Автор: borissov
Дата: 23-06-05 14:40
Бидейки глезено чадо на метрополиса, нивгаш не съм имал възможността/намерението и т.н., да връткам с палатка из планините. Е, фотографията промени мнението ми по въпроса и смятам след завръщането ми в България след около две седмици да спретна един хубав дълъг планинско-морски соло поход на палатка. Такаа, и сега иде питането ми към по-опитните в това отношение: каква екипировка ми трябва? Тия дни си напазарувах следното:
- триместна палатка Quechua T3+, 200x210x120 см, 4.5 кг (да ми е широчко, а и да имам място за техниката вътре)
- спален чувал Quechua S5 light limited, 7 / 2 / -13, 1.6 кг
- надуваемо легло Quechua, 190х80х20 см, 2 кг
- k-way и pile (това го не знам как се кажува на български)
- непромокаеми панталони
- ЛЕД фенер
Между другото, за всички тез прелести похарчих само 110 евро. Оказва се, че същите неща в България са точно два пъти по-скъпи...Интересно. А утре ще се сдобия и с непромокаемо пончо срещу десетина евро.
Всичко това ще биде натъпкано в/на/около една раница Seven, 70 литра. За фотографската техника мисля да си взема някое малко Lowepro, щото не ми се мъкне Computrekker-a заедно с другата голяма раница.
Та, какво друго ми трябва? Обувки, какви? Компас, барометър, висотомер? Други работи? :-)
Приемам и варианти за маршрути, и най-вече за красиви места, където да бивакувам за по 3-4 дни, или колкото дойде :-)
|
|