Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Помогнете - C 8080 или F 828
Автор: nia4   
Дата:   09-06-05 04:37

Moля за помощ.
Имам възможност да закупя или C 8080 или F 828. Все още не съм решила, кой от двата да взема.
Помогнете.
Ще черпя

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Помогнете - C 8080 или F 828
Автор: jumbo   
Дата:   09-06-05 06:57

олимпуса е най-добрия в класа си [smilie7] и съм сигурен че бая народ ще го потвърди[smilie7]

Дата:   09-06-05 07:38

ехе, има един ранобуден кавалер с мнение [smile]

Благодаря!

Автор: ilianivanov   
Дата:   09-06-05 08:05

canon pro1 po-evtin e ot sonito i e po- dobar.

Дата:   09-06-05 08:07

ха сега [smile]

Автор: chukov   
Дата:   09-06-05 08:59

Аз имам SONY 828 и съм много доволен.
Не знам с какво е по-добър олимпуса.
Със сигурност не е по-малко шумен на високо ИСО от сонито.

Все пак на сонито обектива покрива 28-200

Автор: Георги   
Дата:   09-06-05 09:14

определено точно пък е по-малко шумен :)

тая тема е дискутирана до небето. всичките от 8 мегапикселовия клас ще ти дадат кажи речи едно и също (еднаква матрица, приблизително еднакви функции и т.н.)

вземай който ти легне най-добре в ръката и най те кефи на външен вид :)
трябва да ти дава кеф и д аснимаш нали?

Дата:   09-06-05 09:19

на С8080 zoom-а му е електронен а не ръчен, което е велика глупост по отношение на удобството и бързината на реакция.

Виж чичо ти Фил какво е написал:
Only five steps of zoom from wide to telephoto

Е да му еба майката сега. Не можаха ли на 2 стъпки да го направят.

Автор: kolov   
Дата:   09-06-05 09:21

ниа и аз снимам със сонито,удобен може малко да ти е тежък,прекрасна оптика ,лесен за работа ,много хубаво цветопредаване,шумен над 200исо ,но като цяло ако ти е за хоби мисля че това е апарата ти

Дата:   09-06-05 09:22

скрий се бе

не ми се спори това е говорено говорено говорено (и по руските сайтове имаше ревюта и т.н.). кажи си мнението за апарата без да намесваш колко тъпи са останалите от тоя клас, че току виж си станал леко смешен :)

Дата:   09-06-05 09:30

погледни и никон 8800 - стабилизатор, дълго варио. също доста добър избор за тоя клас. (тия със сонитата първо прочети из нета ревютата на 8 мегапикселовия клас преди да хукнеш за сони) :)

Дата:   09-06-05 09:35

Да си призная от 8 мп най-много ми харесва canon pro1, тъй като е най-елегантен, тоест по-компактен е и може да мине за дамски фотоапарат.

Иначе отвсякъде чувам само добри неща за Оли 8080 и Сони 828. А за Канона не е съвсем така. Затова се насочих към Олимпус и Сони.

Автор: GM   
Дата:   09-06-05 09:38

определено оли 8080 е по-добро ,( тествал съм ги и двете камери)[smilie24]

Автор: Rebellious   
Дата:   09-06-05 09:49

Оли 8080 е най-доброто в класа си ! Присъединявам се към мнението на Джъмбо .[smilie24]

Дата:   09-06-05 09:53

ния и мен ме брой за оли-то :)

все пак снимам с такова

Дата:   09-06-05 10:06

Георги
На мен ли викаш да се скрия бе пич.
Мен ли ще караш да чета из нета.

Там е работата,че ти само си чел и не си снимал със СОНИ-то.

Ако не си щракал поне една година с него изобщо не се намесвай и не ми дръж такъв тон.

Автор: 8250   
Дата:   09-06-05 10:20

аз бих си взел OLYMPUS C 8080 - има много по-висока оценка на "image quality" от другите

Дата:   09-06-05 10:26

чукоооввв, чуков, няма да ти отговарям поЕче :)
сонито не е лош апарат. както казах всичките от него клас дават почти едно и също. колкото и да се кокошиниш :)

(що се касае до другото - не знам как щрака сонито. но гледайки в профила ти тях снимки ще ги нащракам и с HP R707 за 300 лева. ако ме разбираш правилно...)

Дата:   09-06-05 10:32

ей момчета, не си мерете ония работи, а дайте един свястен съвет. В понеделник смятам да обзаведа офиса с диги 8мп.

Дата:   09-06-05 10:38

Георги
снимките в моя профил не са показателни.
Това са неща, отрязани до 600 пиксела и JPG-вани за да се хванат в допустимия размер.

И това, доколко аз самия съм напривил добри неща няма никакво отношение по темата.

Снимал съм две години и с OLYMPUS E20, с който работя и в момента, така че не е каквото и Олимпус да не съм виждал.

Автор: Plato   
Дата:   09-06-05 10:39

Не му мисли много. Взимай C 8080 и почвай да снимаш, че от много чудене не остава време за снимане :)

Наистина OLYMPUS-а е отличен избор. Може би с най-добрата оптика в класа си, добра скорост и му държи батерията, много здраво тяло и отлична резолюция. Малко е голям, но това е по скоро удобство отколкото недостатък. Щях него да си взема, но ми се отвори парашута и се сдобих с Д70.
Вземи го няма да съжаляваш и ще черпиш, ако ли не аз ще черпя [smilie5] [beer]

Дата:   09-06-05 10:41

[smile] за Plato

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   09-06-05 11:04

ура! олито победи [smilie19]
и аз съм с оли, но малко по-нисък клас, досега не знаех че е толкова добър и се чудех защо снимките ми не стават, но сега вече знам и ще правя по-хубави снимки [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Иначе сериозно - най-добре слушай хората дето са снимали и с двата апарата и малко от малко отбират от [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: Zedrules   
Дата:   09-06-05 11:09

Моите 2 стотинки: Олимпуса дава наистина отлично качество, но има и съществени недостатъци, ако човек иска освен качество и добра ергономия. Примери:

1) хватката имам чувството, че е правена за силни мъжки ръце, защото е много плитка, като същевременно камерата е голяма. Ако искаш камера като за жена, помисли над това!

2) вариото е само 5х, сравнено с 7-10х в останалите от 8Мр -класата, и, както вече беше казано, е електронно със само няколко степени. Т.е. фотографа има доста ограничен контрол над кадрирането.

3) избирането на ръчен баланс на бялото (white balance) - нещо, което е задължително да се използва, ако човек не иска да снима в RAW - при Олимпуса е невероятно тромаво, с много натискания на копчета и бродения из менюта.

Миналата есен, като тръгнах да си избирам 8Мр камера, освен че изчетох всичките писания по въпроса в интернет и списания, ги пробвах всичките, и се спрях на Минолта А2 - най-бързата и според мен като цяло най-ергономичната. Сони-то също има велика ергономия, но е най-голямото и тежкото от всички в класата, и отчайващо бавно при записване на снимките на картата (както са и повечето освен А2). Ако ти трябва женствена камера, погледни Минолта А200 - по-малка, компактна и красива от ръбестата А2, с въртящ се LCD-eкран като на Канон и Никон, същия много качествен 7х обектив с ръчно варио като А2, и дори по-добро качество на jpeg-снимките от А2 (нов процесор). Само ще добавя, че от моята А2 съм много доволен, качеството на камерата и на снимките, които правя с него, е отлично (виж профила ми и този на Taurus13 за примери). Също така не съм се сблъскал с никой от многото проблеми, които и се приписват, с изключение на шума при ниска осветеност и при високо ISO - който проблем обаче е общ за всички 8Мр камери.

Не мога обаче да твърдя, че А2 или А200 ще са идеалните камери за теб - това е нещо, което ти трябва да решиш според това какво искаш камерата да прави и какви са фотографските ти умения. Минолтите дават невероятни възможности за ръчен контрол, но ако само искаш автоматиката да мисли вместо теб, потърси друг модел - може би дори една по-евтина автоматична дигисапунерка ще ти свърши по-добра работа от който и да е 8Мр.

Дата:   09-06-05 11:16

[smile] Zedrules

ами сега???

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна