надолу в цените, при запазване добро обслужване [smilie3]

Дата:   28-06-05 17:48

Няма проблем, организацията е малко специфична, но става, особено ако примамим и СтоеФФ. Имам една идея как...Но наистина пътуване с една кола крие известни рискове. Оптимално е с две или три, мисля че точно толкова сериозни хора ще се намерят.

Дата:   28-06-05 17:48

Ето един хубав линк http://www.newkapadokia.com/links.htm

Дата:   28-06-05 17:55

Помислете и за ремарке за техниката [smilie3]