Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 До 850лв за макро снимки!
Автор: question   
Дата:   14-06-05 01:02

Здрасти. Имам няколко въпроса. Опитах се да ги сведа до минимум, но със сигурност ще възникнат още. Основната идея е, че искам да си купя апарат, но:

Търся добър апарат за макро снимки, за около 850лв.
Олимпус C765 UZ добър ли е!
Искам да има повече ръчни настройки.
Къде в София е най-евтино?
Благодаря! 

Отговори на това съобщение
 Re: До 850лв за макро снимки!
Автор: solo5   
Дата:   14-06-05 01:11

няма да можеш да ловиш морски кончета в движение, ама ........ [smilie5]

Автор: cristo   
Дата:   14-06-05 02:02

какво точно макро искаш да снимаш, защото има от...до
едни под макро разбират снимки на цветенца, други разбират на насекомите мустаците :)

за първото става почти всеки апарат, за второто трябват хитрости [smile]

Дата:   14-06-05 02:08

Да кажем за цветенца и насекоми( може и без мустаците)!

Дата:   14-06-05 04:03

"Благодаря за изчерпателните отговори, знаех си, че мога да разчитам на вас."

Автор: cristo   
Дата:   14-06-05 11:02

а бе човек, има толкова сайтове с тестове на апарати, що не се поразровиш:
http://www.imaging-resource.com/
http://www.dpreview.com/
http://www.steves-digicams.com/default.htm

там ще видиш сам как снимат различните апарати.
повечето Олимпуси май имат макро от 2 см. - какво повече ти трябва! а за цветенца и 10 см. стигат, а толкова макро имат всички дигиталки
ако искаш и мустаците на насекомите :) да заснемеш обаче трябва да използваш втори обърнат обектив отпред - има теми във форума как се прави

Дата:   14-06-05 17:06

Благодаря, а къде в София цените са най- ниски?

Автор: r_popov   
Дата:   14-06-05 17:27

question, на така поставен въпрос едва ли може да ти отговори някой. Просто защото няма такова такова място, където цените по принцип да са най-ниски - Ако има такова място/магазин то останалите търговци трябваше да затворят кепенците и да ходят да се бухнат в Искър [smilie25]
Ако си харесал вече марка и модел - може да се провери /дори и по интернет/ къде цената е най-ниска - това обикновенно е при търговец, който е директен вносител или оторизиран/официален дилър.
Ако си харесал Самсунг или Панасоник - насочи се към Техномаркет, Ако си харесал Сони или Канон - търси в Технополис, за Практика - виж рекламния банер по-горе
Айде успех в търсенето на най-ниската цена [beer] и после да показваш [shtrak]

Дата:   14-06-05 17:35

r_popov
Благодаря, но съм харесал олимпус, а само за него не споменаваш [smilie5] , нищо де, все пак получих някаква информация!

Автор: kesser   
Дата:   14-06-05 18:19

Uspeh, potarsi si ne6to vtora raka

Автор: kesser   
Дата:   14-06-05 19:53

Prodavam Sony 717 , koeto fokusira na 1,5cm i specialno za makro e perfekten

Дата:   14-06-05 20:23

kesser Къде мога да разгледам снимки направени с него? В гаранция ли е? Колко кинти?

Автор: sloth   
Дата:   14-06-05 22:16

Olympus c765 ще ти хареса, макрото е прилично, ръчни настройки и прочие. Мисля че си струва парите, само дето фокусът ръчно се променя с джойстика, доста непрактично.

Автор: chavo   
Дата:   14-06-05 22:21

Бива му макрото. фокусира от ок. 2 см. виж ако искаш dragoina.hit.bg снимките на находките там са правени с такъв олимпус

Дата:   15-06-05 00:45

Забравих да спомена че 850 лева за C765 ми се виждат твърде много.
Виж, ако е с 1 GB xD карта и втора батерия (Li-12B, ще ти потрябва), може.

Автор: simbon4o   
Дата:   15-06-05 07:31

aз снимам с това оли. Не е лошо ма бих взел FZ20 сега ако търсех :). Тогава нямаше такива енимали, ако ти идва високо FZ5 паналайка. На мен не ми харесва че е 4мпикс само това и моите завишени изисквания не покрива :). Иначе и картите му са скъпи аз карам с 256 че няма мъни за повече. Взех го за 750лв и карта за 80 с 2 години гаранция :)(от познати). Хубавото е че е метален, пада 4 пъти до тук два от повече от метър и е в перфектно състояние(с чанта пада де ;)) на 3-4 месеца е а има над 4500 безпроблемни снимки! Има високо ниво на шум, 400 аса е неизползваемо за работа(за лични документални снимки става). 100 и 200 с фотошоп стават ;). Размерите са най-якото!!! По-малък няма да намериш с 380мм еквивалент на обектива и ако ходиш на плаж ... колегите как ми завиждат дето са с 3х оптики ;). Каките и на 200 метра не могат да убягнат ;). Оптиката е много добра, при добър фотограф дава много добър резултат! Има си пиниз да изкараш макс детайл и от 35мм и от 380мм еквивалента, като от първия става почти винаги и без зор. Батерията за дневни без светкавица снимки става за 3 пъти пълнене на картата и изсипване на лаптоп което е около 300-350 снимки комбинация с JPG и TIFF :). Със светкавица около 50% от снимките ще издържи около 200-240 снимки почти без тиф и сваляне(тестовете са с 256-ката ми). Менютата са лесни, бързината на фокуса е задоволителна. Ако му свикнеш е добро за парите. :) Всички снимки във профила ми са с него. Ако искаш да питаш и имам време да отговоря - моля заповядай :).

Автор: chavo   
Дата:   15-06-05 09:55

В същото време е доста бавен, ръчният фокус - неудобен за ползване, няма raw,вкарва ужасно много шум на 400 исо, батерията свършва за има-няма половин час и струва цифра.

Дата:   15-06-05 10:27

За фокуса - според светлината е за класа е добър даже ;) ама за половиния час батерия - каквото и да правиш не можеш я изцеди за толкова :). 2-3 часа носи безгрижно и както съм писал според условията. Нямането на RAW си е минус, но кой ли има за тая цифра? Тифа не е лош иначе, като снимам пейзаж с много листа и храсти и ... снимам тиф, става по-детайлно.

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   15-06-05 10:45

В базара се продава C770 za 700лв мисля, аз имам такъв, макрото му е много добро, мога довечера да ти изпратя снимки, или да ги кача в профила. Цветенце с големина 20 ст ти го изкарва перфектно с всичките му детайли. Иначе недостатък е бавния фокус при слаба светлина, батерията свършва за 100 снимки и задължително ще ти трябва втора. Ще повторя simbon4o, но размерите също са му перфектни, можеш да си го носиш навсякъде, имаш пълни ръчни настройки, менюто е супер лесно, отлична оптика има, метален е изцяло. Успех [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   15-06-05 13:15

Благодаря на всички за отделеното време и подробностите [shtrak]

simbon4o Снимката в твоя профил "Синьо" само с макрото ли е снимана или с режим супер-макро?

vasil.varbanov
Не знам за кой базар говориш, но определено искам да видя снимки и с C770, a ако е по-добър за целите ми и цената му е до 850, ще е направо супер.

Благодаря!

Дата:   15-06-05 14:20

Всички снимки които съм пуснал в този форум са правени със C770. Освен една, с камерата на телефона, тя си личи :-)
C765 снима също като C770, разликата е във формата на видеото...

Автор: djore   
Дата:   15-06-05 14:26

имам ц765, но бих взел Сонито 717 ако взимаш втора ръка или фз20 за нов, иначе симбончо добре го е похвалил олито, така си е :)

Дата:   15-06-05 19:13

770 има повече екстри(MPEG4 и 30fps филм, гореща обувка за допълнителна светкавица, да не забравя нещо) и батерията му свършва по-бързо. Навсякъде го пише. За макротата да на sMacro mode е снимано - което е 3,2 бленда и ... ама там съм я позатворил за повече фокус. И противно на всичко което си мислите на много ревюта 765 и 770 снимат малко по-различно :( - разликата се явява в 400аса и ...

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   15-06-05 22:08

ей тук се продава
задължително ти трябва допълнителна батерия, тя е към 70лв, иначе 256МБ xd card ти е 65$, 512MB - 100$, 1 GB -120$
simbon4o, верно ли C765 и C770 снимат малко по-различно, кой снима по-добре според теб? аз си взех 770, защото исках хубаво видео, remote, място за светкавица, и изцяло метално тяло, иначе мисля че нямат разлика

Автор: Crossblade   
Дата:   16-06-05 00:39

Konica Minolta Z серията е с 1 сантиметър супер макро, а има и достатъчно настройки. В тези пари можеш да се вместиш май в Z3/Z5 ... а отделно имаш и 12х със стабилизатор [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна