Автор: inmitev
Дата: 30-04-04 13:58
Като пресен ползвател на А80 да си кажа личните впечатления. Сравнявам го с А70, защото с него съм снимал доскоро.
1. По-големия размер на матрицата води до по-чисти и безшумни снимки. Забележимо е.
2. Дисплея на А80 наистина е много малък и това е единствения му по-сериозен недостатък. Не е подходящ за хора с влошено зрение. Затова пък е много рязък и има голямото предимство да е подвижен. Само който не е снимал с подвижен дисплей, не може да го оцени.
3. При А70 няма такива режими, не мога да коментирам. А потребителските настройки при А80 са изключително ценни, ако снимаш често при еднакви нестандартни условия, които изискват много ръчни настройки и корекции. Например снимки в стая или при специално осветление.
4. Стъпките на зума при А80 са 7 и почти не се усеща, че не е плавно. Ако на А75 е плавен, това е предимство за фино мащабиране и кадриране. При А70 пак е на степени.
5. Забелязвал съм по-сериозно забавяне при А80 само при снимка със светкавица. Иначе почти не се усеща. А70 беше малко по-бърз. Има голямо значение, ако се гони момента. При статични снимки не е важно.
Други разлики:
1. При А70 фините корекции при снимане (баланс на бялото, ИСО, корекция на експонацията) са по-неудобни. Управляват се с четири отделни бутона. При А80 има един бутон, който се люлее в четирите посоки и се работи много по-бързо и лесно.
2. При ръчно фокусиране А80 увеличава централната зона на кадъра за по-лесно фокусиране. Не че на това екранче и това върши някаква работа, но при А70 го нямаше.
3. А80 има функция "Auto Rotate". Въпреки че беше доста оплювана тези дни по форума, това е много ценно, ако снимките ще се разглеждат на телевизор.
Накратко казано - снимах с А70, много ми хареса. Взех си А80 и ми хареса още повече.
Не съм пипал А75, но по това, което съм чел, разликите от А70 са само дизайн и бутон за директен печат. Даже мисля, че и зума му не е плавен, а пак на 7 стъпки. Поправете ме, ако греша.
Малко допълнителни данни - оказа се, че при А75 има и други подобрения. По-голям дисплей от А70 и управлението на корекциите е направено почти като при А80.
Публикацията е редактирана (30-04-04 14:20)
|
|