Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Критика за един портрет
Автор: критика   
Дата:   07-06-05 18:16

https://photo-forum.net/i/136340&USER_ID=14844
Очакваме критиката ви за този потрет под снимката.Какви са и кусурите,как е трябвало да се заснеме и какво може да се поправи.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Критика за един портрет
Автор: boni   
Дата:   07-06-05 21:19

[smilie24]

Автор: Amigo   
Дата:   07-06-05 22:35

boni, има ли начин, както например при обсъждането на снимки в случай като този, да качваме наши редакции-снимки не в нашия профил, а в някаква специално създадена папка към албума или форума, знам ли?[smilie11] Или пък, както наскоро се обсъждаше една снимка между няколко човека тук, ако искат да направят редакция и да покажат на автора своето виждане, ако е съгласен разбира се, да я качат в тази папка?[cool][shtrak]

Публикацията е редактирана (07-06-05 22:36)

Автор: Darksorrow   
Дата:   07-06-05 22:44

Aмчи просто акчи редакция, тя няма да иде в профила ти:)

Дата:   07-06-05 22:46

има си редакция под обсъжданата снимка,за какъв профил говориш Амиго???

Дата:   07-06-05 22:55

Ами знам ли, явно аз не съм в час[smilie11] [smilie11] Не мога да се ориентирам из този сайт и това си е[smilie10] [smilie2] [smilie18] [smilie18]
А-а-а, видях чак сега... където пише "редакция"[smile] [smile] Извинявам се, не съм гледал както трябва! Сори, pls[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (07-06-05 22:56)

Дата:   07-06-05 22:56

Дайх поне да скиваме редакцията[smilie5]

Дата:   07-06-05 23:12

Опитах се да кача редактирана снимка, обаче възникна някакъв проблем[smilie11] [smilie11] Дори и след като я намаля до 140 на 140 пиксела, при което качеството става вече много гадно при увеличение, снимката все си остава 80 КБ[smilie11] и се явява надпис че файлът превишава допустимия размер [smilie2] Защо се получава така?[smilie11] [smilie11] [smilie2] възможно ли е снимката да е 500 на 500 пиксела и да е само 50 кб?[smilie11]

Публикацията е редактирана (07-06-05 23:13)

Автор: kali222   
Дата:   07-06-05 23:17

Възможно е.

Дата:   07-06-05 23:18

Ами добре де, как става това намаляване? Аз го правя Image>Image size> 500 pxl/500pxl, обаче ядец[smilie2] Показва, че файла е 120 КБ и после колкото и да намалявам пикселите не пада под 80[smilie11] [smilie11] [smilie2]

Публикацията е редактирана (07-06-05 23:19)

Дата:   07-06-05 23:18

Amigo,nauchi se da kompresrash be,az kak niamam problem????

Дата:   07-06-05 23:19

Save for web

Дата:   07-06-05 23:22

и понеже е твърде възможно пак да забиеш - след това цъкаш на малкта стрелкичка долу вдясно от "done" и определяш големината на файла [smilie24]

Дата:   07-06-05 23:24

I nabludavash kak se promenia kachestvoto i razmera na faila

Дата:   07-06-05 23:34

Или аз съм абсолютно фотошопски неграмотен, което е доста вероятно[smilie2], или фотошопът ми не работи нормално или има намеса на извънземни[smilie10] [smilie10] [smilie2] [smilie11] не ще и не ще![smilie2] [smilie9] [smilie9] Уж направих каквото ми казвате, но не ще и това си е...[smilie2] [smilie2]

Май успях след танталови мъки...[smilie8] [smilie5] [smilie18] [smilie18] [beer] [shtrak] Другият вариант е малко по-тъмен и тъпанът не се вижда почти[smile]

Публикацията е редактирана (07-06-05 23:38)

Автор: bloody_mary   
Дата:   08-06-05 11:41

браво на gorbi за идеята [smilie24]
браво на chukov, че я доразви и отстоява така ревностно [smilie24]
браво на boni, че я осъществи [smilie24]
за мен "критика" е много полезна, а предполагам и за много други форумци!

Автор: Iv4n   
Дата:   08-06-05 11:47

Това с критиката е супер идея!!!!!! [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Avi   
Дата:   08-06-05 15:45

nanapak написа:

Дълбокоуважаеми колеги, не сте прави (според мене поне)!!!
Може и да греша, но не смятам, че целта на тази "критика" е да се дресират всички форумци да правят еднакъв ФорумАртъ (затъмнено и блурнато неяснокакво), а да се уважават, колкото и да са "неправилни", вкусовете и предпочитанията на АВТОРА!!!
В конкретния случай, за мене тоя автор определено е играл на червеното, даже може би е боядисал устните като сукманчето - и не е честно да се смъква сатурацията, защото на "критика" по му харесва пастелничко?!?
Леко завъртян (да хване диагонала) квадратен кроп, някоя-друга масчица и малко затопляне на колорита (избягване от сини вени на жълта кожа) - при запазване на червената доминанта - е моето предложение.

а ся де?
секи праска яко фотошопско мазало и кво се получава? как от една "потенциална" снимка да фотошопираме "форумска гордост" - а не КАК ДА СНИМАМЕ ПОДОБРЕ!

няям нищо против фотошопа, напротив ползвам го в неограничени количества, ама ми се струва, че изместваме фокуса на "критиката"...м?

Автор: gorbi   
Дата:   08-06-05 15:54

споко Avi, младоче е още нашето юзърче "критика" дай му време, ще си дойде всичко на мястото....... [smilie3]

Автор: Stoyan_5   
Дата:   08-06-05 16:03

Ако позволите, аз дето нищо не разбирам, да кажа своето мнение.
Според мен нищо не трябва да се пипа.
Такова си е детето, такова е излязло.
Нали все пак това е фотография, при това с висока вярност (HI FI както при аудиото, майтап бе).
А то както е тръгнало, ако фотографа го лъсне отвсякъде, може и собствената му майка да не го познае детето.
Виж за композицията съм съгласен, но и тя не винаги е задължително да бъде спазена.
Важното е да видиш това, което фотографа е видял.
Снимката е страхотна, защото обекта е страхотен и фотографа е имал шанса да я направи в подходящ момент.

Автор: Георги   
Дата:   08-06-05 16:51

бони,
изберете следващия път малко по-силна снимка, за която хората да си кажат мнението. момичето е приятно, но е прекалено двумерно. аз хем не снимам портрети особено често (тука не качвам изобщо) ама не се сещам какво мога да кажа. или да науча от критиката под снимката.

лично мнение де

първа  назад  1     всички  напред  последна