Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 софтуер за обработка
Автор: 4i4ovi4o   
Дата:   12-06-05 20:55

Освен така разпространения (и професионален) фотошоп има ли нещо по-леко (за аматьори) ? :-)

Отговори на това съобщение
 Re: софтуер за обработка
Автор: Amigo   
Дата:   12-06-05 20:59

ACDSee 7.0 [smilie3] [smilie6] [smilie6]
Picasa2 [smile] [smilie6]

[shtrak]

Автор: Darksorrow   
Дата:   12-06-05 20:59

GIMP, май му викат, не съм го ни виждал, ни чувал...
А що не пробваш и Photoshop Elements?

Автор: Георги   
Дата:   12-06-05 21:01

не бих казал че е аматьорски, но можеш да пробваш линукс алтернативата на фотошоп - GIMP. има го и за windows има доста от туловете на шопа и е 7 мегабайта някъде :)

http://www.gimp.org

за него има и доста помощни документи из интернет и то безплатно кое как се прави.

(не ме изяждайте сега че едва ли не сравнявам фш с гимп)

Автор: joshua   
Дата:   12-06-05 21:22

pixel32 имаше, ако не бъркам заглавието

ма само съм го свалял преди сума ти време, не съм го използвал и нямам идея на какъв етап е в момента, под какъв лиценз итн

ps

http://www.kanzelsberger.com/pixel/?page_id=12

Публикацията е редактирана (12-06-05 21:31)

Автор: 4i4ovi4o   
Дата:   12-06-05 21:23

[thankyou] на всички !!!

Автор: ecobo   
Дата:   12-06-05 21:50

ГИМП е Боклук (с главно Б). Вземи си един Фотошоп Елементс 3.

Автор: siluet   
Дата:   12-06-05 22:44

Норман Корен много хвали Picture Window Pro ама е платен, ето му саита тук може да се научат много неща: http://www.normankoren.com/ [smilie24] .

Автор: sas   
Дата:   13-06-05 00:39

Paint Shop Pro 7.0 е ОК.

Автор: drackemoor   
Дата:   13-06-05 00:47

Fireworks MX 2004 елементарна за работа от начинаещ. Може да ползва всички фотошопски филтри.

Автор: Flancer   
Дата:   13-06-05 02:17

А, не съм съгласен с последното , няма смисъл да ползва толкова тежка програма, със съвсем различно предназначение , само за обработка на изображения, абсолютно няма смисъл, има много по-леки програмки които поддържат филтрите на фотошоп /е, повечето/, ACDSee си е добър старт, като пропуснем частта с плащането, Picassa също.

Малко офтопик - дръпнах picturewindow - абе въобще не е лоша, като изключим странният интрфейс и факта, че не схванах как работи премахването на шума, се оказа доста, хм, ми доста добра [smilie24], може и да замени редактора на ACDSee поне за известно време и за проба [smilie3], а премахването на хроматичните аберации от някои снимки нараво ме изненада с ефекта си[smilie10], оказа се че и лечение за плащането има навсякъде, пробвайте я, аз ще [smilie19] /<-това човече се надявам да показва плаци горе, а не нещо друго[smilie18] /

Автор: holden   
Дата:   13-06-05 05:53

Палци я [smilie19]

Автор: karavelov   
Дата:   13-06-05 05:56

Аз пък ползвам CinePaint. Не знам дали върви под уиндоус, но под линукс е ОК. 32 битов цвят с плаваща запетая, съвместимост на плъгините с тези на ГИМП, които хич не са малко, бързичка е. Ако сте гледали Harry Potter, Cats & Dogs, Dr. Dolittle 2, Little Nicky, Grinch, Sixth Day, Stuart Little, Planet of the Apes, Stuart Little II, Showtime, Blue Crush, 2 Fast, 2 Furious, Duplex, The Last Samurai, League of Extraordinary Gentlemen, Elf, Looney Tunes, та тези филми са обработвани с нея.

Автор: brutas   
Дата:   13-06-05 09:37

Всички снимки в профила си съм ги обработвал с GIMP за Windows. Ползвам го, защото е безплатен и малък. Честно казано съм много доволен - има почти всичко, което може да предложи фотошопа:
http://gimp.org/
[smilie3]

Автор: joro_a   
Дата:   13-06-05 10:02

За разглеждане на снимки и частична обработка използвам XnView. За по-сложна обработка и рамки използвам FxFoto. Много съм доволени и от двете програми!

Автор: asahi   
Дата:   13-06-05 10:10

Чичка, можеш да използваш Фотошопа и по любителски. После можеш да задълбаваш, ако имаш нужда. Интерфейсът е удобен, добре подреден. Държи се предвидимо. Има много литература и курсове. Винаги можеш да поискаш съвет.
Според мен има смисъл да предпочетеш друга програма пред Фотошоп ако:
-Трябва да използваш легален софтуер, а алтернативния е доста по-евтин (безплатен).
-Компютърчето ти е слабо и се мръщи на Виндовс ХР и горните версии на фотошопа. В такъв случай един фотошоп 7 със Вин 98 също е отлична възможност.
-Вече си изучил друга програма и нямаш време за учене на фотошоп.

Ако сега започваш хващай Шопа и не се разсейвай със заместители.

Автор: Ivan_A   
Дата:   13-06-05 10:10

http://www.freeserifsoftware.com/software/PhotoPlus/default.asp

Free и добра - има и layers.

Автор: siluet   
Дата:   13-06-05 16:34

Фланцер, неможах да намеря лекарството, би ли ми го прарил на е-маила от профила и как се пие кажи. Благодаря ти!

Автор: Flancer   
Дата:   13-06-05 19:44

Готово

първа  назад  1     всички  напред  последна