Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon A75, A80 или да чакам за новите Digimax V40 ?
Автор: v1   
Дата:   30-04-04 01:31

От известно време се ослушвам по нета за ревюта и мнения за цифров апарат. Ще ползвам камерата за семейния албум и за любителска фотография, вкл. макроснимки; може да печатам избрани снимки на 10х15 или на А4; искам да може да се справя добре на Full Auto, но да има пълни ръчни настройки, когато ми се експериментира. Не държа на много голям зум.

С една дума търся най-доброто, което може да се вземе за около 700-800 лева. След като порових, се спрях на каноните, по-специално на А75. Но вчера прочетох тук за за новия Digimax V40 и доколкото разбирам, ще е около 600 лв.

Молбата ми е към всички и най-вече към Boni - какво ще ми препоръчате?

Дали мога да се доверя на Самсунга и да останат пари за аксесоари и повече памет, или да си заложа на старата марка? А ако трявба да избирам между каноните, струва ли си да дам още 150 лв за А80?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon A75, A80 или да чакам за новите Digimax V40 ?
Автор: plam   
Дата:   30-04-04 08:29

ако можеш да се справиш финансово - А80 е твоят апарат

Автор: ivcho   
Дата:   30-04-04 12:11

A80 e po dobria ot Canonite...s po goliamata matriza e 1/1,8...A75 e mnogo shumen...
No mislia che naj pravilnia izbor e Samsung V40 ako e na cena 600leva si zaslujava parite....

Дата:   30-04-04 12:38

Сравнявах внимателно двата канона, и ето какви въпроси възникнаха:

- Матрица: А80 - 1/1.8" 4МР; А75 - 1/2.7" 3.2МР. По-добра ли е на А80 (не като МР, а като шум и други показатели)?

- Дисплей: А80 - 1.5"/67000 точки, подвижен; А75 - 1.8"/118000 точки. Не е ли прекалено малък дисплея на А80, дали това се отразява реално при работата с апарата?

- Настройки: в А75 има 6 предварително оптимизирани режима Special Scene (Foliage, Snow, Beach, Fireworks, Underwater and Indoor) и PostCard 1600х1200. Дали това води до значително удобство при снимане и по-добра оптимизация на снимките или не е толкова важно? От друга страна А80 има два потребителски режима с пълно запаметяване на всички настройки. Това голямо предимство ли е?

- Обектив: зума на А80 е на стъпки, а на А75 е плавен. Дали това е важно?

- Бързина: А80 е малко по-бавен при включване, между снимките и при самата снимка (shutter lag) и така според ревюто на Стийв може да пропуснеш снимка. А75 е малко по-бърз, но само ако човек е ползвал цифрова камера може да каже дали тия тънки разлики имат значение на практика.

- Цена: за А80 искат 150 лв повече в Техномаркет. Струва ли си, като се вземат предвид разликите?

Не съм ползвал цифрова камера до момента, и затова ми е трудно да преценя. Посъветвайте ме!

Автор: inmitev   
Дата:   30-04-04 13:58

Като пресен ползвател на А80 да си кажа личните впечатления. Сравнявам го с А70, защото с него съм снимал доскоро.

1. По-големия размер на матрицата води до по-чисти и безшумни снимки. Забележимо е.

2. Дисплея на А80 наистина е много малък и това е единствения му по-сериозен недостатък. Не е подходящ за хора с влошено зрение. Затова пък е много рязък и има голямото предимство да е подвижен. Само който не е снимал с подвижен дисплей, не може да го оцени.

3. При А70 няма такива режими, не мога да коментирам. А потребителските настройки при А80 са изключително ценни, ако снимаш често при еднакви нестандартни условия, които изискват много ръчни настройки и корекции. Например снимки в стая или при специално осветление.

4. Стъпките на зума при А80 са 7 и почти не се усеща, че не е плавно. Ако на А75 е плавен, това е предимство за фино мащабиране и кадриране. При А70 пак е на степени.

5. Забелязвал съм по-сериозно забавяне при А80 само при снимка със светкавица. Иначе почти не се усеща. А70 беше малко по-бърз. Има голямо значение, ако се гони момента. При статични снимки не е важно.

Други разлики:

1. При А70 фините корекции при снимане (баланс на бялото, ИСО, корекция на експонацията) са по-неудобни. Управляват се с четири отделни бутона. При А80 има един бутон, който се люлее в четирите посоки и се работи много по-бързо и лесно.

2. При ръчно фокусиране А80 увеличава централната зона на кадъра за по-лесно фокусиране. Не че на това екранче и това върши някаква работа, но при А70 го нямаше.

3. А80 има функция "Auto Rotate". Въпреки че беше доста оплювана тези дни по форума, това е много ценно, ако снимките ще се разглеждат на телевизор.

Накратко казано - снимах с А70, много ми хареса. Взех си А80 и ми хареса още повече.
Не съм пипал А75, но по това, което съм чел, разликите от А70 са само дизайн и бутон за директен печат. Даже мисля, че и зума му не е плавен, а пак на 7 стъпки. Поправете ме, ако греша.

Малко допълнителни данни - оказа се, че при А75 има и други подобрения. По-голям дисплей от А70 и управлението на корекциите е направено почти като при А80.

Публикацията е редактирана (30-04-04 14:20)

Автор: ace_of_spade   
Дата:   30-04-04 15:37

Рядко изчерпателно потребителско мнение на inmitev.Много му благодаря,защото и мен ме интересуваше такова мнение.

Дата:   30-04-04 15:59

inmitev, благодаря за споделените лични впечатления!

Дата:   30-04-04 16:03

Boni, може ли да се намери А80 по-тънко?

първа  назад  1     всички  напред  последна