Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с картата ?!?!
Автор: Xaxo   
Дата:   07-06-05 11:31

Имам проблем със снимките в картата на фотоапарата ("Canon" Power Shot, картата е "е-Film" 256Mb). В един момент нещо стана и част от снимките се виждат в "preview",но не се отварят нацяло, други "Corrupted data" и нищо не става. Мога да ги прехвърля чрез кабел или направо в гнездо на РС-то, прехвърля се някаква информация но не се отварят по никакъв начин и в РС-то!
Като капак на всичко има даже една снимка "насложени" една върху друга и размазано цветове, като от лентов филм?! А преди това си ги разглеждах (на фотоапарата) нормално снимките! Мога ли да ги спася по някакъв начин, преди да преформатирам картата?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с картата ?!?!
Автор: urgan   
Дата:   07-06-05 11:58

На мен ми се е случвало това с размазването и всичките симптоми които казваш, майче картата беше бракувана вече, незнам колко си я използвал но тази за която ти казвам беше много стара.[beer] [beer]

Карта е нова....
Автор: Xaxo   
Дата:   07-06-05 12:51

Картата е нова (на 6 месеца и 5-6 пълнения със снимки). Купена е от ТехноМаркет- с "доживотна" гаранция и е Американска уж ...

Автор: ecobo   
Дата:   07-06-05 16:11

Американска, ама на УЖ[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Stoyan_5   
Дата:   07-06-05 16:54

Може всичко да си е наред, но да са свършили батериите в неподходящ момент и картата да е объркала адресите на записите.
Има една праграмка смартрековери, дето възстановява дори от форматирана карта (изпробвал съм я), но в случая става дума за запис върху запис.

Автор: tchani   
Дата:   08-06-05 00:14

Имах подобен проблем - снимах племенника ми на абитуриенски бал. Преди да запо4на форматирах картата (512). Снимах в JPEG. Много от снимките ги разглеждах след това с хистограма с увели4ение. Снимах го с приатели с родители, с баби и дядовци. В у4илището смених картата и запо4нах с нова. Пак формат и т.н.
Не помня дали на новата съм правил снимки там, но се върнахме да допием и аз продължих да снимам на новата карта.
Резултата бе, 4е ниамам нито една снимка с абитуриента - пълен провал!!! Само снимки от вторатакарта. На първата си стояха снимките от предишния ми излет, а ние разглеждахме как се получават. Тогава снимах с 300Дизел, който не работи без памет. Не съм ка4вал хак...???
Ако някой ми обясни к'во е станало ще съм признателен;)

първа  назад  1     всички  напред  последна