Автор: MechoPuh
Дата: 18-06-05 15:08
Всички приказвате, ама ако има такова списание и трябва да се бръкнете с 15-20 кинта на месец може и да го направите, но по-вероятно е не, защото пак някой ще философства, че не е това списанието, което му трябва.На този етап такова списание в България не може да съществува, защото няма фирма, която да плати за три реда реклама на челна страница 1500 Euro, както е например при нашите северни съседи - румънците. Някой виждал ли е румънското фотосписание, та га го гризе злобата? На мен ми е на бюрото и също ме гризе...Те си имат дебело и красиво списание, но си имат и много хора, които го купуват.Такова е положението и в Сърбия и в Унгария, а за Русия не ща да говоря. Имат много фирми, които да рекламират, имат много абонати, които са сигурен приход и голям тираж.А ако на нашто ФО му се спрат рекламите, ще замине директо при предишното ФОТО ОКО. За да имаме издателски фотографски орган, трябва да имаме браншови организации, в които да членуват тези, които се занимават с фотография - арт или камършъл-т.е. едните не си вадат хляба с това, а другите с това се прехранват. И понеже тези организации вече ги има - едната е НС Фотографска академия и НСФЗ(Национално сдружение на фотографите занаятчии), питам всички вас, колко души членуват в тези организации? И ако не - ЗАЩО? Само да си задаваме тъпи въпроси не става.Защото това са организациите в България, легитимирали се чрез закона както у нас, така и в Европа. За тези организации поне се знае. Иначе само ще си чешем пръстите, пишейки теми от които полза никаква.
Накрая искам да питам - форумци са вече близо 5000 човека, колко от вас ще си купят скъпо фотосписание? (изключвам себе си, защото аз ще си го купя, а може и да го издавам)...
|
|