Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Естетически или емоционално?
Автор: bloody_mary   
Дата:   11-06-05 13:35

Как ви въздействат снимките и кое е с приоритет естетиката или емоцията която пораждат?

Публикацията е редактирана (11-06-05 13:36)

Отговори на това съобщение
 Re: Естетически или емоционално?
Автор: Amigo   
Дата:   11-06-05 13:41

На мен лично може да ми хареса и просто като чисто техническо изпълнение [smilie8] [smile], така да се каже да ми достави чисто интелектуално удоволствие без някакви особени емоции или пък да предизвиква някаква особена естетическа наслада[cool]

Публикацията е редактирана (11-06-05 13:41)

Автор: niavaah   
Дата:   11-06-05 13:44

dvete v kombinaciq

Автор: zoomaniak   
Дата:   11-06-05 13:46

Емоцията [beer]

Автор: formentera   
Дата:   11-06-05 13:55

естетиката не поражда ли емоцията

Автор: Naya   
Дата:   11-06-05 14:01

Повече емоционално, като тази например :))[beer]

Автор: aemon   
Дата:   11-06-05 15:57

хехе, абе и аз се питах, но по-скоро първосигнално или съзнателно, т.е. пита ли се изобщо някой, какво аджеба е искал да каже или разкаже автора? или пък колко ли автори се питат дали искат да кажат (разкажат) нещо? малко наивно становище, ама...

Дата:   11-06-05 16:15

в това за авторите има нещо вярно[cool] [smilie3] [smilie5]

Дата:   11-06-05 16:36

А дали автора правейки определена снимка която ви въздейства емоционално е изпитвал същата емоция по време на снимането?

Автор: Borisoff   
Дата:   11-06-05 16:41

Най-вероятно НЕ

Дата:   11-06-05 16:43

Кой го знае авторът кво е изпитвал докато е правел някоя снимка[smilie8] [smilie5] [smilie5] Но винаги ще се явят един тон критици и фенове, които да разкажат на останалите какво аджеба си е мислел твореца, какво е преживявал и какво е искал да ни каже[smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: aemon   
Дата:   11-06-05 16:44

не бе, колко е гола вода :)

Дата:   11-06-05 16:54

Amigo, нека перифразирам: ти имаш снимка, собствено производство, която ти действа емоционално винаги щом си я погледнеш, а дали такава емоция си изпитвал при снимането и?
Щото за обратното съм сигурна - място, обект или ситуация със силно моментно въздействие върху фотографа снимани, а в последствие емоцията я нама.

Публикацията е редактирана (11-06-05 16:56)

Дата:   11-06-05 17:20

bloody_mary, струва ми се, че авторът не може да знае предварително какво ще излезе от снимката му или творбата му[cool] Ето например аз онзи ден минавах през парка и на едно място много ми хареса цялостната гледка, така да се каже появи се емоция някаква[smilie3]. Опитах се да снимам, но се оказа, че фотоапаратът не може да се предаде това, което виждам, при което бях много разочарован[smilie2][smilie2] Обаче има снимки, които като ги обработя, ми харесват много, но това няма нищо общо с емоцията или липсата на такава, когато съм снимал[smilie3] [smile] Явно и двата варианта са възможни. Както вече споменах по-горе на мен лично може да ми допада една творба или снимка чисто технически и без да ми харесва като послание или без да предизвиква в мен положителни емоции. Може би би било добре да има възможност да се гласува за снимките по няколко различни признака[smilie3] [smile]

Дата:   11-06-05 17:29

Значи искащ да кажеш, че при снимането има голяма доза късмет - снимаш, а в последствие разбираш/откриваш, че си направил шедьовър [smilie5]

Дата:   11-06-05 17:38

Да, може би така става понякога, особено след съответна обработка можеш да направиш нещо много добро дори от посредствена на пръв поглед снимка[smilie3] [smilie25] И късмет има да си на точното място, в точното време, ако снимаш пейзаж например, или да си подбрал точния модел, обстановка и светлина[smilie3] Ако тръгнеш с мисълта да правиш шедьовър, може и нищо да не направиш[smilie3] [smile] Това е моето скромно мнение[smilie6] [smilie6]

Дата:   11-06-05 20:42

formentera, не мисля че естетиката поражда емоция
за мен има снимки които са на много високо ниво, но не пораждат никакви емоции у мен и такива които хич ги няма, но ми въздействат

Автор: ellisaveta   
Дата:   11-06-05 20:57

Всичко - и естетиката, и емоцията, и идеята, и цветовите петна, и контраста, и.....
За мен влияние върху оценката ми оказва целият инструментариум, необходим за изграждането на композицията и нейната визия.

първа  назад  1     всички  напред  последна