Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 списание "ФО"
Автор: flipbeat   
Дата:   17-06-05 17:59

като сме толкова добри,защо единственото ни фотографско списание е то-о-о-о-о-о-о-лкова зле?предполагам,че всички вие сте виждали иностранни списания,само ние куцукаме отзад нейде.и да избегна ненужните псувни и обиди,които неизбежно ще последват искам да сме наясно-аз ИСКАМ ГОТИНО БГ СПИСАНИЕ,ЖЕЛАЯ ГО ОТ ВСЕ СЪРЦЕ,ЙО!като нищо бих се абонирал даже!а сега к'во?последния път се смях от сърце на една бронзирана гола мацка,после се смях още повече като видях цената.

Отговори на това съобщение
 Re: списание "ФО"
Автор: J0R0   
Дата:   17-06-05 19:56

Защото пазарът в България за такива неща е мнооого ограничен.

Автор: n1x0n   
Дата:   17-06-05 20:28

като сме толкова добри,защо единственото ни фотографско списание е то-о-о-о-о-о-о-лкова зле?

Първо нивото на фотографията в БГ е плачевно, и който ти е казал че сме добри те е финтирал яко.

Второ, списанието е точно на нивото на което сме, така че няма какво да се чудиш.

ЙО?

Автор: elrisha   
Дата:   17-06-05 20:39

ЙО-хо-хо...и бутилка ром![smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: kolov   
Дата:   17-06-05 21:10

n1x0n [smilie24] [smilie24]

Автор: ecobo   
Дата:   17-06-05 22:34

Не съм съгласен, че фотографията в БГ е зле. Имаме много кадърни фотографи, но гилдията е зле, ако изобщо може да се каже, че имаме гилдия.
А да - щях да забравя - нямаме образование по въпроса. Това, което учат във висшите ни училища е смях в залата. Върха на сладоледа беше, когато дъщерята на един приятел, която беше 2-ри курс фотография (не знам къде, но ако не се лъжа НБУ) дойде да ми иска светломер. Питах я за какво й е, а тя ми отговори: "За да го видя как изглежда. Все ни говорят за светломер, а аз не го зная как изглежда"[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: fine   
Дата:   17-06-05 22:45

е хайде хайде [ezik]

Автор: Amigo   
Дата:   17-06-05 22:47

Бих искал да попитам колко ще му струва на един българин да се обзаведе с качествени професионален фотоапарат и обективи, да си направи студио и въобще да се снабди с необходимите качествени аксесоари за висококачествени снимки?[cool] И колко струва цялостното качествено обучение по фотография и има ли кой да го даде у нас? И има ли добър пазар за стойностна фотографска продукция в България?[cool] [smilie8]

Автор: krp   
Дата:   17-06-05 22:54

Ами съберете се умовете и по опитните и си издайте списание...мисля, че ще има публика[smilie24] [shtrak]
Колкото по-маняшко толкова повече клиенти....и така....ето тука си вървят конкурси..дават се награди...има много търговци които може да рекламират стоките си там...има шанс[thankyou]

Автор: ecobo   
Дата:   17-06-05 23:02

Абе аз отдавна си мисля за читаво списание за фотография, ама все още не съм се наканил... Ама откакто съм във форума, си мисля, че няма да е трудно да събера екип.
ФО е за "висша фотография" - нещо като "авангардното" кино, което напоследък се прави у нас - всички "специалисти" казват, че е хубаво, ама широката публика била тъпа и затова не й харесвало.[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: dino   
Дата:   17-06-05 23:24

"у нас - всички "специалисти" казват, че е хубаво, ама широката публика била тъпа и затова не й харесвало."Мноо ми ареса[smilie5] [smilie18] [smilie5] [smilie18] [smilie5] [smilie18] [smilie5] [smilie18] [smilie21] [shtrak] [beer]И аз си купих ЕДНО ФО преди,и още си го чета.Май немам потребност от друго...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   18-06-05 00:29

У нас няма пазар за добра фотография - следователно хората списващи ФО са ограничени в източниците си на информация.
ФО излиза рядко и със закъснение. Пълни се обикновено с разни изложби, и разни статии все на познати хора [smilie5] Пише за малко неща, чете се бързо.[smilie2]
Има интересни неща, но има и доста пълнеж - разни нищо незначещи снимки и изложби.
Техническото инфо и дебелината на списанието са напълно недостатъчни. Цената пък не ми се струва малка.
Явно това е реалността. За да излиза нещо по-добро, явно трябва някои доста време да инвестира и то не малки суми, докато почне да печели [smilie8]

Автор: krp   
Дата:   18-06-05 08:22

[smilie24] Mobby_Dick верно е!

Автор: GM   
Дата:   18-06-05 12:10

Mobby_Dick [smilie24]

Автор: svetalcho   
Дата:   18-06-05 12:53

"Practical Photography" & "Photgraphy Monthly" & "Amateur Photgrapher"...и трите списания се правят с 90% снимков материал на читателите т.е. избрани любителски снимки. Оттам нататък....много добри технически ревюта, фото клиника ( критика) на снимки на читатели,конкурси и естесвено много реклами на магазини и фирми за фототехника.
Толкова ли е сложно?????

Автор: GM   
Дата:   18-06-05 13:14

за някой много svetalcho е сложнода се напрегнат иначе ще продължаваме да си гледаме тракторите и сенките на Ник Чалдаков[smilie23]

Автор: MechoPuh   
Дата:   18-06-05 15:08

Всички приказвате, ама ако има такова списание и трябва да се бръкнете с 15-20 кинта на месец може и да го направите, но по-вероятно е не, защото пак някой ще философства, че не е това списанието, което му трябва.На този етап такова списание в България не може да съществува, защото няма фирма, която да плати за три реда реклама на челна страница 1500 Euro, както е например при нашите северни съседи - румънците. Някой виждал ли е румънското фотосписание, та га го гризе злобата? На мен ми е на бюрото и също ме гризе...Те си имат дебело и красиво списание, но си имат и много хора, които го купуват.Такова е положението и в Сърбия и в Унгария, а за Русия не ща да говоря. Имат много фирми, които да рекламират, имат много абонати, които са сигурен приход и голям тираж.А ако на нашто ФО му се спрат рекламите, ще замине директо при предишното ФОТО ОКО. За да имаме издателски фотографски орган, трябва да имаме браншови организации, в които да членуват тези, които се занимават с фотография - арт или камършъл-т.е. едните не си вадат хляба с това, а другите с това се прехранват. И понеже тези организации вече ги има - едната е НС Фотографска академия и НСФЗ(Национално сдружение на фотографите занаятчии), питам всички вас, колко души членуват в тези организации? И ако не - ЗАЩО? Само да си задаваме тъпи въпроси не става.Защото това са организациите в България, легитимирали се чрез закона както у нас, така и в Европа. За тези организации поне се знае. Иначе само ще си чешем пръстите, пишейки теми от които полза никаква.
Накрая искам да питам - форумци са вече близо 5000 човека, колко от вас ще си купят скъпо фотосписание? (изключвам себе си, защото аз ще си го купя, а може и да го издавам)...

Re: списание
Автор: 12myxu   
Дата:   18-06-05 15:31

ambiciozno zvu4i
Az si mislq 4e e nai dobre da iz4akash sas spisanieto,prosto qma smisal pi polojenie 4e parvo e tqsno specializirano i tarseneto e malko i vtoro lipsa na reklamodateli vav sferata ,dano nqkoe ot golemite evropeiski izdaniq reshi da idzadava na bulgrski ,ina4e ne vijdam ka4estveno izdanie blizkite godini,tva e realnostta

Публикацията е редактирана (18-06-05 15:32)

Автор: svetalcho   
Дата:   18-06-05 15:52

Добре де аз лично си купувам всеки месец гореизброените от мен списания,което в родни БГ левчета се равнява на около 30лв. Предполагам че мнооооооого хора биха дали 10лв за качествено списание.Но не можеш и да искаш 20лв от хората......повечето списания в БГ са с авторски снимки и статии и струват около 5лв все пак.

Дата:   18-06-05 17:34

Светалчо, затова списанията у нас фалират, някои се крепят на магия, но истината за повечето е, че са перални...

Автор: boni   
Дата:   18-06-05 18:04

Абе истината е, че фирмите рекламодатели предпочитат да дадат 2000лв за реклама в 24ч дето никой няма да и обърне внимание отколкото за реклама + качествен ПР в хубаво специализирано издание. Да не говорим за интернет.Аз си знам примерно в нашия сайт дето има яка аудитория как и кой се навива да рекламира...Добре че са самсунг, панасоник и сони ,с които работя от години иначе ако трябва да разчитам на грандовете като Канон,Никон,Коника и разни подобни да им уврат главите ще чакаме реклама на кукуво лято.Изписал съм един тон ревюта,идеи за реклама , промоции и представяния на сайта но те препочитат да усвоят фондовете за реклама по по-приятен начин.[smilie18]

Дата:   18-06-05 18:47

Бони, това може да стане, ако "Големите" са обединени по някакъв начин, за което всеки ден правим големи усилия. Трябва много да се работи, защото наистина имаме прекрасни и културни фотографи и фотографии, много по-добри от тези, които аз лично следя в международен мащаб. Защото нашите хора правят това с едни почти примитивни средства, а не с възможностите на хората от "National Geographic", които от 4000 кадъра в пресата качват 1-2.
И както казваше преди време Jumbo, трябва да "ОКНЕМЕ", ама не да окаме помежду си, а да викаме с пълно гърло, та да ни чуят, щото нямаме нито фотогалерия, нито социален статус, нито адекватно заплащане на труда и техниките, които са вложени в едно студио. Не искам да споменавам за науките, които един фотограф трябва да учи - химия, физика, история на изкуствата, естетика и камари неща...спец.осветление и съвременни цифрови технологии. Трябва да се ока вече, ама силно!!!

Дата:   20-06-05 09:45

мен и друго ме интересува-докога наи-компетентни ще бъдат хора с по-една снимка в профила?

Автор: adichka   
Дата:   20-06-05 10:08

ia koj bil tuk?:)

Дата:   20-06-05 11:22

здрасти,ади,как я карате в "господарите"?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна