Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложение към форума- Давайте иформация за настройките и апарата към снимките
Автор: pnk   
Дата:   07-06-05 23:57

В коментар например. Някои дори го правят, но е добре да стане като правило. Лично за мен информацията ще е много интересна. В некои фото-списания е така.

Отговори на това съобщение
 Re: Предложение към форума- Давайте иформация за настройките и апарата към снимките
Автор: Amigo   
Дата:   08-06-05 00:08

Имаше таквоз предложение преди време да се изписва апарата, обектива, скорост, бленда и т.н., но май не допадна на мнозинството. [cool] Според мен е добре и има смисъл, особено ако съответната снимка е незначително обработвана допълнително. [smilie3] [cool]
Ето, както тук например:
https://photo-forum.net/i/79891&USER_ID=1485

Ако е яко работена с ФШ, понякога подобно пояснение май губи смисъл.[smilie10] [shtrak]

Re: Предложение към форума- Давайте иформация за настройките и апарата към снимките
Автор: boni   
Дата:   08-06-05 00:08

Ами добре е да има информация,но не можем да задължим хората да я пишат

Автор: Георги   
Дата:   08-06-05 00:48

нито е показателна

Re: Предложение към форума- Давайте иформация за настройките и апарата към сним
Автор: dau   
Дата:   08-06-05 10:39

Може да се направи едно скриптче просто да вади EXIF информацията за снимката, и да се забрани да се качват снимки без EXIF, т.е. да не си го замазват хората в PS. Самото скриптче става много лесно и бързо за 1 ден. При желание на администраторите мога и аз да го напиша те само да си го сложат на сайта.

Дата:   08-06-05 10:46

dau сменям/монтирам/дописвам exif за под секунда

стига тъпи теми [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Amigo   
Дата:   08-06-05 10:59

dau, и мен живо ме интересува за много фотки с какъв апарат и обектив са снимани, но да се забранява качването на снимки без екзиф ми се струва доста тоталитарно [cool][smilie6] Насила хубост не става[smilie8] Освен това далеч не всички снимат с дигиталки[cool]

Автор: PolarBear   
Дата:   08-06-05 11:06

А какво ще правиш с аналоговите снимки? Скриптче?

Не разбрахте ли, че каква информация ще се визуализира решава само АВТОРЪТ. И че никой автор няма да остави друг да решава това.

Btw сигурен съм, че ако толкова е интересно как точно е заснета някоя снимка, авторът ще ти предостави информацията. Просто попитай.

Дата:   08-06-05 11:16

ами какво ли?

за съвсем скромна сумичка за снимка (ще има отстъпки при големи количества) ще монтирам ексиф по избор на клиента на сканираните снимки :D

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   08-06-05 11:34

Георги, я дай тогава да договорим абонаментно обслужване и цена на едро. Може ли за мен да пишеш че е снимано само с Контакс с цифров...как беше на руски, помниш ли...май "задник"? Хем все пак с мен ще ти е по-лесно, аз отдавна се отказах от лентата. [smilie6]

Сега като се стих, че вчера пак изтрих около 40 снимки от профила си и така ме доядя...намаля количеството, ще намалее и отстъпката! [smilie9]

Публикацията е редактирана (08-06-05 11:40)

Дата:   08-06-05 11:43

работим с материали на клиента :)

ако това стане задължително ще ти пусна оферта ахахаха :)

Дата:   08-06-05 11:53

Естествено че насила не става и естествено че всеки може да си смени EXIF-а идеята тука е хора, които искат да разберат с какво е снимано или как е направена дадена снимка могат да го направят. Не пречи да има такъв скрипт на сайта, пък за която снимка няма EXIF здраве да е. А Георги ако ти умишлено си променяш или триеш EXIF за да не успеят да го видят хората или да ги излъжеш явно нещо не е на добре работата.

То който иска да се крие и да лъже винаги може да го направи!

Дата:   08-06-05 12:12

еми питаш бе човек

мен ми е било интересно досега за 4-5 кадъра, питал съм и са ми казвали :)

не става насила.
на мен ексифа ми изчезва като си обработвам снимките. не виждам смисъл да го монтирам пак. нита да претендирам кои снимки са ми неманипулирани и кои са. все едно да кажеш фотошоп съкс, ама и това сме го дъвкали дъвкали дъвкали :)

Дата:   08-06-05 12:18

1-во за мен фотошоп си съкс ама то всеки сам си решава!

Прав си че насила не става! Всеки сам ще си реши ама това да ти изчезва EXIF като си обработваш снимките е пълна глупост! PS може да ти затрие информацията, може да ти я остави непроменена и може да си добави кога и какво е базикано с него! Всичко зависи от теб! Изобщо не е трудно и не изисква нищо за да ти го има EXIF-а в снимката това е! Всичко си зависи от теб!

Автор: jimmy   
Дата:   08-06-05 12:37

dau, дразниш вече. Пълна глупост е да си размотаваш exif-a насам натам. В него има информация, която е съществена за автора, но не и за публиката. Ако някой иска инфо може просто да попита.

Или може да се направи форма за интересните неща: бленда, скорост, фокално разстояние, исо. Вероятно много рядко някой ще я попълва.

Автор: jumbo   
Дата:   08-06-05 12:46

ако си мислиш че от екзифа ще се научиш да снимаш....... все едно да гледаш шумахер кога натиска спирачка и да се научиш да караш като него[ezik]

Дата:   08-06-05 13:03

Ами джими като те дразня недей да четеш темата! А че човек няма да се научи да снима от EXIF е ясно, но някои снимки представляват интерес как са заснети да питаш 50 автора е примерно тъпо! Да не говорим че чааст от тях нямат публикуван мейл или кю в инфото си как да ги питам? Да отворя тема във форума ли?!

А и го казвам защото съм го виждал в доста големи сайтове тази възможност!

Идеята беше че не пречи да се сложи такава възможност във форума това е!

Айде стига че се уфлейми темата!

Автор: msld   
Дата:   08-06-05 13:55

popitayte i shte vi se kaje kak e napravena snimkata

Автор: Stoyan_5   
Дата:   08-06-05 13:59

Ще ме е срам да напиша с каква допотопна техника снимам!

Дата:   08-06-05 14:03

А, има положително развитие. Вече приказваш за възможност а не за задължения и забрани и скриптове, четящи информация, която авторът може би не е възнамерявал да разгласява. Добре! Значи с Георги не сме се лигавели напразно.[smilie6]

И не забравяй какво писах по-горе: просто попитай. На конкретен въпрос тук всеки отговаря с удоволствие. Поне на мен ми е приятно да помогна, стига да мога. [beer]

Автор: svetal   
Дата:   08-06-05 15:47

има еин плъгин ViewEXIF се казва имаше на скоро тема за него във форума идеално работи стига автора да не си е премахнал EXIF разбира се

Автор: Stoevmobile   
Дата:   08-06-05 16:10

Не знам как други си ресайзват снимките и ги качват у ФФ, ама най-простото е с командата Save for Web...

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/bcwn8146.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/e8e08503.jpg

После няма какво да и се взираш у екзифа - няма гоооо..... [smilie5]
Иначе по принцип пиша, как е снимано, ако снимката не е допълнително разкрасявана/осакатявана, а и това пиша де [ezik] [ezik] [ezik]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна