Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 СНИМКИ С ВИДЕОКАМЕРА???
Автор: oli4ka   
Дата:   16-06-05 00:57

ЗДРАВЕИТЕ КОРИФЕИЙ!СЛУЧАЙНО РАЗБРАХ ,ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ВИ ФОРУМ И НАЙСТИНА ОСТАНАХ УДИВЕНА !!!зА КРАТКО НУЧИХ ТОЛКОВА ,КОЛКОТО НЕ БИХ МОГЛА ......мАЙ СЕ УВЛИЧАМ .ДЕЛОВО!!.ВИЖДАМ ,ЧЕ АКЦЕНТА Е ВЪРХУ ЦИФРОВОТО ФОТО НО СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ ПОЗНАНИЯТА ВИ СА ПО ШИРОКИ.ВПРОСЪТ МИ Е МОГА ЛИ С ХУБАВА ЦИФРОВА КАМЕРА ДА ПРАВЯ ПРИЛИЧНИ СНИМКИ .ИМАМ ПРЕДВИД ЗА СЕБЕ СИ НИКАК ПРОФЕСИОНАЛНО. ЗА АЛБУМА !НО РАЗБИРА СЕ ДА СЕ ПОЗНАВАМ НА ТЯХ. Е И АКО МОЖЕ ПО ДОБРИ ОТКОЛКОТО С АПАРАТ ОТ 20-30 ЛВ.С КОЙТО В МОМЕНТА РАЗПОЛАГАМ.ХАРЕСАХ СИ ИЛИ ПО ТОЧНО МИ Я ПРЕПОРЪЧАХА PANASONIC NV-GS250.ИМАЛО 3CCD 3 И НЕЩО МР ,ХУБАВМ ОБЕКТИВ,ОПТИЧЕН СТАБИЛИЗАТОР ...! И НАЙ-ВАЖНОТО ДВЕ В ЕДНО .ПРАВЯ СНИМКИ И ВИДЕО! ХА СЕГА ДЕ!? ЩЕ ПОМАГАТЕ ЛИ !?? А ТУКО ЩО МИ СУФЛИРАТ НЕЩО ЗА SONY НО...... МАЙ Е СКЪПИЧКО .

Отговори на това съобщение
 Re: СНИМКИ С ВИДЕОКАМЕРА???
Автор: borissov   
Дата:   16-06-05 02:03

Що викаш, бе?
И разреди малко й-тата, че ги сипеш където ти падне. А, и какво значи "туко що"???
Марш обратно в трети клас!

Ако снимаш, както пишеш, видеокамера те устройва идеално за снимки.

Автор: murnau   
Дата:   16-06-05 02:12

zabravi za videokamera za snimane ;)
inache tozi model Panasonic e dobur...za video

Автор: Stoevmoble   
Дата:   16-06-05 04:04

Да благодарим на ” професор Брезински „за неговата отзивчивост, толерантност и прочие.Трябва да сме непреклонни, към дръзналите да на-рушат вътрешния мир на форума и твърдо да отстояваме собствената си показност.
А някой мъдър беше казал”..интелигент е този, не който не разлива на покривката, а този който не го забелязва.”
Сега за камерата.Нещо добро.
Предимствата на 3 CCD технологията са безспорни – тя дава по до-бър цвят и детайлност в сравнение с камерите с една матрица.Освен доб-рото видео ,стават и по добри цифрови снимки от стандартната 3 /или дори и 4/ MP-та фотокамера, която си е с 1CCD.Тази технология позволява да се получи изображение с 14 – битова дълбочина на цвета.
Виждал съм, не лоши снимки правени с тази камера.

Автор: Stoevmobile   
Дата:   16-06-05 04:27

Е са те снимах, Адаш [ezik] [ezik] [ezik]
https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/wpho6385.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/Sony.jpg

Автор: eos   
Дата:   16-06-05 09:42

Тази снимка с камерата ли е правена? Аз имам PANASONIC NV-GS150 пак 3ЦЦД и Лейка Дакомар обектив но снимките са направо отчайващи.[smilie9]

Публикацията е редактирана (16-06-05 09:46)

Автор: Stoevmobile   
Дата:   16-06-05 10:14

eos,
самоснимах се мръсен и с мазни работни дрехи със Сони-то, дето бах ли го, де се е опитвало да фокусира.
Снимката е избрана от двайсетина, другите са хептен АРТ [smilie18] [smilie18]

А, да не пропусна - недей бърка Stoevmobile и Stoevmoble - различни Автори сме [ezik] [ezik] [ezik]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   16-06-05 10:18

мдаа схванах разликата [smilie25]

Автор: moiamilost   
Дата:   16-06-05 14:48

Няколко наблюдения от личен опит -
1. С камера кой-знае какви фотографии не могат да станат. Определено, обаче качеството им ще превъзхожда лентов ширпотребски апарат.
2. Тия с 3-те CCD-та са добри за цветопредаването, но не и за рязкостта, зашумеността и въобще общия вид на кадъра. Да не забравяме, че тези сензорчета са отчайващо малки и изображението се интерполира между отделните пиксели. В този смисъл камера с 1 матрица е за предпочитане.
3. В заключение - видеокамера за фотоснимки е възможен, макар и твърде голям компромис. Най-голям недостатък на комбинацията е отсъствието на контрол - ISO-то е автомат, някои нямат ръчен фокус, скоростите на експозиция започват от 1/2 или по-малко и прочие. Моят съвет като оптимален вариант е Canon MVX45i( Optura 60 ). За сега аз освен Optura Xi(MVX3i)- сходен модел, друг цифров фотоапарат нямам. Фотографиите са посредствени, но пък какво видео прави - това трябва да се види!
Фотографиите са на форума.
[smilie7]

Публикацията е редактирана (16-06-05 14:57)

Дата:   16-06-05 14:49

eos,имаш ли снимки правени с твоя panasonic?Кофти ли са в размер 10Х15 .Твоята все пак е 2.3 МР.Надявам се един МР пиксел отгоре да изглади нещата ?

Автор: Георги   
Дата:   16-06-05 14:52

стоефф, пусни я тая за гласуване бе :)))

Дата:   16-06-05 15:07

moiamilost, благодаря много за информацията.друго си е личният опит аз получавам информация само от списанията, а там боготворят 3ССD! какво ще кажеш за SAMSUNG VP-D6050I - 5.25MPX CCD.Би трябвало снимката да е прилична .Цената също е добра.

Автор: jumbo   
Дата:   16-06-05 15:11

2. Тия с 3-те CCD-та са добри за цветопредаването, но не и за рязкостта, зашумеността и въобще общия вид на кадъра. Да не забравяме, че тези сензорчета са отчайващо малки и изображението се интерполира между отделните пиксели. В този смисъл камера с 1 матрица е за предпочитане.

ТИ ДА НЕ СИ ЛУД БЕ
БАСИ ГЛУПОСТА ИЗРЕЧЕ ТОКУ ЩО

Дата:   16-06-05 15:18

Препоръчвам такъв подход -

Ако в една видеокамера ще гледаме само МР-ите, то тогава ще е много, ама много по-евтино да си купим един какъв да е цифров апарат. Искам да кажа, че като изсипваме една торба пари поне да можем да гледаме хубаво видео. То май тука не е мястото да се приказва за видео, не е на особена почит.
Моят съвет е - на следните две места хубаво да се попрочете за камерите
http://www.camcorderinfo.com/ и
http://www.dvspot.com/. Наистина добри сайтове, ката на мен повече ми допада вторият[shtrak] .

Автор: dramli   
Дата:   16-06-05 15:24

OLI И АЗ БЯХ ПРЕД СЪЩАТА ДИЛЕМА,ДА НЕ КАЖА ПРЕД СЪЩИЯ ИЗБОР, НО ВЕЧЕ РАЗМИСЛЯМ .3 CCD-ТО Е ПО ДОБРО .ПРЕПОРЪЧАХА МИ ДОБЪР ФОТОАПАРАТ + 2GВ И ПОВЕЧЕ ПАМЕТ ЗА ВИДЕО. КОЛКО, Е ПРАВИЛЕН ИЗБОР НЕ ЗНАМ.ЗА ЦЕНИТЕ СЪЩО. УСПЕХ

Дата:   16-06-05 15:25

Снимки довечера ще сложа. По отношение на мегапикселите не мисля че единия в повече ще промени качеството ИЗОБЩО. Правил съм снимки и с сони камера с 0.8 мегапиксела. По скоро отдавам проблема на това че аз снимам само в автматичен режим и не съм пробвал каквито и да било ръчни настройки, баланси и тн. Хубавото при тези камери на Панасоник е цхе могат да правят снимки и в момента на снимане на видео. С по-ниска резолюция за съжаление

Дата:   16-06-05 15:45

oli4ka, трябваше ми малко време да я погледна тази DuoCam на Самсунг - ами бих казал следното - също такъв компромис, ама в случая се жертва видеото, в предишния се жертва фотото. Абе не му мисли много, да живей изкуството!

Дата:   16-06-05 16:13

jumbo, "БАСИ" е сериозен аргумент.

Публикацията е редактирана (16-06-05 17:04)

Автор: srbrn   
Дата:   16-06-05 16:15

И аз като теб се колебая между камера и фотоапарат и най-накрая се спрях на pentax optio mx4.Още не съм я купил но събирам отзиви от интернет.Засега надделявят по-добрите/отзиви/.

Автор: VacMac   
Дата:   16-06-05 16:16

Най-добре се прави разлика като се направи сравнение....За PANASONIC NV-GS250 не мога да дам мнение но ето какви снимки прави видео камера Canon DV 750i, която има следните спецификации:
http://www.msncnet.fr/shopping/photo-video/camescopes/0,39031322,39108175p,00.htm
Това е снимката:
http://image26.webshots.com/27/1/74/65/370917465uouGwc_ph.jpg
а ето за сравнение почти същата снимка,правена на същото място и време:
http://image48.webshots.com/48/1/77/25/370917725maufVZ_ph.jpg
с цифроф фотоапарат Cano PowerShot A85 със следните спецификации:
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/a85.html
Нататък всеки средно интелигентен фото аматьор(като мен) би си направил съответните изводи, а именно: Е ли е възможно с видеокамера да се правят качествени снимки и обратно дали цифровия апарат може да снима качествени клипове...
УСПЕХ в избора!!!

Публикацията е редактирана (17-06-05 21:15)

Дата:   16-06-05 23:48

благодаря, на всички.На крачка съм от решение. жалко обаче,че решителноста не расте със знанията - а напротив. [smilie11]
и както казвате [beer]

Автор: ahab   
Дата:   17-06-05 08:17

Moiamilost:
"1. С камера кой-знае какви фотографии не могат да станат. Определено, обаче качеството им ще превъзхожда лентов ширпотребски апарат."

Прав си само ако лентата е купена за 2,50лв от Илиенци. И на ширпотребата пише Skina.

Във всички други случай да сравняваш снимка на лента и снимка от видеокамера е възмутително.

Автор: pinko   
Дата:   17-06-05 09:14

И най-калпавата Скина, заредена с най-калпавия филм, ще направи мноооооооого по-добра снимка от всяка видеокамера.

Даже апаратче от тия еднократните ще направи по-добра снимка.

Автор: jumbo   
Дата:   17-06-05 10:48

не от всяка пинко не от всяка.....

Автор: pinko   
Дата:   17-06-05 11:10

Е, не от всяка, ама явно тук се говори за видеокамера до 4-5000 долара, ония камери от Междузвездни войни сигурно могат и повече, ама струват стотици хиляди долари[smilie10]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна