Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 въпросчета от новобранец
Автор: Ирка   
Дата:   05-05-04 22:54

Здравейте!
От доста време се ровя в тоя сайт и се депресирам,и се кефя....депресирам,щото не мога като вас,а се кефя,че има хора като вас,дето го могат))
Накрая се реших и аз да се регистрирам и да кача снимки,но имам два въпроса-абсолютно новобрански:
1.предполагам,че сканирате негативите,за да качите снимките тук.Ако да,какво мога да изисквам от персонала в студиото утре,като ги сканира,за да е максимално добър резултатът?(в смисъл мога ли да имам претенции за резолюция и тем подобни...)
2.по какъв начин ще видите публикуваните вече мои снимки?Къде човек вижда новите снимки,които са още без никакъв рейтинг.Още повече,че първата (сефтето),която качих днес,я оставих без отметката за оценяване и конкурси.....Единственото,което ми хрумва е,че някой ще отиде в "автори" и там незнайно как (чрез приятни асоциации негови[smilie3]) ще си хареса името ми...
Не знам дали съм ясна,затова ще дам моя случай като пример.Снимката ми е в "Всекидневие",но тъй като никой не гласува за нея,тя всъщност не е там[smilie11] или аз поне не мога да я намеря...
Предварително благодаря на отзовалите се на моя зов за помощ и отново се извинявам за "ламерските" въпроси!

Отговори на това съобщение
 Re: въпросчета от новобранец
Автор: Krassy   
Дата:   05-05-04 23:42

Чувстваш ли се объркана?

Автор: Transfiction   
Дата:   05-05-04 23:59

И аз така се чудех в началото, и никой не ме светна [smilie5] Обаче като разгледах менюто по-подробно, разбрах как работи цялата работа. :-)
След като вече си качила снимката в профила си, кликваш на стрелкичката под нея и така я качваш и в албума. После кликваш на "албум" горе в менюто и ще я видиш на първа страница. Всяка снимка, качена в албума се отмества от по-новите, но ако много хора я гледат и гласуват, може да се задържи на първите страници (това съм го чувала, не го знам от опит [smilie8])
Успех! :-)

Дата:   06-05-04 00:05

Метаморфоза :)
[beer]

Дата:   06-05-04 11:45

за да помогнеш ли?[smile]

Дата:   06-05-04 11:47

Благодаря,Transfiction!
майчице!срам,срам!къде е иконката за срам...

аз отивам да си давам старите ленти,поразрових се из форума и намерих инфо,че хартиеното копие е хубаво да се сканира на 300dpi,за негатив не намерих,ще видим какво ще се получи...

Публикацията е редактирана (06-05-04 11:48)

Автор: boni   
Дата:   06-05-04 11:52

Благодаря Краси ,че отговори така изчерпателно на момичето и не пропусна да ни напомниш ,че системата ни е объркваща.

Дата:   06-05-04 11:56

Скъпа Ирка,
От менюто в личния ти профил може да качиш снимка за разглеждане в албума(става със стрелките под снимката)
Имаш право да качваш по 3 снимки на ден в профила си от които можеш да избереш и да покажеш 3 на седмица в албума. Можеш също така да свалиш някоя стара снимка от албума и да я замениш с друга.
Снимките за които се гласува можеш да разгледаш в "рейтинг" там те се подреждат по брой точки . Можеш да използваш рейтинг за последните 3 дни ,за да видиш най-доброто от най-новите снимки,както и да видиш рейтинг за последния месец или за някой от по-старите месеци.
Ако имаш още въпроси ,не се притеснявай да питаш !

Публикацията е редактирана (06-05-04 11:57)

Автор: nsirakov   
Дата:   06-05-04 12:03

бони мога ли аз да използвам случая да питам нещо... ако кача снимка в профила ми и е пусна в албума след 2 седмици, тази снимка като първа ли ще излезе или ще се появи на 5-6 страница в зависимост от датата на upload?
благодаря много предварително

Автор: matasel   
Дата:   06-05-04 12:03

Добре дошла Ирка и не се притеснявай. Всички някога са били новаци. А тук имма хора, които правят какво ли не и пак не им пука! Така че спокойно!
А на въпроса ти за сканирането на негативите! - минимум 1200dpi, но е далеч по-добре да е 2400 или повече. Файлът става голям, но след това можеш да го ползваш и за печат на голям формат, а не само за този сайт. На слука!
[beer]

Дата:   06-05-04 13:01

boni, не сметнах за нужно да ви повтарям, съжелявам[smilie24]

Автор: Minotti   
Дата:   06-05-04 13:04

boni,moje li az da pitam neshto....kazvash,che moje da se svali stara snimka ot albuma i da se zameni s nova...bi li poiasnil!chudeh se dali,ako naprimer imash kacheni 3 snimki prez sedmicata i mahnesh niakoia stara ot albuma,to oznachavali,che mogesh da kachish nova ili ne!

blagodaria predvaritelno:)

Дата:   06-05-04 13:21

Ako mahnesh edna ot trite snimki koito si kachila prez poslednata sedmica,mojesh da slojish na neino miasto druga

Автор: laguna   
Дата:   06-05-04 14:31

Zdravejte na vsichki! Az sashto sam pritesnena da se predstavja, zashtoto
vijdam, che tuk se predstavjat seriozni tvorbi. I vse pak shte opitam. Novak sam v tazi oblast - fotografiata, no e obojavam.
Za smetka na tova, obache dobre poznavam
Photoshopa. Molja za obektivna ozenka na
moite snimki. Tarpja vsjakakva kritika.

Автор: IzI   
Дата:   06-05-04 14:42

laguna, stavame tri :) Az dneska za pruv put se prestrashih da se registriram inache samo razglejdam i mi tekat ligite:)

Zasega edva li imam nqkakva snimka koeto dori ima smisul da se obsudi vupreki tova se nadqvam i na nai malkata kritika i az kato tebe ponasqm sqkakva :) no nali vseki trqbva da se uchi :)

Публикацията е редактирана (06-05-04 14:47)

Автор: ljubitelka   
Дата:   06-05-04 16:07

четири броя :) всеки трябва да се учи и развива :) [beer]

4 нови и то девойки [smilie8]
Автор: zar   
Дата:   06-05-04 16:27

... ами добре дошли, ама важното е да не ви пука много много.... ще чуете какво ли не, но въпросът е да знаете как да слушате [smilie5]

иначе тук има и силни и слаби снимки, номера е вашите снимки да имат развитие според мен, а и хубавата снимка е субективно понятие...

успех и хубави кадри!!![smilie24]

Автор: Pulsar   
Дата:   06-05-04 17:58

E Bravos na Si4kiiii,i privet na sashtite novodoshli. Ne se prit da postvate, seki ima neshto hubavo za pokazvene...srama da njama :-)

Автор: svetalcho   
Дата:   06-05-04 21:05

Welcome to the club!!! i ne se vruzvaite kakvoto i da prochetete,prosto snimaite za udovolstvie!!!

Дата:   07-05-04 14:33

matasel,благодаря ти за съветите относно сканирането,но днес нещо не става номера...Ходих в двете студиа,където сканират негативи(Пловдив) и в двете ми казаха,че скенера има резолюция единствено 72dpi,и след това да си ги обработват с PS ако искам и на 2400....На мен ми се вижда много нелогично да не можеш да посочиш резолюцията в момента на сканиране,но не съм работила със скенер и не мога да споря.А и двете студиа са на конкурентни фирми,та не вярвам да ме лъжат...та в крайна сметка ги дадох за 72 dpi...
Уверяват ме,че след това,като си ги увелича ,няма да пострада качеството на снимката.И това ли е вярно[smilie11] [smilie11]

Дата:   07-05-04 14:35

хе-хе
хайде на свежото подкреплениеееее!!!

[beer]
...и в двата смисъла..[smilie3]

Дата:   07-05-04 16:03

С негативите опитай в дигиталното фото
с/у БНБ. Мисля, че се казваше ПИНК.
А, това за резолюцията /72dpi/ са пълни глупости. Кои са тези фирми?

Автор: Ivan_A   
Дата:   07-05-04 16:25

От негатив получавате файл 1840х1232 пиксела на ниската цена.
При 72ppi/pixels per inch/ получавате изображение 25,556х17,111 инча - т.е. толкова голям екран Ви е нужен за да видите на 100% изображението.
При 300ppi получавате изображение 6,133х4,107 инча от същия файл.

А как го получавате - ами като разделите 1840/1232 пиксела на 72/300 съответно.

За около 4лв получавате толкова.

За по-висока цена, която не зная, - получавате файл за изображение 20х30см на 300 ppi.

Дано съм ясен.

Публикацията е редактирана (07-05-04 16:36)

Дата:   07-05-04 19:53

Ivane, tochno zatova govorja. Maj ne sme se razbrali.

Автор: bulgar4e   
Дата:   07-05-04 21:07

ura za druzinkata na novobrancite! Edin v pove4e[smilie25] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна