Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Застрояват южния парк ?!
Автор: photoforce   
Дата:   15-06-05 21:51

тук

Айде, стига вече!

Вие какво мислите по тая тема?

Отговори на това съобщение
 Re: Застрояват южния парк ?!
Автор: sannie   
Дата:   15-06-05 22:01

ai stiga be kvo ti puka nali si vuv Vegas

Автор: Amigo   
Дата:   15-06-05 22:09

Доста хора в България са много безотговорни и яки егоисти, които мислят само за собственото си благоденствие, а и доста са хората с престъпно мислене, които са готови да продадат майка си и баща си за финикийски знаци [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] Южният парк е чудесно място за почивка обаче някои са решили да направят много пари и заради това са готови да съсипят всичко друго. [smilie9] [smilie9] Живеем в една идиотска държава, това е[smilie9] [smilie9] [smilie9]

Публикацията е редактирана (15-06-05 22:09)

Автор: Darksorrow   
Дата:   15-06-05 23:01

[smilie24]

Автор: athom   
Дата:   15-06-05 23:05

Абе като си е тяхна собственост...шси праят квот си щат.
Друг е въпроса че общината не ще да се раздели с някви кинти за да си останат парковете непокътнати.

Автор: SLR   
Дата:   15-06-05 23:37

Мисля,и то от около 5 години,че е крайно време да се ориентирам към някоя законова държава със добро здравно и пенсионно осигуряване и да спра да се занимавам ежедневнно с простаци[smilie2]
Мисля че ше ми липсват приятелите(или поне тия дето останаха тука),както и климата и природата но май няма да е болка за умиране[smilie2]
В крайна сметка,със един лаптоп,VISA и wireless ISDN светът не е толкова голям.
Просто усещам как почвам все повече да се уморявам от тая страна[smilie2]

Автор: Bilbo   
Дата:   16-06-05 11:01

SLR, SLR, да знаеш само колко те разбирам за някои неща...

Дата:   16-06-05 11:15

Точно така. Ще ти лиспват приятлеите много, ще ти лиспва страната, ще ти липсват паважите и нощните неони, ще ти липсват сезоните, ще ти липсват любимите места и ще си задаваш въроса "какво правя?" и ще имаш чувството, че мечтите ти са останали там, където си мечтал за тях...
Но! Все пак и аз вече не знам кое е по-добре, не знам. Искам и двете... искам си бъулгария, защщо все повече я разбиват и унищожават, какво им е направила по дяволите.
Сани, като съм във Вегас, данеби ( в момента не се сещам "данеби" колко думи са ) , и все пак, като съм във Вегас данеби да не съм Българин? Как така няма да ми пука, простаци с простаци ще застрояват! Ако имах пари лично бих купил парка и нищо да не се застроява. Ама са тъпаци, е това е проблема. Щото толкова име мозъка, ми не вземат за парите, дето ще ги метнат там да направят я един як софиаленд, а не тоя шит дето в е момента, един два яки костера и това онова и хората ше си изпеят песента там да си дават парите, да направят кафета, ама яки с водопади, в гората, с шадраванчета, да направят едно влакче да обикаля целия парк, да сложат рикши ама не като тия шитове сега дето се обръщат от вятъра , да сложат атракции и пак ще позастроят малко ама и парка ще остане и хопрата ще си карат колела и ще се разхождат пък и парите ще си оставят ама трябва малко мислене на база ДА НАПРАВИМ а не да ебеме мамата на всичко само и само да вземем ПОСЛЕДНИЯ лев , макар всичко да отива НАДОЛУ, НАДОЛУ! И в един момент НЯМА д аима от къде да вземат и ще дигат цените още и още и българия ше стане циганария щото колкото и да се дигат цените ония ше крадат релси , нали и на тях се дига цената, сигурно един ден в магазина хляба ше ти е една релса ! А ние, българите все повече ще се изнасяме в чужбинско и че се делим един от друг, и ю АЗ БОЖЕ ПИША НА ЕИДН ШИТ МАГА ФАКА ЛАПТОП ВСИЧКИ БУТОНИ СА КЪДЕТО СИ ИСКАТ ЗА КИРИЛИЦАТА И ч-то и ючто и вси=ко е много ЗЛЕ ОТКАчам от тая пропаст - искам да кажа и вси=ки ше им липсва българия а тия дето са останали в бългатрия ше им се смеят и ше клазват "да бе, липсва ви, да ви...", ама липсва ЛИПСВА НИ обаче то стана да живееш,или да си в българия и продължават тъпаци и на витоша дърветата боледиват , паркове ше ми рушат, толкова е мръсен града, ама дай още да го замърсим да махнем и паркове да стане индустриъл зона и само блокове, блокове да има още и още хора и средния българин като е слабак няма да се дигне цяла софия накрая да иде у варна или пловдив, далеч по-уредени градове от тъпата ни столица, която ОБИЧАМ и не ми се говори как ме боли от таквиа лекомислени новини като "ми, застроявали парковете" нещасна работа! А общината се ЧЕШЕ щото сигурно някой и паричка ще глътне . И после като се съсипят парковете, които са строени едно време с любов и желание, и като вече ги НЯМА ще скочат АУУУ НЯМА ПАРКОВЕ и ще направят СУПЕР АКЦИЯ ЗЕЛЕНА СОФИЯ и ше наслагат градинки с люлки ДАНОН и вси=ки ше им се калнят до земята колко добри са. Простос не ми се ГОВОРИ НЕ МИ СЕ МИСЛИ.

Извинете ме.[thankyou]

Автор: gorskia   
Дата:   16-06-05 13:11

Athom,
какво означва "тяхна собственост" - сигурни ли сме, че е тяхна. Нагледах се на т.нар. процес на реституция. Как така станаха техни когато Законите предвиждаха да не се реституира а да се компенсират земите които са устроени като паркове и зелени площи.
Как така кмета им издаде документ, че южният и другите паркове не са устроени като паркове - ние досега да не сме се разхождали из изоставени земи?
Как па никой от общината не се явяваше на съдебните дела по тази т.нар. реституция, и по този начин "собствениците" си взеха "собствеността" ?
Как така общината и разни "собственици" си възвърнаха собственост в Княжевската борова гора и резервата Бистришко бранище, когато тези земи са отчуждени още в периода 1900 - 1925 година със над 2 милиона златни български лева от Царство България?
И защо кмета упорито преназначва главния архитект Ст. Янев вече трети път, независимо от факта, че този, с извинение към гилдията, архитект и градоустроител, разказа играта и пропиля бъдещето на столицата за 100 години напред.
И в края на краищата, как няма пари за отчубдаване на новите собственици, а има пари за втори ремонт на новият булевард в Люлин(изграден само преди 3 години), къде са неустойките от онези строители - защото стропителството на улици се прави със гаранционни срокове над 5 години?
Айде, че се ядосах - и ще стана некооперативен[smile]

Автор: n1x0n   
Дата:   16-06-05 13:13

Що не почнете да се шашкате по новите новини, а не по онези отпреди година? Някой да видя датата на тази "новина"?

Дата:   16-06-05 13:18

Ти иди сега в парка и ако искаш напиши нова новина.
Фактите са от преди няколко дни. Мисля, че и в момента се продължава.
Има фиктивна подписка "за" и "против" - както при всяко нещо в България се прави такава и после се прави самото нещо по предварителен план.

Автор: n1x0n   
Дата:   16-06-05 13:23

Ми защото само на таксиметраджиите и на тъпите шофьори в градския им увряха главите че тая работа с подписки не става! Подписки, изложби, оплаквания... детинщини!
Я да отидат 10.000 човека пред парламента и да стоят там докато не бъде решен проблема - да видим няма ли да стане.

Дата:   16-06-05 13:28

Ми верно - тръгваме!

Дата:   16-06-05 13:35

Трябва пред кметството, а не пред парламента.
Има и кой да помогне - Нощен труд от години се опитват да спасят зелените площти на София - и за градинката до Руската църква - успяха, сега се опитват да спасят Борисовата градина.
Тъй, че хайде да го направим - писна ми да ме лъжат.

Дата:   16-06-05 13:40

Малко нова информация:
ОБЩНОСТТА НА СОФИЙСКИ ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ
ИНИЦИАТИВА „ГРАЖДАНИ ЗА ЗЕЛЕНА СОФИЯ”
ОРГАНИЗИРАТ
ПЪРВА ГРАЖДАНСКА СЕСИЯ
ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА СТОЛИЦАТА
ТЕМА: ЗЕЛЕНАТА СИСТЕМА НА СОФИЯ
КАНИМ ВСИЧКИ СЪПРИЧАСТНИ – ГРАЖДАНИ, ГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, ПОЛИТИЦИ, КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, ДЪРЖАВНА И ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ, МЕДИИ.

ДА ЗАЩИТИМ ЗАЕДНО

- СВОЯТА УЛИЦА
o СВОЯТА ГРАДИНА
§ СВОЯ КВАРТАЛ
· СВОЯ ГРАД

19.06.2005 Г. (НЕДЕЛЯ), НАЧАЛО 11.00 ЧАСА

МУЗЕЙ „ЗЕМЯТА И ХОРАТА” (между хотел „Хемус” и НДК)
ОЧАКВАМЕ ВИ!

Автор: niro   
Дата:   17-06-05 11:19

На земята се строи, защото е 'частна собственост', нищо не е застроено на нея и може да се води 'парк', но да не е отчуждена. И в Бургас на доста места си построиха кръчми м/у алеите в някои от парковете, но според тях това само е оформено като такова... съответно съда си им го дава и разрешава... това е положението.[smilie9] А и общината не може да спре строителството, ако зависеше от тях, много от строежите в Сл. бряг и южното черноморие например нямаше да ги има, но уви... Разрешителни за строжите се дават от агенция ли, министерство ли, по благоустройство и рег. развитие... Кметовете могат само да наблюдават през прозореца и как израсват заведения в/у пясъка, на под 100-200 м от брега, да са една от друга на 5 м високи сгради и т.н. Дори не могат да спрат строеж, дори ако той по косвен начин влияе на цял отрасъл - спомнете си отменената мин. годишна заповед на варненскя кмет за Зл. пясъци - съда я отхвърли - частно ли е - не можеш да му се месиш и това е.

Дата:   17-06-05 15:23

Niro,(извинете всички останали - за тази строителна дискусиа)
За всяко строителство у нас се издават в различни случаи виза за проектиране и/или виза за строителство. И двата документа се издават от главният архитект на общината, който от своя страна се назначава от кмета.
Министъра на регионалното развитие и областните управи издават такива документи само за обекти от национално значение (АЕЦ, пътища и жп линии и т.н.- министъра) или които включват земи на повече от една община - областният управител.
строителство се извършва само при одобрен подробен устройствен план - който от своя страна се одобрява от общинския съвет по предложение на кмета.
Тъй, че кмета винаги е вътре.
Естествено всеки строител може да обжалва отказа на гл. архитект и в съда който спечели.
Много често при непопулярни проекти (застрояване на парк и т.н.) архитектите издават откази които съзнателно са със съществени недостатъци и падат в съда. Така хем архитекта и кмета се облажват хем са чисти пред обществеността - то, там сада така реши ...Така кмета си гледа спокойно през прозореца и си потрива ....

Автор: doktora   
Дата:   17-06-05 16:34

Нищо не остана от БГ:и природата,и морето,и доматите,и ракията,и киселото мляко-няма вече българска,а само дълготрайна италианска закваска.Може би,остана сиренето само!И приятели доста избягаха,а останалите са смачкани и за купони все по-рядко.Май многото мишоци бъхтим за шепа доволни котараци-пада ни се!

Автор: niro   
Дата:   18-06-05 09:40

Горски, по принцип това е така, особено в последната част /за съда/, но със сигурност знам, че в някои моменти въпреки отрицателното решение на кмет и община, пак се спускат /и налагат/ разрешения 'от горе' и нещата си стават.[smilie9] [smilie2]

Дата:   19-06-05 03:26

Абе вие СИМ СИТИ играли ли сте?

Заяждайте се сега, колкото искате, но личност А решава да строи. Защо ? Защото има пари.

ТОГАВА тъпата ни държава взима част от ПАРИ и личност стори.

Личност А не би строил, ако НЯМА пари, или ако достатъчно хора са ЖИВИ същества с тяло и сърце и протестират, а не пипонки на властта, които покорно плащат все по-високите си такси и не им пука какво получават за правото си да живеят в град, който се унищожава умишлено.

Автор: GM   
Дата:   20-06-05 17:21

photoforce,photoforce да видиш на ,какво заприлича Северен Пирин заради софийски интереси......осрахте си София и Витоша и тръгнахте на поход из страната ....да чака Европа[smilie3] [smilie24]

Автор: Iv4n   
Дата:   20-06-05 21:41

Da napravim jiva veriga i da sprem stroitelstvoto ;).

Автор: Amigo   
Дата:   20-06-05 22:43

9000 дка градинки в София изчезнаха за 15 години

За 15 години от 27 хил. дка зелени площи в София са изчезнали 9 хил. дка и още 9 хил. скоро ще бъдат застроени, Това заяви Атанас Черешов на първата гражданска сесия "Зелената система на София", която се проведе вчера в музея "Земята и хората". Той изчисли, че за това време на ден са унищожавани по 2 дка зелени площи.
Арх. Павел Попов заяви, че едни от най-абсурдните строежи са на територията на Южния парк. Според него е неоправдано в центъра на парка да се строи хотел, заради чийто паркинг да се асфалтират зелени площи. Той каза, че в разрез с всякаква логика е и строежът на НДК, който се намира на върха на природен клин, който започва от Витоша и стига до центъра на София.
Според участниците в сесията решенията на Столичния общински съвет касаят интересите на частни лица, а не на гражданите. "Зелена система" излиза с предложения към СОС да се наложи забрана върху всички разпореждания със съществуващите зелени площи, които могат да доведат до унищожаването им, както и да бъде обявена за нищожна реституцията върху площи, предназначени за обществено ползване.
Организаторите вече са предложили на общината да бъде създаден регистър на зелените площи, но той все още не е готов, защото в администрацията не знаели какво точно трябва да представлява.

[smilie9] [smilie9] [smilie9]

първа  назад  1     всички  напред  последна