Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търси се: Списък с означенията на филтрите
Автор: bkrustev   
Дата:   14-06-05 17:58

Не мога да намеря в интернет списък с означения на филтри кой за какво служи. Т.е. намирам хиляди описания какво е поляризационен, какво неутрален, какво УВ и др., а на мене ми трябва нещо като таблица какво е означението за всеки вид филтър. Например за УВ да пише "UV".
Въпросът е, че имам един филтър, който пише само ”ТС6” и нищо друго, а аз не знам за какво служи.
Ако някой може да ми помогне?

Отговори на това съобщение
 Re: Търси се: Списък с означенията на филтрите
Автор: jumbo   
Дата:   14-06-05 18:52

проблема е следния болшинството от фирмите си имат своя номенклатура за означение на филтрите
навремето Вратен се опитаха да наложат някакъв стандарт и някои вирми го възприеха а други просто казват така нашия вилтър се казва тц37 което е все едно УВ по каталога на вратен

а иначе от въпроса ти лъха нужда да прочетеш елементарни книжки от типа на как да правим добри снимки щом не знаеш какво е неутрален или поляризатор.....

Re: Търси се: Списък с означенията на филтрите
Автор: bkrustev   
Дата:   14-06-05 19:50

Благодаря за отговора, Джъмбо. Истина е, че съм абсолютен аматьор - ама поне на теория знам какво са неутралните, УВ-тата и т.н. Обаче едно е да прочетеш, че УВ филтърът спира ултравиолетовите лъчи от слънчевата светлина, ама друго е да си представиш как се отразява на снимката. Или пък да гледаш графиките с поляризираните фотончета, дето не минават през решетката...

Не се сърдете на нас - начинаещите любители фотографи, че задаваме глупави въпроси.
[beer]

П.П. Колкото до моя Филтър(с главно Ф, защото си ми е едничък - надявам се не за дълго) - ще разбера какво прави, когато си проявя лентите, дето снимах с него.

първа  назад  1     всички  напред  последна