Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Ot kade moga da si vzema Infra Red filtri
Автор: Veniamin   
Дата:   05-05-04 17:24

snimam s F717
kogato prez denia snimam na NightShot - neshto kato Infra Red rezim - dnevnata svetlina e prekaleno silna...
Mislia si ako sloza filtar dali niama da stane interesno.
Ne namerih oba4e takav po magazinite

Отговори на това съобщение
 Re: Ot kade moga da si vzema Infra Red filtri
Автор: rin4o   
Дата:   05-05-04 22:11

probvai photokut-a v halite

Автор: jumbo   
Дата:   05-05-04 22:19

разгледай снимките на терминатор (имаго сред авторите) той също снимам с такова сони и е описал какво ползва [beer]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   05-05-04 23:58

Не разбирам защо ти е през деня да снимаш с инфра ред- това е нещо , като дървено желязо:))Ако ти трябва черно-бяло си снимай на режим сепия и после си го конвертирай.

Абе гусин Овньо...
Автор: GenaDP   
Дата:   06-05-04 00:29

...що си вреш муцуната в тема, за която не си дорасъл? Ясно е, че не разбираш, ама трябва ли да го съобщаваш на всеослушание?

Автор: junior   
Дата:   06-05-04 03:10

Gospodin, IR фотографията (и по-скоро "near IR") се прави предимно денем... Наистина поразгледай снимките на Терминатор...

Автор: terminator   
Дата:   06-05-04 15:39

За Veniamin:
Филтрите които аз ползвам са купени от тука:
R72 филтъра - http://www.freestylephoto.biz/sc_prod.php?cat_id=&pid=4321
а ND8 - http://www.freestylephoto.biz/sc_prod.php?cat_id=&pid=4956 ,но ми ги купи човек дето живее в USA и той ги плати, получи на неговия адрес там и ми ги донесе като си идва в България миналото лято. Тук не знам дали някоя фирма продава такива, нека някой от София да каже

Автор: Krassy   
Дата:   06-05-04 15:52

В началото на нашия любим сайт пише:
"Здравейте, скъпи приятели!
Този сайт е направен за вас. На него всеки фотограф, професионалист или любител, може да се изявява свободно и да общува с останалите."
А по-нагоре в настоящата тема някой пак осира пейзажа:
"Автор: GenaDP
Дата: 06-05-04 00:29

...що си вреш муцуната в тема, за която не си дорасъл? Ясно е, че не разбираш, ама трябва ли да го съобщаваш на всеослушание?"

Някой ден ще ми падне пердето, ще отида и ще му навра главата в някой канализационна шахта да си ръси простотиите там.
ГРОЗНО Е БЕ ХОРА!

Явно сте много добродушни хорица ... [smilie8]

Ми Красенце, тъпо жувотно...
Автор: GenaDP   
Дата:   06-05-04 16:06

...ако пише ли "да ръси простотии на воля"? Аз поне не съм видял. Г-н Господин се изказва неподготвен по темата, а ти също си вреш муцуната на място, за което не си дорасъл. Като научите двамата с аверчето кво и IR фотография, може и да ви оставя необезпокоявани да напишете нещо по темата.

А като си толкоз ербап, ала ми, та да видим кой на кого кво къде ще завре...

Дата:   06-05-04 16:14

...

Автор: GOSPODIN   
Дата:   06-05-04 16:33

за дървения философ бай Генчо:)) Притежавам оригинал на "книжката" само 500 страници на Lou Gibson- Photography by infrared its principles and applications . По-често е показано приложението им през нощта,в тъмни помещения или при много слаба осветеност. Разбира се са разгледани и случаите на снимане с инфрачервени филми през деня и възможните приложения. главно в медицината , реставраторите и военните( интересно е да се види фотоапарат снабден с 2540мм. обектив бленда 12.5 , които се използва в армията на САЩ и с него се снима с инфра филм и филтри и се различава добре въоръжението на войник на 11км. разстояние)Случайно работя с 717 и за това си позволох да давам мнение. Разбира се , че с подходящи филтри ще може да се снима и през деня.

Дата:   06-05-04 16:38

Тези приложения са много практични, но какво ще кажеш да се използва и малко за иzкуство??? (освен това тук говорим за "near IR")

Публикацията е редактирана (06-05-04 22:07)

Автор: djidji   
Дата:   06-05-04 18:35

ето Near IR, само дето е през ноща, т.е. не до там по темата:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/ijku2062.JPG
https://photo-forum.net/images/djidji_1063977568_8.jpg

снимката е правена с Sony f707 и без IR пропускащ филтър. Колкото до въпроса от къде можеш в България да си намериш филтър - от много места, но по поръчка. Вероятно ще чакаш месец и ще платиш над 100usd. Ако си принципно готов на такава постановка, кажи и ще уточним детайлите :-)

Дата:   06-05-04 21:29

Proveril sam v Halite , kakto i na fototo na Slaveikov - vaobshte ne sa i 4uvali za takav filtar.

Za Djidji: imam da proveria oshte 1-2 vazmoznosti. 4etoh 4e takav filtar struva kam $50. No ako ne uspeia ot tam bih dal i $100...

Автор: Pat   
Дата:   06-05-04 21:32

На Хама филтрите са значително по ефтини. За сравнение Полафилтъра на Канон е 150 и нагоре лева, а на Хама е около 50.
[smilie19]

Дата:   06-05-04 22:12

za PAT:
proverih v internet - mislia 4e HAMA ne predlagat IR filtri

Публикацията е редактирана (06-05-04 22:13)

Дата:   06-05-04 23:34

Аз в офиса си имам каталог на HAMA и мисля че там има поне 20-на от които съм 99% сигурен че има и IR. Утре ще проверя за цена и може да си зема един и макро и ... ще реша на място.. ефтини са доста и наистина са добри.
Линейния ми Pola filter е наистина сполучлив доста, премахва НАПЪЛНО отраженията, а небето го прави баси якото!

Дата:   06-05-04 23:39

Krassy:
ot kade gi kupuvash?

Автор: borovinka   
Дата:   06-05-04 23:47

Виж в "Корексим-БГ" (hama), едва ли имат на склад, но биха могли да доставят.
Това е най-евтиният в B&H: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=23078&is=REG

Публикацията е редактирана (06-05-04 23:55)

Дата:   07-05-04 00:06

Veniamin, Варна, Кодак-а с/у дупката на центъра, сега са представители и на Сигма, но Хама е по-добре... според мен :)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-05-04 00:49

И аз търся IR филтри, от тези на фолиа, защото ще ги ползвам за различни обективи от средния формат..т.е. различни, но все големи диаметри. Не съм намерил в София. Може и 1 стъклен, около 67 мм., но за такова нещо не давам луди пари, нищо че тези пластмасови елементаризми на Хама гонят по цена обективи.
Имам за изснимване 7-8 ролфилма,..но не държа толкова чак:)

Автор: Ivan_A   
Дата:   07-05-04 08:24

Продавам:- HoyaR72 - 49mm+преходник Hama 49-52mm - нови + сенник гумен 49мм - 55лв.
- Canon LA DC58 - пръстен за поставяне на 58мм филтри/лещи на G1/G2 - нов,неупотребяван - 20лв.

Автор: djidji   
Дата:   07-05-04 10:15

Veniamin,
извинявай, имах предвид стотина лева, не долара :-)
Докато снимах със Sony-то (вероятно един от най-добрите цифраци за IR, наред с Nikon 5700 примерно) бях луднал на тази тема и съм проверявал на доста места за филтри, но никой не държи на склад. От работата можем да поръчваме по каталог B+W, но те вероятно ще са скъпи( и затова ти написах тази ориентировъчна цена). Ако някой има възможност да поръча HoyaR72 на 58mm съм мноого склонен да направим партия за транспортните разходи.

Дата:   07-05-04 10:37

Бате Джиджи, ще го уредим... (а за онзи диск - работат при мен се усложни, що не пробваш Mp3-bg.com?)

Дата:   07-05-04 11:58

za djidji:
za 100 lv napravo sam navit :)
triabva da e 58mm za Sony-to
pishi mi na :
veniamine@yahoo.co.uk
i dai tel ili drugi koordinati

първа  назад  1  2     всички  напред  последна