Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ! за форума и хората
Автор: owl   
Дата:   14-06-05 01:31

[Не съм изчел всички теми във форума, затова предварително се извинявам ако темата е вече обсъждана]

Според мен нивото на този форум е доста ниско. Нека обясня защо.....

По това, което чета, разбирам, че напоследък са се навъдили много нови форумци. Аз съм един от тях..... След търсене в
Google.com се озовах тук....много се зарадвах на идеята, на site-a, и ентусиазиран побързах да кача няколко свои
снимки.......не след дълго обаче се разочаровах.......

Как действа този фото-форум......почти всеки иска да има вискок рейтинг, особено ако е нов в този site.....ок, качва няколко
свои снимки и чака....чака......чака.......обаче след това вижда, че за 10 мин снимките му вече са на 3 страница в Албум
"Всички" и така разбира, че трудно някой ще ги види и ще гласува за тях.......скоро осъзнава , че за да го забележи някой,
трябва активно да учасва в гласуването, да дава "медали", да пише коментари.......

Дотук звучи страхотно - самото "устройсво" на форума подтиква към непрекъсната и интензивна обмяна на идеи, мнения,
препоръки, съвети.... въобще: обмяна на опит, споделяне на любовта към фотографията, което си е и основаната идея.....тук
обаче се появява големият проблем.........

User-ът решава, че за да се качва бързо рейтингът му, трябва да се набие на очи и започва "лов на снимки"..... отваря първата
страница на "Албум - Всичко" и почва да гледа какво се качва и да гласува като луд, click-айки през 1 минута
"Refresh"....естествено след като даде гласа си, пише "много съдържателен коментар" от рода на" "+ + +", "кефи", "лудо",
"яко", "харесвам" --> "Аз гласувам за тебе, ти ся ела да видиш моитете снимки и да гласуваш." еми да, обаче какъв е смисълът
от цялата тая работа? Зажадняла за рейтинг група user-и си гласува помежду си, а критерийте падат все повече......накрая
user-ът си криви душата, за да гласува със злато.....получава се така, че всеки гласува за снимки, които почти не харесва, а
в същия момент се радва на своя растящ рейтинг (който обаче не е реален по същата причина)..........и тук отсъства основната
идея....някакво израстване, осъвършенстване.........качваш любителкса снимка, намираш 20 други такива, гласуваш "Злато",
пишеш "супер е + + +", и скоро рейтингът ти се връща......а няма кой да ти напише какво точно му харесва в дадената снимка,
какво не му харесва, защо гласува или не.....и така ти си стоиш на едно ниво.........тук се намесва и темата за това как има
user-и, които смятат всяка критика за злонамерено заяждане, неразбирайки, че тя им помага да станат по-добри [то не че няма и
заяждания де ;]

ок, това всичкото нямаше да е такъв проблем, ако беше "изолирано"....обаче то не е, защото заради тези занижени критерии
истинските фотографии остават сред многото посредствени, дори любителски снимки.....недооценени, неразбрани......примери няма
да давам, не мисля, че е коректно, особено като се има предвид моето аматьорство във фотографията.........

ниските критерий пък не са резултат само от желанието за висок рейтинг....някой хора просто се радват на снимки на кученца,
котенца и пр. И се късат да гласуват за подобни......за тях няма значение дали снимката има някаква художествена
стойност....не искам за излезе, че снимките на кученца и котенца са лоши – напротив - има и страхотни...само дето 90% от
форумците май не могат да различат истинската от любителската фотография и гласуват и за двете със "Злато" (стига да е
снимано нещо интересно/сладко/пухкаво/голо).............еми това е май, доста дълго излезе, доста пъти съм казал едно и също
нещо по няколко пъти, но не искам да рискувам да ме разберете погрешно (или въобще да не ме разберете)........а колкото до
мене – отсега нататък няма да разрешавам рейтинг за снимките си, а само коментари....и се надявам да няма мнения от рода на
"+ + +", а истинска градивна критика :P

С уважение `sova` :)

Отговори на това съобщение
 Re: МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ! за форума и хората
Автор: namaste   
Дата:   14-06-05 01:39

Sovite, kakto i foruma, ne sa tova, koeto sa [smilie5]

Автор: boni   
Дата:   14-06-05 01:43

Разгледай внимателно рейтинг А и рейтинг Б за последния ден и по месеци и после дай пример за наистина хубава снимка,която да не е била забелязана. Давай примери и после критикувай.
Добрите автори ги забелязват и без да си правят реклама.
Рейтингите имат единствена цел да помогнат в сортирането на снимките,така че по-добрите да изплуват и да бъдат забелязани.

Автор: sannie   
Дата:   14-06-05 01:43

sova5 buhal4...bla bla...podkrepqm te...no togava o6te po malko hora 6te sprat da ti vlizat v profila i gradivna kritika pak nqma>>>believe me provereno e ot nekolcina forumci...[smilie4]

Автор: 12myxu   
Дата:   14-06-05 01:44

Qvno si razbral za kvo stava duma,v tozi slu4ai nedei da se zanimavash sas reitingi i t.n.,mojesh prosto da gledash i pitash i ako ti haresva da ocenqvash,i tva e

Автор: ejko   
Дата:   14-06-05 01:45

абе хем си прав, хем не...!!! Ама сега не ми се обяснява!!!

Автор: murnau   
Дата:   14-06-05 01:46

sannie, ti kvo sa napuvash ma, za primer ne stavash, ne oburkvaj owl [smilie5]

Дата:   14-06-05 01:46

ejko oftopic prati mi gsm-to si na maila mi ili po icq

Дата:   14-06-05 01:47

И още нещо - при над 7000 уникални посетители на ден и над 500 снимки, не можеш да очакваш,че веднага някой ще забележи точно твоите снимки. Ако си много добър - да,но ако сега се учиш,ще трябва и да погледаш дълго време и да попиташ ако желаеш някой да ти отговори.Не може да очакваш,че стоейки и показвайки снимки без особени достойнства веднага ще започнат конструктивни коментари под тях,особено преди да си пуснал нещо в "избрани"

Дата:   14-06-05 01:54

6to da ne stavam be...i az sum si spirala glasuvaneto i sum si trila snimkite...daje sum idealen primer

Автор: ejko   
Дата:   14-06-05 01:57

ОФТОПИК! нямам ГСМ тук! Сани, аз съм в САЩ! Пиши на мейла...

Дата:   14-06-05 02:06

offtopic - OK Ejko...6te pi6a...lipsva6 (mi)...

Автор: Stoevmobile   
Дата:   14-06-05 02:34

офтопик - в САЩ кога ще пуснат ГСМ или още са с мобифони?

Автор: svetalcho   
Дата:   14-06-05 03:16

Сова, аз съм съгласенс теб че нивото на форума пада, но съм съгласен и със Сани....пробвано е всякак...ако пускаш снимки без гласуване..я има 2 коментара под тях я не....и то ако ти си коментирал някъде...ако спреш и да коментираш и гласуваш......под снимката ще си стои "nil comments"..както и да го гледаш няма оравия..просто userite са вече много ама няма как хората искат изява[smilie5]

Автор: Syn   
Дата:   14-06-05 03:28

offtopic сани ако искаш мога аз да си дам гесемето не е проблем[smilie25] [smilie21] [smilie21]

Автор: borissov   
Дата:   14-06-05 03:56

Ей, не се научи тоя прост народ, че нема -й в мн.ч...

Автор: Stoevmobile   
Дата:   14-06-05 03:58

ни са ядосвай - гледай колко е часа [smilie3]

Автор: mick   
Дата:   14-06-05 10:12

ехх..имаш още мноого да четеш../и не само във форума..[smilie5] /
хм, и кой е казал че точките са важни...??[smilie7] [smilie7]

Публикацията е редактирана (14-06-05 10:17)

Автор: Avi   
Дата:   14-06-05 10:32

sannie написа:

> sova5 buhal4...bla bla...podkrepqm te...no togava o6te po malko
> hora 6te sprat da ti vlizat v profila i gradivna kritika pak
> nqma>>>believe me provereno e ot nekolcina forumci...[smilie4]

даам... оказва се, че когато забраниш гласуването за снимките, изведнъж престават и коментарите отдолу... снимката може и да е прилична, ама САМО коментар никой не си дава труда да пише :)

а бони не е прав за тва, че ако си много добър ще те видят веднага, щот рейтингите на алеш, пабаджиев и още сума народ доказват, че не е така :)

Автор: mr-drone   
Дата:   14-06-05 10:56

sova: голяма доза истина има в написаното от теб (поне в момента ситуациата е такава) Аз също съм стигнал до този извод, но колкото и да мисля не мога да намеря някакво решение, в смисъл да изглежда като предложение към хората, които се занимават с този сайт, а не като някакви голи факти. Помисли за някакво решение, и ще видиш че не е толкова лесно :)

boni: Не си съвсем прав с това за рейтинга... да предположим, че съм някакъв нов юзър, пускам си шИдьовъра в понеделник, през целия ден гласуват хора, но все по-малко, просто защото постепенно потъва. Съответно шанса да попадне в рейтинг В също намалява прогресивно, защото кой ще ти гледа рейтинга след 6-7 ма страница ?
Нещо такова ми се струва, че се получава.

А конкретни примери не искам да давам, за да не се получи самореклама, хехехе [smilie5]

[smilie5] [smilie5]

Дата:   14-06-05 10:58

Дай пример,всеки може да си мисли разни работи :))дай пример да го дискутираме,коя снимка ти е потънала без да заслужава?

Автор: pmartinov   
Дата:   14-06-05 10:58

Тази тема е удар право в десятката !!!

Автор: mr-drone   
Дата:   14-06-05 11:08

примерно това:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/nfda9762.JPG
https://photo-forum.net/images/2_1118041555.jpg

Като разбира се не става дума толкова дали заслужава, или не... просто активността на форумците наистина беше такава. В началото докато е сред първите страници се появяват няколко коментара, после постепенно всичко затихва. След първия ден шанса някой да види тази снимка примерно е все по-малък.

Не искам това да се приема като някакво обвинение към администраторите, защото от известно си блъскам главата да измисля някакво решение, и наистина не е лесно !

Като реклама - да, но като обвинение - не [smilie5]

[shtrak] [beer] [shtrak]

Автор: Borisoff   
Дата:   14-06-05 11:19

Само ще кажа: Количествените натрупвания водят до какво?! ... до качествени изменения!
Така че гледай, снимай после пак гледай и пак снимай...
Няма смисъл да забраняваш гласуването и анонимните коментари. Прави каквото си знаеш и си гледай после сеира. Каквото и да е нивото на сайта (аз мисля че е добро), нещо се случва тук - винаги и всеки може да научи нещо.
Ако този сайт отговаря на творческите ти търсения, снимай, качвай, гласувай, коментирай....възползвай се от всяка възможност, която ти се дава тук.[beer]
Не може системата да върви идеално, но от всеки недостатък можеш също да научиш много.

Дата:   14-06-05 11:23

Ами снимката ти не е лошо оценена - 70т и има 13 коментара!
Друг е въпросът,че има снимки с раздут рейтинг поради приятелско гласуване и т.н.,но твоята снимка е забелязана,не е потънала.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна